Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Iluzjonizm. Domyślacie się jak oni to robią?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6

Chciałam założyć już ten temat, ale wyleciało mi z głowy i nie pamiętałam jaki to miał być. Ja domyślam się co do jednego wyczynu. Kiedy to "czarodziej" (iluzjonista), przebija miecz przez szyję facetowi. Najpierw zakłada mu taką obrożę. Ta obroża wygląda mniej więcej tak =( )= HEH Tak narysowałam bo nie miałam jej jak opisać. Przekłada miecz przez otwór = prawy, a drugą ręką trzyma ten lewy. Widzieliście kiedyś nóż teatralny jest wsuwany, więc na takiej zasadzie działa ten miecz. Kiedy on go dociska on się wsuwa, a lewy otwór =, przyciska ręką (no bo w końcu po co miał by go trzymać), a zniego (otworu) wysuwa się fauszywa końcówka miacza. Jak myślicie czy dobrze się domyslam. Wy tez piszcie coś na ten temat :) Piszcie co wy się domyślacie lub wiecie na temat iluzjonizmu :)

Wszystko ładnie i zgrabnie ale powstają dwa problemy: 1) niezawsze rękojeśc miecza jest na tyle długa by zmieścić całe ostrze np. ostrze 40-50cm a rękojeśc 10-15cm. 2) był by problem z powrotem fałszywego ostrza może jakieś sprężynki czy co ale to za dużo problemu Sztuczka którą rozpatrzyłaś polega za tym że w jednej ze ścian tej obręczy jest "tunel" przez który ostrze nawet najbardziej ostre (zreguły następuje prezentacja) może spokojnie przejśc nieczyniąc "pacjentowi" krzywdy. Miecz jest natyle sztywny by niezgjąć się pod swoim cieżarem ale przy urzyciu większej siły bardzo ładnie się wygina. Dzięki temu iluzjonista urzywa siły by miecz przeszedł przez tunel w obręczy, użycie siły tłumaczy się oczywiście przebijaniem skury, tętnicy, kręgosłupa itp(im barwniej tym lepiej). Co poniektórzy lubią dać mały woreczek z czerwoną farbą (przebicie go gwarantuje poruszenie i większe zaciekawienie:)). Kolejnym elementem szabli miecza itp. jest jego długość dzieki czemu trudniej jest stwierdzic ile powinno go wystawać. Dziekuje za uwage życze miłego dnia :)

Też o tym myślałam, ale stwierdziłam, że on nie może się tak wygiąć. A miecz może się składać na zasadzie wędki :) <><| [%sig%]

Gdyby się składał tak jak wędka to byłyby widać segmenty. Prawda jest taka że miecz może się tak wyginać i się wygina :)

pochodzilem po księgarniach i nic nie znalazlem,sprzedawcy robiš wielkie oczy slyszšc o iluzjonizmie,jeœli ktoœ może mi pomuc to jestem wdzięczny.

.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 6
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.