Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Tarot
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11426

JESTEM PO TROCHU WRÓŻKĄ ZNAM KILKA ZAKLĘĆ KTÓRE PONIEKĄD DZIAŁAJĄ ............ - w związku z licznymi pytaniami warunki odpowiedzi na maile opisane są tutaj: Tarot - na temat stawiania kart KARTY TAROTA - odpowiedzi udzielam kiedy przychodzi właściwy czas, oczywiście możesz mnie wesprzeć jednak niema to wpływu na czas otrzymania odpowiedzi ... kontakt przez meila na stronie wieszcz.eu. Pozdrawiam Igor ps. jest to kontynuacja starego wątku Zaklęcia założonego przez Wróżkę ;) natomiast nazwa tematu by nie wprowadzać w błąd została zmieniona na Tarot.

Niech Moc Będzie z Tobą

Ok, zobaczymy jak mi pójdzie pisanie na forum, książka, którą kupiłem to "Przechytrzyć diabła" Napoleona Hilla. Zasadniczo jest w niej mowa o lęku jako narzędziu strachu i ja się z tym zgadzam, lęk to duża przeszkoda w samorozwoju. Zasadniczo chciałbym coś w życiu osiągnąć, założyć własny biznes, rodzinę, mieć dzieci, podróżować też by mi nie zaszkodziło.

Frania

Strumyk Formą twojego egzaminu będzie zdobycie kwoty wystarczającej na zakup nowego samochodu. Tak to widzę, inaczej nasza praca nie miała by żadnego sensu. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Wiem, że mama chciałaby mieć nowy samochód, mi też by się przydał jak bym miał dziewczynę z prawem jazdy, to to będzie mieć większy sens.

Frania

anet ==== Chciałbym abyś ten materiał obejrzała, najlepiej 3 razy przez 2 tygodnie, potem prosił bym cię o wypracowanie na ten temat, najlepiej tutaj na forum podobnie jak Strumyk ;-) https://www.youtube.com/watch?v=YD_zfwLVDY4 Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

Witam wszystkich! Wow chwilę mnie nie było a tu tyle dla mnie do czytania. Może zacznę od Yohanny. Jak opisałaś swoje życie, to trochę mi przypomina moje, podobny etap z wiersza. Też rano kawa, ale niestety pobudka moich dziewczyn i rozwożenie do szkoły, a potem do pracy. Po pracy do domu lub na zajęcia dodatkowe, czyli drugi etat -kierowca i menager swoich dzieci. Wieczorem pilnowanie dziewczyn, mimo że starszaki i już bardziej samodzielne, ale prawie zawsze coś trzeba pomóc. Cieszę się, że w tym roku od czasu do czasu wygospodarowałam trochę czasu na fitnes. Zazdroszczę Ci wolnego i samodzielnego zawodu. Niestety przez zajęcia z dziećmi (mój notoryczny brak czasu) nie brałam żadnych fuch i zleceń do domu, więc też nie rozwinęłam kontaktów. Nie miałabym prywatnych zleceń. Wiesz, ja też potrzebuję wokół siebie ludzi i z drugiej strony pracując w domu sama chyba popadłabym w depresję. No i płynnie przechodzę do pytań Igora, rozwinęłam się jak cholera..... Za kierowcę mogę robić. Boję się trochę zaczynać od nowa z nową pracą, bo nie chcę znowu zostawać stażystą. Mogę się uczyć i trochę odejść od zawodu, ale dobrze by było wykorzystać moją wiedzę i praktykę z tylu lat pracy. Jednak nie robię nic więcej, aby coś zmienić, poza wysyłaniem od czasu do czasu CV. A jeżeli chodzi o biednego, to chyba zaczynając te moje wywody o pracy mówiłam, że starsza pani pod kościołem badzo dziękowała i życzyła powodzenia na ten rok. Film zobaczę, oczywiście. pozdrawiam

Aneta Ja pracuje na pol etatu wiec mam duzo wolnego. Samodzielna praca coz z tego jak lubie ja tylko w polowie. Mam meza ktory zajmuje sie dziecmi on robi wszytko rano ja nie wstaje z lozka on mi podaje kawe jak jeszcze spie. Potem wychodza, no chyba ze mam na rano to ja wychodze pierwsza.
anet:
Zazdroszczę Ci wolnego i samodzielnego zawodu.
Mam wolne nie mam placone, jako freelancer sa miesiace ze jest malo pracy=male zarobki. Nie ma szansy rozwoju, nie ma skladek na fundusz emerytalny, chcesz sie doksztalcac sama musisz sobie zaplacic, duzo zurzywam samochod wszytko idzie w koszta itp. itd.
anet:
z drugiej strony pracując w domu sama chyba popadłabym w depresję
Ja tez, chociaz wole sama niz z idiotami. Od lutego zabieram sie za CV :)

yohanna22:
nie ma skladek na fundusz emerytalny,
Chodzi mi o prywatny fundusz od 2010 roku kazdy pracodawca w UK musi odciagac pracownikowi.

