| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Dlaczego ten monitor faluje?.? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
|
Czy jak się długo używa komputera, to monitor może zaczšć falować??
|
|
|
Ja wiem, że on k..wa zawsze faluje, lecz czy mu się psuje częstotliwoć, że jako tak raz widać, raz nie??
|
|
|
Czasem obrazy wyglšdajš tak, jakby kto zanużył je w wodzie.
|
|
|
Acha, niczego też nie biorę, unikam narkotyków, alkoholu, kawy, papierosów, więc jestem super czysta.
|
|
|
Czy kto spotkał się z czym podobnym?? Czy to tylko mój brak wiedzy jest przyczynš mojej konsternacji?? WQięc jak?? Hallo>>
|
|
|
Stoi mały telewizor, video, drukarka, głoniki, lecz wszystko jest wyłšczone, oprócz komputera i monitora:-)
|
|
|
"Falowanie zauważyłem podczas konfiguracji komputera czyli na drugi
dzień po kupieniu ... co kolega zgloił do sklepu, więc powinni
wymienić monitor ....
Ja w tym wypadku wymieniłbym monitor, bo widziałem wiele monitorów
przy których stały głoniki (np. u mojego kumpla wisi kolumna 120 W
0.7 m nad monitorem i wszystko jest ok .... więc wymieniłbym monitor
.. bo co to za monitor co potrzebuje "sterylnego" powietrza do w miarę
zadowalajšcej pracy ... sam osobicie mam Deawoo 14", ale piętnastki
tej firmy na pewno nie kupię .......
Testowalimy u kolegi wszystkie możliwe ustawienia rozdzielczoci i
częstotliwoci odwieżania i w każdej falowanie występowało, choć z
różnym natężeniem ...
Ostatnio podobno obraz faluje koledze nawet jak wieża jest wylšczona,
co wiadczy o tym, że nie miała ona żadnego wpływu .... po prostu
monitor jest do d....
DentarG"
|
|
|
mareklisok
Moj monitor tez jest do kitu chyba. Ekran często faluje podobnie jak przy tel komorkowym. Drży w lewym boku, czasem bardziej, czasem mniej. Nie ma w poblizu zadnych glosników ani innego rodzaju pol magnetycznych. Czy to karta graficzna czy monitor?
AlvinR
12-01-2004, 22:38
Wyglšda na niestabilnš pracę cewek odcylajšcych. Kierunek serwis
|
|
|
"Przyczyn może być wiele, najprocie będzie zaczšć od podłšczenia monitora do innego komputera (u kolegi, sšsiada - najlepiej żeby zasilanie było inne niż u ciebie).
Jak już będzie wiadomo CO jest uszkodzone (komputer czy monitor, ew. żadne z tych urzšdzeń) to można myleć dalej.
Sšsiad mógł kupić mikrofalówke Samsunga
albo booster do CB (500W, a jak!)
albo na dachu postawili BTS-a (przemiennik telefonii komórkowej - niekoniecznie na Twoim dachu, zakłóca w promieniu 50m)
albo pod domem stoi radiowóz (autentyczne)
albo sšsiad "odkręca" licznik energetyczny domowym sposobem (też z życia wzięte)
albo kabel od monitora chomik nadgryzł
albo królik (na pasztet go!)
albo zepsuł sie monitor (układ zasilania - przeważnie)
albo...."
|
|
|
albo sšsiad "odkręca" licznik energetyczny domowym sposobem (też z życia wzięte) - TO DOBRE
|
|
|
Napisz jaki masz monitor.
Może co zaradzę - w końcu informatyk jestem :)
Prawdopodobnie to kwestia odwieżania - jakie masz ustawione?
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Tak, w Hz.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
I dlatego faluje.
Niektórzy w pracy dziwiš się, że ja zauważam nawet 75 Hz.
Tak, widzę różnicę pomiędzy 75, a 85 Hz, nie mówišc o 60 Hz, przy których dostaję oczoplšsu.
|
|
|
Mowa oczywicie o monitorach CRT.
W przypadku LCD nie ma praktycznie różnicy pomiędzy 60, a 75 Hz (max w przypadku LCD) ze względu na bezwładnoć ciekłych kryształów.
To tak, jak z jarzeniówkš i z żarówkš z żarnikiem.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |