Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Koszerne zabiajanie zwierząt
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18

Poniżej podaję link do filmu, w którym ukazuje się w jaki sposób Żydzi zabijajš w rzeŸni w ‘koszerny’ sposób bydło. Widok jest makabryczny i można zwymiotować, na to patrzšc. Co dziwi, w jaki sposób bez miłosierdzia i jakichkolwiek ludzkich uczuć stosuje się jakieœ paranoiczne rytualne bicie zwierzšt. Poniżej link do krótkiego filmu, zaledwie 3 mb. http://www.natallnews.com/images/teaser/kosherslaughter.wmv Zastanów się dobrze, zanim następnym razem kupisz cokolwiek koszernego.

Polska jest największym eksporterem koni na mięso na naszym kontynencie. Jeszcze dziesięć lat temu w Polsce żył milion koni, a obecnie ich liczba zmniejszyła się do 500 000. Co więcej, każdego roku kilkadziesišt tysięcy koni opuszcza nasz kraj, by zostać zarżniętych na mięso. 90 procent z nich trafia do Włoch, a pozostałe 10 do Francji i Belgii. Wywożone z Polski konie czeka bardzo długa podróż. Jednym z najodleglejszych miejsc przeznaczenia jest Sardynia oddalona o 2 500 km, co oznacza 95 godzinnš podróż. Drogi, którymi podróżujš, sš często pełne dziur, a kierowcy jadš zbyt szybko. Polskie prawo Ustawa o Ochronie Zwierzšt z dn. 21 sierpnia 1997 r. mówi: "Art. 5 Każde zwierzę wymaga humanitarnego traktowania. Art. 6 1. Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierzšt oraz znęcanie się nad nimi jest zabronione. 2. Przez znęcanie się nad zwierzętami należy rozumieć zadawanie albo œwiadome dopuszczanie do zadawania bólu lub cierpień, a w szczególnoœci: (...) 4) bicie zwierzšt przedmiotami twardymi i ostrymi lub zaopatrzonymi w urzšdzenia obliczone na sprawianie specjalnego bólu, bicie po głowie, dolnej częœci brzucha, dolnych częœciach kończyn, (...) 6) transport zwierzšt, w tym zwierzšt hodowlanych, rzeŸnych i przewożonych na targowiska, przenoszenie lub przepędzanie zwierzšt w sposób powodujšcy ich zbędne cierpienie i stres (...)"

Ten film nie wskazuje na Żydów, można sobie napisać to Żydzi !!!! ale z niego wcale to nie wynika . Równie dobrze wœród nich widać było Japończyka, może to właœnie " Cała Ameryka " ????? I tak z pogłoski powstaje " prawda" ! Nasze polskie rzeŸnie sš jeszcze gorsze ! Co nie przeszkadza wszystkim i tobie Watcher też konsumować schaboszczaka, szyneczki- padlineczki itp. Czy twoja zasada jest inni zabijajš a ja tylko zjadam ????

Trzeba rozumieć co dla Żyda znaczy słowo " koszerne". Kto tego nie wie , zawsze popełniać będzie błędy myœlowe :) KOSZERNY - czyli nadajšcy się do użytku lub do spożycia zgodnie z żydowskimi przepisami religijnymi. Nakaz ten wywodzi się od żydowskich zasad dietetycznych, opisanych w Biblii. Formuła koszernoœci jest to wymóg majšcy Ÿródło w przepisach religijnych, a polega na przestrzeganiu zasad przygotowania jadła w sposób rytualnie czysty w odróżnieniu od tzw. trefnego, niezgodnego z żydowskš tradycjš. Poczštki tych formuł wywodzš się z przepisów higienicznych, słusznych w warunkach pustynno - tropikalnych, gdy istniała koniecznoœć oddzielania poszczególnych produktów żywnoœciowych dla ochrony ich przed psuciem i w konsekwencji możliwoœciami zatrucia pokarmowego. Nie wolno między innymi przygotowywać potraw mięsnych i mlecznych w tych samych garnkach, podawać ich i spożywać jednoczeœnie. Przepisy koszernoœci okreœlajš też gatunki mięs, które mogš być jedzone oraz sposób w jaki zwierzę ma być zabite. Potrawy mleczne i rybne oraz wino i inne alkohole również muszš być koszerne. Przykładem higienicznej koszernoœci sš ziemniaki. Polki obierajš je prosto z ziemi, opakowania, jakiegokolwiek pojemnika, wiaderka itp. Żydówka nigdy tak nie będzie przyrzšdzać dań ziemniaczanych, najpierw dokładnie w skórce obmywa ziemniaki, szorujšc je nawet szczoteczkš -Polki na to czasu nie majš :) więc sru do zlewozmywaka po obraniu, wymełtajš pod bierzšcš wodš i do gara. Żydowski sposób jest inny, szorowanie, obieranie i wrzucanie czystych prosto do garnka, nigdy nie sš przygotowywane ziemniaki rano a gotowane po południu - takiego marnotrastwa witamin i minerałów nie ma w kuchni żydowskiej. To jest również przyczyna mycia ziemniaków po to by nie moczyć ich po obraniu skórki, przez co tracone sš cenne składniki dla organizmu. To jest jeden przykład, takich jest wiele. Kuchnia żydowska przede wszystkim jest higieniczna ! Gdy ktoœ dobrze zna kulturę żydowskš , wie też jeszcze lepiej , że zabijanie zwierzšt musi się odbywać w sposób humanitarny gdyż to wynika z przestrzegania przepisów religijnych , a te sš dla Żyda œwięte ! Chrzeœcijanie swój " œwięty" ubój widzš inaczej i to nie tylko w Polsce , dla chrzeœcijan winny jest ten kto zabija, ten kto zjada jest spoko :))))) i nie ma z tego powodu żadnych wyrzutów sumienia !

ble ja wogóle nie wiem jak można jeœć zwierzęta ,jedzenie trupów wydaje mi się poprostu nie estetyczne

Wolare , czy niszcenie naczyń po gojach to tez higiena czy ojcojebstwo??

zniszczyli ci naczynia? a to pech !!!!!

Ten film nie wskazuje na Żydów, można sobie napisać to Żydzi !!!! Normalni ludzie nie zabijajš zwierzšt w tak niehumanitarny sposób tylko zabijajš szybko i skutecznie aby niepotrzebnie zwierzšt nie męczyć. KOSZERNY - czyli nadajšcy się do użytku lub do spożycia zgodnie z żydowskimi przepisami religijnymi. Nakaz ten wywodzi się od żydowskich zasad dietetycznych, opisanych w Biblii. pokaż mi w Biblii cytat niegodziwcze, że należy sie pastwić nad zwierzętami! Te wasze sekciarskie, koszerne religijne idiotyzmy odebrały wam rozum do cna. Żydom tortury najwidoczniej odpowiadajš skoro wymordowali ponad 60 milionów Rosjan w czasie tzw. rewolucji paŸdziernikowej czyli bardziej prawidłowo, rewolucji żydowskiej. NajwyraŸniej nadal im sumienie nie przeszkadza w mordowaniu i torturowaniu Palestyńczyków. Skoro nie majš listoœci nad bydłem, to jakzesz mogš mieć litoœć nad gojami!? Pod rzšdami żydokomuny jest gorzej w Polsce niż było za Gierka. 2 miliony Polaków uciekło od zarazy żydowskiej i żydowskiej lichwy. Ale... œwiat budzi się z długiego snu i... odpowie wam pewnego pięknego dnia za wasze zbrodnie, kłamstwa i lichwę. Niewielu wam wierzy... bardzo niewielu a coraz więcej z chęciš przyznaje się do antysemityzmu i to przyznaje się z dumš. Zapamiętaj Żydzie - i Herkules dupa kiedy ludzi kupa. Kiedyœ jednegoi faceta w Niemczech zapieniliœcie na maxa. Dzisiaj nienawidzi was cały œwiat!!! Przyjdzie czas, że oddacie œwiatu z nawišzkš to, coœcie mu zabrali. Jesteœcie na tyle głupi, chciwi, zachłanni, kłamliwi, że macie żadnych hamulców. I to was zgubi. WY NIENAWIDZICIE ŒWIAT A ON O TYM TERAZ JUŻ WIE Do niedawna uważałem, że na obczyŸnie Polak Polakowi wilkiem i bywało, że zaczynałem pogardzać rodakami. Teraz dzięki Internetowi wiem, że Żyd Polakowi wilkiem na obczyŸnie. Zapamiętaj Żydzie - co siejesz, to żšć będziesz.

Film jest super. ! SUPER ! a wiecie, ze zydzi i iraelczycy (czy tak lubisz wolare ?), maja posorod swych wieznow politycznych i wieznow sumienia takze male dzieci ?!! czy wiecie, ze buduja getta i odgradzaja murami (prawowitych mieszkancow - ludnosc palestyny ? czy wiecie, ze stosuja metody GESTAPO wobec aresztowanych ? Izrael - to prawdziwy i najgorszy terrorysta !

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Nadal twierdzę , że film nie wskazuje , że zabijajš te zwierzęta Żydzi !!!! Daj dowód a nie szczekaj jak uwišzany pies przy budzie !!!!! Ile razy mam do twojego zakutego łba wtłuc, że Żydem nie jestem !!!! Tak trudno zrozumieć, że nie karmię się nienawiœciš ? w porównaniu do ciebie? No tak, chodzisz zapewne szybciej niż myslisz i nie zdšża do ciebie myœl, że ja Polak czy to Żyd, Niemiec, Aram, czy innej maœci człowiek nie mam nienawiœci jak ty bidoku ! Co jak co ale myœlałem , że Polacy kierujšc się miłoœciš chrzeœcijańskš nie majš w nienawiœci brata swego ! Widać sie pomyliłem !

Prawowici mieszkańcy ludnoœć palestyny .....hahahahaha A może tak Gdańsk nasz Niemcom oddamy, a może i Œlšsk i całš Polskę zachodniš ? oni też twierdzš , że sš prawowitymi mieszkańcami ....hihihi To jest znamienne w mentalnoœci Polaków , zawsze interesujš się żdżbłem w oku innych a belki w swoim nie widzš ! Zaszczytne to ubolewanie nad parszywym podwórkiem żydowskim a nie dostrzeganie raka polskiego.....dalej tak, znakomicie . Zapamiętaj Polaku, co siejesz to żšdŸ będziesz......wpierw musisz pomyœleć co siejesz, ale myœlenie nie jest twojš mocnš stronš, więc nie łudzę się , że odgadniesz :)))))))))) zgaduj, zgadula, rebusik, krzyżóweczka- co z tego kiedy najpierw trzeba uruchomić szare komórki a te zardzewiałe sš !

Watcher nie pień się tak, bo to œwiadczy o wœciekliŸnie ! "Dzisiaj nienawidzi was cały œwiat!!!" I to jest to !!!! Tak ma być a wiesz dlaczego? nie wiesz? to się dowiedz !!!!!

To jest znamienne w mentalnoœci Polaków , zawsze interesujš się żdżbłem w oku innych a belki w swoim nie widzš ! Zaszczytne to ubolewanie nad parszywym podwórkiem żydowskim a nie dostrzeganie raka polskiego.....dalej tak, znakomicie . Raka to wy nam zafundowaliœcie i nadal próbujecie ogłupiać naród za pomoca waszych parszywych gazet, TV i innych form ogłupiania. A kto was w Polsce trzyma? Zapraszał was kto tutaj? Kochasz brednie sekciarskie syjonisótw? Wal Żydzie do Izraela i buduj œwištynię odstępcy od Tory, Salomona. Rozkradliœcie majštek Polski i uczyniliœcie z Polski kraj żebraków. Jedynie was stać na Internet i na wypisywanie waszej gadzinowej, jadowitej propagandy według przepisów Protokołów Mędrców Syjonu. http://www.polonica.net/ProtokolyMedrcowSyjonu1.htm Ale zaczynacie popełniać błędy. Do tej pory udawało się wam ponieważ œwiat nie miał zielonego pojęcia o waszych knowaniach, zbrodniach i morderczych planach. O tym kto spowodował rosyjskš rewolucję dowiedzieliœmy się dopiero teraz. Ale teraz zanim cokolwiek knujecie, œwiat już wie. Im dłużej Internet jest dostępny, tym wiecej ludzi zaczyna dostrzegać wasze geshefty i wasze manipulacje. Coraz więcej ludzi się organizuje i przestrzega drugich. Coraz więcej Polaków przechodzi na drugš stonę ulicy widzšc Żyda i zaczynacie być unikani jak najgorsza zaraza. Niedawno byłem na jednej większej imprezie i dwóch Żydów musiało uciekać z powodu kšœliwych uwag niektórych podpitych rodaków. Próbowali bronić tych swoich syjonistycznych bredni i nazbierali jak biedni w torbę. A będzie dużo gorzej... a jest was o wiele mniej niż nas. A może tak Gdańsk nasz Niemcom oddamy, a może i Œlšsk i całš Polskę zachodniš ? oni też twierdzš , że sš prawowitymi mieszkańcami ....hihihi Porównujesz Gdańsk i 50 letniš historię do 2000 lat? No tak... wasza 'matematyka' już jest słynna z tej złej strony. ....hihihi Œmiej się, dolewaj oliwy do ognia, któregoœ dnia dopadnš cię mocherowe bereciki i rozszarpiš cię żywcem gołymi rękoma na kawałki. Głupi Żyd do zdekonspirowany Żyd!