Nie wiem czy zakładać osobny temat na forum dotyczący książki Hilla, ale na wstępie dodam, ze wszystko co nam się w życiu nie udaje, bierze się z naszych własnych lęków i ograniczeń, jakie sami sobie w umyśle narzucamy. Chociaż życie w Polsce ma to do siebie, że jest tu wielu, wielu przebudzonych i odważnych osób urodzonych w różnych miejscach pięknej Polski. Pozdrawiam,

Frania

HEJ Yohanna, No właśnie strata wszystkich składek, przy ewentualnych innych formach zatrudnienia jest bolesna. Nie mówiąc o pracy na mniejszą ilość godzin przy kredycie na 30 lat. Co do dokształcania, to w małych firmach i tak jest to niechętne, gdyż są to koszty bezpośrednio dla pracodawcy.Jak chcesz się dokształcać, to za własną kasę i to po pracy.Nigdy moi pracodawcy nie byli zainteresowani rozwojem. Wszelkie uprawnienia sama załatwiałam. Powodzenia z cv, ja swoje uaktualniłam i rozsyłam, aby nie było,że nie podjęłam próby. POZDRAWIAM

STRUMYK:
co nam się w życiu nie udaje, bierze się z naszych własnych lęków i ograniczeń,
Tak, ale nie do konca osoby trzecie maja duzy wplyw tez!

Aneta to dla Ciebie tak na dodatek bo widze czasami co Polki wyprawiaja (mam dobry ubaw) i pamietaj podloga moze sie kleic, a Ty masz prawo sie polozyc jak masz ochote. http://www.szczesliva.pl/rzygam-idealizmem-i-perfekcjonizmem/

anet Wczoraj o 22:41 Odezwij się mailem coś ci przyślę ale oczywiście to ma zostać przeczytane, bo tak szkoda naszego czasu. Jeśli chcesz się dokształcić to ja ci proponuję za darmo, oczywiście będzie to po pracy ale na pewno nie stracisz na tym. Co do reszty są potrzebne odważne decyzje i trochę inny model zarządzania czasem. Pozdrawiam Igor ps. Tarot kartami II Kije i Kapłanka II mówi, że w pracy jest tak jak napisałaś na nic wielkiego tam liczyć nie możesz ze względu na wysoki poziom konkurencji pomiędzy tymi ludźmi. Patrzę w te karty patrzę i nie wierzę. Wychodzi na to, że jeszcze zostaniesz obgadana ;-) ale ze względu na fakt iż ci o tym piszę, nie podejmuj żadnych prób zaradzenia temu. To się musi wydarzyć, gdyż nie możemy przerwać kolei czasu i twojego procesu ewolucyjnego, jak zwiesz nie zawsze wszystko idzie z płatka. Nim przyślę materiały do przestudiowania i wybierzemy odpowiedni kierunek kursu, będzie darmowy na renomowanym uniwersytecie, jeśli chcesz dyplom to trzeba będzie zapłacić, zrobisz jeszcze tak: Przeczytasz: Życie Termitów, a napisał nie byle kto bo w końcu Noblista Maurycy ;) i napiszesz nam tutaj wnioski ;-) polecam do zaprenumerowania odpowiednie jeszcze odpowiednie czasopismo ale do tego dojdziemy za jakiś czas. Za datek na rzecz Biednego naturalnie Ci bardzo dziękuję, pozdrawiając serdecznie.

Niech Moc Będzie z Tobą

yohanna22 5 godzin temu Oczywiście Ciebie pozdrawiam jak zwykle zawsze ;-) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

STRUMYK 14 godzin temu Niema potrzeby innego wątku, nie pisz też jaki autor i jaka pozycja. Niema potrzeby by cię ktoś naśladował a nic mu to nie da. Pisz tylko o wnioskach, przemyśleniach i tym jaki plan zamierzasz sam wprowadzić we własnym życiu. Za pomocą Tarota zweryfikujemy i dookreślimy szczegóły. Pozdrawiam Igor ps. no i raz na czas pamiętaj o Biednym ;-)

Niech Moc Będzie z Tobą

Igor:
Tez Cie pozdrawiam X

Igor:
jeszcze zostaniesz obgadana ;-)
To jest normalne Aneta.

