| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Lepper, dobry człowiek czy wariat?? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 57 |
|
Witajcie, mysle ze ten temat jest ciekawy do poruszenia, jak sadzicie czy A. L. jest czlowiekiem godnym zaufania, czy gdyby jego partia objela wladze w Polsce byloby lepiej?? Czy sadzicie, po jego dziwnych usmieszkach i wypowiedziach, ze ten czlowiek moze byc opetany i po objeciu wladzy wszystko by zrujnowal, wprowadzajac faszystowski terror znany z poczynan Hitlera?? Ja osobiscie nie wiem co o nim sadzic, a poruszam ten temat nie bez powodu gdyz tylko patrzec jak Samoobrona z nim na czele obejmie wladze, lub po prostu zniknie tak szybko jak sie pojawila??!!
CZŁOWIEK JEST TYLKO CZŁOWIEKIEM
|
|
|
Za PRL-u Polska byla krajem samowystarczalnym. Rozwinieta byla kazda galaz przemyslu. Potrzebowala ludzi do pracy. Wtedy urzednicy zarabiali raczej malo. Dzisiaj robotnik zarabia bardzo malo. Urzednikom sie bardzo poprawilo dzisiaj w stosunku do robotnika. Ci co nie wytwarzaja zarabiaja najwiecej. Tak jest w calej demokracji dzisiejszej. Zobaczymy, jak dlugo to wytrzyma ? Z produkcja pieniedzy juz nie nadazaja !!!
|
|
|
Hihihi :) Thanks Mimu, też Cię love ;)
Szuineg, no sorry, nie żyłam w czasach komuny,ale wierz mi, że nie chciałabym, bo z tego co wiem z opowiadań, komuna, czy też jak wolilsz jej parodia nie umożliwiała nam pewłnego rozwoju, bylimy mariontekami w rękach zsrr. Ale ogólne się na tym nie znam, tak rzuciłam sobie o peerelu.
Ale co do Leppera... Czytałe jego ulotkę? Bo ja mylałam, że pęknę ze miechu :D Hihihi, mam jš oprawionš i powieszonš na cianie. "Nie bšdmy piłeczkami do ping-ponga. Nie odbijajmy się z prawej strony do lewej i z powrotem". "Ja ostrzegam! Wycišgnijcie z tego wnioski abycie póniej nie płakali NAD ROZLANYM MLEKIEM", sorry, ale nie chciałabym żeby mój prezydent nazywał państwo, które nie zagłosowało na niego mlekiem i do tego rozlanym :)
|
|
|
arwena, nie rozumiesz stwierdzenia: "płakać nad rozlanym mlekiem" czy po prostu nie wiedziała co w zwišzku z tym napisać? Dobrze powiedziane, bo w polsce od czasu wolnych wyborów było tak: 89r. połowa sejmu wybierana połowa zostało pzpr, nie dogadali sie, od 93r. znowu komuchy - wszyscy narzekajš, 97r. aws (prawica) - znowu wszyscy narzekajš, do niedawna sld i leszek M - też na nich wszyscy psy wieszajš, a kto na nich głosował?? krasnoludki? ludzie się nie umiejš zdecydować i wybierajš z prawa na lewo (to ten ping-pong). Za jakii czas będš znowu narzekać na rzšd (to ten płacz).
A opowiadania sš bardzo ubarwiane, ci wszyscy wojownicy o wolnoć (solidarnoć) to powinni się wstydzić a nie chwalić. Bo to nie oni przejeli władzę tylko pzpr jš oddał. Przejšć władze to mielimy w latach 50tych (po mierci Stalina był idealny moment) jak jeszcze żyli przedwojenni ludzi i mieli jaki wpływ na to co się dzieje. Było ciężko a jak, a teraz co nie jest?? Wtedy mieli ciężko wszyscy, oprócz aparatu władzy, a reszta miała wszystkiego po równo, jak kto umiał kombinować to miał więcej. A teraz, kombinujesz to cię zamknš, dużo majš ci co nakradli w czasie zmiany ustroju i standardowo aparat władzy, a że tych co majš dobrze jest więcej niż wtedy to i tych skrajnie biednych jest teraz więcej. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
|
|
|
Gratuluję szerokiej wiedzy. No cóż, nie każdy musi się zawsze zgadzać. :)
Ale Faktycznie z tym ping-pongiem masz rację :) Miałam to zagadnienie na WOSie. Nie chodzimy na wybory <przeraża mnie taka niska frekwencja, czy jak to się tam pisze>, zostawiamy los w rękach innych, a póniej blunimy, jaka ta Polska beznadziejna. Zamiast ruszyć tyłki sprzed telewizora, mogliby się zainteresować krajem. No ale co zrobić? Siekierš się nie przekona upartych osłów...
Wiesz szuineg, ja i tak jakbym mogła głosować, nie wybrałabym z pewnociš leppera, ale muszę Ci powiedzieć, że nabrałam do niego trochę więcej szacunku :) Głównie za Twojš sprawš. Dzięki :)
Pozdroofka 4 all!
|
|
|
Prawda jest taka, że to partyjne media zrobiły z niego kretyna(to samo było z "Ich troje"). Doskonale wiadomo, że Polak jest bardzo podatny na "telewizyjne sondaże i opinie". Nie majšc własnego zdania najlepiej rzucić temat, który zasłyszało się z "nieomylnej" telewizji. Fakt, że jest człowiekiem bardzo prostym, jednak ma sporo racji.
|
|
|
Kiedys nie bylo latwo manipulowac Polskim Narodem. W calej Polsce bylo tylko 200 szczerych komunistow. Reszta, w liczbie 2-ch milionow nalezala do partii, bo latwiej bylo osiagnac awans spoleczny. Z komunizmem nie mieli oni jednak nic wspolnego. Dlatego tak latwo bylo zorganizowac 10-cio milionowa "Solidarnosc" prawie z dnia na dzien. Dzisiaj bardzo latwo manipuluje sie Polakami i wpaja wytypowanych idoli jednoczesnie osmieszajac ludzi niewygodnych i nienalezacych do swiatowej wladzy demokratycznego globalizmu.
|
|
|
ani dobry ani zły
taki sam jak my
jest w nim co
co powinnimy uszanować
on próbuje się rozwijać
i to widać idzie mu niele
mówić o Lepperze "przestępca" to tania odwaga;
co do wyzwisk i innych okreleń
to sšdzę, że używajš tego karykatury
ludzkie nie lepsze od leppera
gdyby Lepperowi udalo sie to
czego nie potrafiš kaczyńscy
być skutecznym szybko
to móglibymy mówić, że odrodził się Witos
|
|
|
Lepper lubi obiecywac.Jak przychodzi co do czego to sie wykreca sianem.
Jak by byl prezydentem,to dopiero by byla WIOCHA!!!!!!
|
|
|
A który z polityków dotrzymuje słowa?
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 57 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |