Sataniści zgłosili Brauna do prokuratury. "Wyrażenie pogardy"
"Polityk w rozmowie z "Super Expresem" próbował w kuriozalny sposób usprawiedliwić swoje zachowanie. Stwierdził, że "akt, który miał miejsce w Sejmie, jest aktem religijnym, głęboko satanistycznym" oraz że "byłoby jego przeniewierstwem tolerowanie i ignorowanie satanizmu". Na słowa Brauna zareagował Global Order of Satan."
:))
Delikatnie mówiąc Braun przegiął (nie po raz pierwszy) - to wyjątkowy tuman i nawet Konfederacja ma go dość.
Można się z niego śmiać, ale mi do śmiechu nie było, jak przez kilka lat mieszkałem z kimś takim.
Moja była żona była zwolenniczką Konfederacji, a jej szczególnym ulubieńcem był właśnie Braun.
Tłumaczyła mi i dzieciom, że inne religie poza katolicką to satanizm - łącznie z innymi rodzajami chrześcijaństwa.
Nawet jej rodzina (rodzice i bracia) mieli jej dość.
Na początku, jak ją poznałem, to nie była taka (była całkiem inteligentna), ale od kiedy stawała się coraz bardziej religijna, to nie dało się z nią porozmawiać - przestała rozumieć nawet proste rzeczy na dowolny temat. Jej umysł uległ destrukcji z powodu religijnego straszenia w wersji hardcore.
A wracając do tego artykułu, to widać, że "silna nauka Kościoła (KrK)" lub raczej jej skrajność powoduje odpór w postaci "satanizmu", ale tak na poważnie to są po prostu jaja z "nauki Kościoła" - bardzo pożyteczne, bo mają skłonić ludzi do myślenia.
Przecież mamy już XXI wiek od dość dawna.