"jeszcze zostaniesz obgadana ;-) " Nie no super na dodatek mówiłam, że plusem w pracy są fajni ludzie, a tu widzę, że mnie obgadują, a może jeszcze donoszą na mnie do szefa? Chyba to jakiś dramat!!!!!! Załamka gwarantowana na całej linii... No to rzeczywiście w biurze atmosfera zapowiada się super! pozdrawiam

Witam! Dziś na stażu o mało co nie wpakowałbym się w duże kłopoty, ale mam nauczkę na przyszłość, mam pytać szefową lub szefa co robić w danej sytuacji. Na szczęście wszystko w porządku, jutro piątek i koniec tygodnia. Igorze mam pytanie: Czy praca w dużej firmie może być spełnieniem moich marzeń? W sumie to marzy mi się praca w rodzinnym mieście Dąbrowie. W sumie to dobrze by było, aby praca była związana z pomaganiem innym, chyba w tym się dobrze czuję. Pod uwagę biorę takie miasta jak Będzin, Sosnowiec, Dąbrowa, Katowice. Dobrze, że jest to forum, to mogę pisać, co mam na myśli, a ja głupi długo nie mogłem się na to forum zalogować, chyba Dusza moja mi podpowiedziała, aby skasować inne loginy w menu haseł. Oczywiście moja rodzina też jest niezastąpiona w wielu kwestiach. Niedługo spróbuję opisać moje cele życiowe, a niech stracę ;-). PS. Co do biednego jakiegoś to nie mam zdania, jak Bóg da to wesprę, może Bibliotekę w mieście wspomogę jako dar za wróżbę.

Frania

10 lutego – horoskop ogólny Charakterystyczną cechą człowieka, który przyszedł na świat w dniu 10 lutego, jest jego skłonność do wybiegania myślami w daleką przyszłość, co powoduje, że często ma problemy ze skupieniem swej uwagi na tym, co dzieje się obecnie. Na szczęście jednak jest na tyle zaradny i uzdolniony we wszelakich kierunkach, że nie ponosi z tego powodu większych konsekwencji i nawet jeśli czasem sprowadzi na swoją głowę jakieś kłopoty, raczej nie zdarza się, by nie umiał się z nimi uporać. Ceni sobie wszelki postęp i często nawet w swym środowisku staje się pionierem jakiejś idei czy przedstawicielem nowego sposobu myślenia. Bardzo sprawnie wciela wszelkie innowacje i modyfikacje we wszystkie dziedziny swojego życia i nie ma najmniejszych problemów, by nadążyć za wciąż zmieniająca się modą czy techniką. Często prowadzi typowo filozoficzne rozmyślania i jest bardzo mocno skupiony na swym życiu duchowym. Chce nie tylko przeniknąć najbardziej skomplikowane tajemnice świata, bytu ludzkiego i umysłu, ale także przekazywać je ludziom, zaszczepiając im swoją pasję i swą wiedzę, jednak jego otoczenie rzadko przejawia takie same jak on zainteresowania, a przynajmniej nie w tak wysokim stopniu, co jest dla niego kompletnie niezrozumiałe. Jest również wielkim zwolennikiem przyrody i także jej prawa chciałby zgłębić, jednak zazwyczaj poprzestaje na jej obserwowaniu i czerpie z tego dużą satysfakcję, nie tylko czyniąc zadość swym ambicjom i realizując swoją pasję, ale też odpoczywając na łonie natury i napawając się tchnącym z niej spokojem, co jest mu bardzo potrzebne. Problem człowieka urodzonego 10 lutego polega jednak na tym, że mimo iż dąży on do osiągnięcia jak największej wiedzy na niemal wszystkie możliwe tematy, jakie znajdują się w jego zasięgu i zazwyczaj posiada naprawdę imponującą wiedzę, to zazwyczaj nie czyni z niej właściwego użytku. Wynika to z tego, iż jest typowym teoretykiem i ma problem z przeniesieniem posiadanych przez siebie zasobów informacji na praktyczny grunt, więc właściwie poza realizowaniem zainteresowań i napawaniem się satysfakcją, nie przynosi mu to większego pożytku.

Frania

Ten horoskop oddaje tak w 95% moją osobowość, a ponoć miałem urodzić się w maju 81 roku.

Frania
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11426
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.