Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Dziwne dźwięki w muzyce
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51

Nie wiem czy ktoś z Forumowiczów zauważył czy raczej usłyszał w nowszych utworach muzycznych-różnych wykonawców (w starszych jeszcze tego nie słyszałam )podkład dźwiękowy ledwie słyszalny podobny do dźwięku telefonu komórkowego zmuszający nas do sprawdzenia telefonu czy np . ktoś do nas nie dzwonił . Jezeli ktoś coś wie na ten temat to bardzo proszę o wyjaśnienie tego irytującego zjawiska .

ja kiedys zwrocilam uwage ze nigdy nie przesluchalam 1 plyty do konca zawsze przy dzwiekach tej samej piosenki wychodzilam z pokoju , nieswiadomie. zorientowalam sie dopiero jak ktos mnie spytal " a ta piosenka ci sie podoba?" a ja jej nigdy nie slyszalam chc plyte gralam 1000 razy. Dziwny zbieg okolicznosci? nie wiem... wszystkie inne plyty znam od poczatku do konca, do tej juz nie wracam. Plytka byla skladanka Samaela z lat wczesniejszych pzdr Mrowka

Jebie mnie to odrazu kosmici was kurwa porwš.Jak można być tak tępym ja niewierze takie dŸwięki sš nieraz specjalnie a jak mi nie wierzycie to jesteœcie zjebani (jesteœcie) nie które sie tak same robiš.

WeŸ idŸ z tego forum i nie obrażaj łysych ludzi!!!

tak dzwieki maga nastrajac pozytywnie negatywnie bojowo kochliwie rozne dzwieki rozne odczucia sa takie utwoory ktore slochasz ponad 50 razy i uslyszysz w nich cos nowego tak jest z NIN Ministry Samaelem itp ostatnio sluchalem Leszka Janerke hmm pojechal z amerykanami oj pojechal mysle ze przez muzyke mozna przekazac wiele prawdy np. Dezerter , Bob Marley a co do intrygujacych dzwiekow to Letfild, chemical brathers , posdro dla wszystkich lysych owlaosionych malych duzych grubych i chudych heheheheheeehehehehehhehehehheehehehehheehehehehheheehhehehehe juz niedlugo nadejdzie czas prawdy

Czasem tak miałem. Słuchałem Paktofoniki i miałem wrażenie że domofon dzwoni, albo Rammstein`a i słyszałem jakiœ klakson... [%sig%]

Jest to metoda stosowana w filmach , oni wkladaja jakis obraz na 3/1000 sec ´ ( ruchomy obraz to 24 zdiec na sec). Oczywiscie jest to nie zauwazalne , w koncu nasze oku nie jest az takie szypkie. Nie mniej nie znaczy ze tego nie widzimy w koncu caly czas na to patrzymy. Ten obraz dziala wtedy na podswiadomosc! A podswiadomosc jest bardzo silna , o sile i znaczeniu mozecie przeczytac w roznych podrecznikach psychologicznych. Problem z ta podswiadomsocia polega na tym ze nie mamy na nia bezposredniego wplywu , poporstu mamy na cos akurat ochote . Swiadomie mozemy podjac decyjze czy cos checemy zrobic, zejsc kupic itp. ale jak podjac taka decyzje podswiadomie?? w latach 50tych w ameryce pewna agencja reklamowa wykazala taki manewer z tymi klatkami wbudowanymi. Popelnili blad pare lat po tym zostala taka forma reklamy zakazana. Sam stawialem sobie pytanie czy jest tez mozliwosc manipulacji podswiadomosci muzyka - dzwiekiem. wedlug naukowcow, na pod swiadomosc dziala cos co jest bardzo szybkie lub bardzo wolne ,ze tego nie zawazamy. wiec ?jezeli taki dzwiek wydluzyc na dlugosc calej piosenki, moze wtedy on dociera do naszej podswiadomosci? tak samo jak ten obraz. a z tym obrazem dziala! mialem okazje obejrzec program na BBC gdzei pokazywali dane filmy manipulacyjne grupa osob , oczwywiscie widza pokazali gdzie sa wmontowane zdiecia (bylo to zdiecie banana) . Po obejrzeniu pytano sie jak ten krotki urywek sie podobal ?(byla w nim pokazana jakas scena milosna) ale to bez zanczenia co bylo pokazane krecilo sie tylko o te spotkaltki. Zaproponowano tym ludzia po obejrzeniu banany i jablka na przgryske. 80% wybralo banay ! Pytani dlaczego -mowili iz, banan lepiej smakuje, bo maja taka ochote lub nie wiedza itp. ale wiekszosc szukala wytulmaczenia dlaczego wybrali banana. Po tym wtajemniczono ich ze zostali zmanipoluwani. Te pozostale 20% nie wzielo banany bo albo byli alergikami lub poporstu bananow nie lubia. a kto byl neutralny zawsze wybieral banany zamiast jablek. co INTERESUJACE pod koniec tego reportazu , moderator pokazal widza trzymajac w rece ananas , pozniej arbuz . Jak ja zobaczylem ananas ,bylo jak bym o tym myslal i mialem wielka chec aby go zjesc , Po czym sie zastanowilem , CZEKAJ przeciez ja bardziej lubie arbuz , dlaczego w pierwszym momencie wolalem ananas?? Moderator w reportazu sie usmiechnol i sie pozegnal zdaniem "Wiecie sami Panstwo jak to dziala, prosze uwazac na wlasne wybory" Ps. z tymi pisonekami tez to zauwazylem ( i to nie w techno ) tylko nie wiem jaki tego sens ze zdaje mi sie ze ktos dzwoni??

.

Sa, sš dziwne dzwięki...takie co mnie doprowadzajš do ha...nie powiem:)......nie słucham :)

ja słysze w tle w utworach jak wokalista puszcza cichacza, i nagle jego głos się zmienia pod wpływem tlenu.

muzyka to spisek przeciwko umysłowi , sprytny i wspaniały jak co ?? no ?? JAK SEX NARKOTYKI I PIENIĽDZE przypadek ???? poszukajcie w ksišzkach spiskowych ...ja znalazłem i wiem że to prawda ...muzyka choc piękna , jest silnym manipulatorem i bardzo niebezpiecznym elementem wywrotowym ....historia mówi sama za siebie ciao !

http://img225.imageshack.us/img225/8624/metal7yb.gif [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 51
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.