Watcher Ty jesteœ chory. Mój Boże ileż w ludziach może być zajadliwoœci . A tak na prawdę to gówno wie z kim po drugiej stronie rozmawia, jest przekonany , że to Żyd .....hiihiihii, i chociaż piszę mu , że nie...on swoje.....A tak właœciwie to myœl sobie co chcesz. Obojętne mi jest kto, co o mnie sobie myœli, sšdzi, czy ja Żyd czy nie. Nigdy nie liczyłem się z ludzkš opiniš bo ta jest fałszywa i zdradliwa- co zresztš i na tym forum widać. Oj Watcher za mały jesteœ , jeœli uważasz że zdekonspirowałeœ mnie jako Żyda to brawa, brawa koleœ , w takim razie nadajesz się do cyrku. Bo gdybym stanšł oko w oko z tobš, zgłupiałbyœ. Nie chodzi , że jestem " kimœ" w mniemamiu myœlicieli polskich, takie huœtawkowe wywyższanie się mam gdzies. Ponieważ rozmawiasz z Żydem ja się nie wciskam na trzeciego. W takim razie owocnych dyskusji życzę, bo ze mnš jakoœ nie chciałeœ porozmawiać. Dobrze , że udawało mi się robić uniki na boki, bo bym tym gównem , którym rzucasz na prawo i lewo oberwał, a tak nawet smrodu nienawiœci nie poczułem, i dzięki Bogu że te uczucia sš mi obce, mówię to szczerze i poważnie !!!!! Bywaj i zaczniż zyć miłoœciš !!!! Może powinienem zwracać się do ciebie w liczbie mnogiej, wy, was, itd. No to bywajcie Watcher :):):) i pamiętajcie , że wiara i miłoœć góry przenosi !!!!!!

:) przenosi góry ... jednak też: "dobrymi chęciami piekło wybrukowane" "nic na siłę weŸ większy młotek" "nadgorliwoœć gorsza od ..." mi(ł)-OŒ-ci .. pozwolić aby była i niosła .. nie ---> nieœć jš

Mój Boże ileż w ludziach może być zajadliwoœci Tyle zajadłoœci ile żydowskich zbrodni, oszustw, zdzierstwa wyzysku i łupiestwa. Bywaj i zaczniż zyć miłoœciš !!!! Skończcie z waszymi pomylonymi ideami, może się dogadami. Jak na razie to wam... na pohybel. Poszli won z kraju, którego mieszkańcami tak pogardzacie i tak ich poniżacie.

Uwaga! Powyższy eksponat, to podręcznikowy wręcz przykład fanatyzmu rydzykowego. Proszę się przyjrzeć, ale nie podchodzić zbyt blisko, bo może opluć, a nawet ugryŸć. Omijamy proszę wycieczki szerokim łukiem, a na prawo mamy... [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Watcher, ludzie to bydło, bydło które należy trzymać w klatce i nie mówić mu za dużo. Ci co robiš swoje i się nie zajmujš głupotami majš na tym œwiecie dobrze, a jak komuœ przeszkadza że jest niewolnikiem to może być wolny, ale wolnoœć cię nie wykarmi i nie pozwoli ci przeżyć. Na wolnoœci człowiek jest słaby. Nawet Ty, który tak wiele krzyczy o żydach zdziwiłbyœ się jak daleko sprawy się majš, nikt ich nie powstrzyma, to was jest mało, a pozatym jesteœcie słabi i wszystko co macie jest tak naprawdę ich. Ludzkoœć to rak tej planety i ktoœ zaczšł już operację na żywym organiŸmie i zamierza tego raka wycišć. Wolare piszesz o miłoœci (swojej) i nienawiœci (watchera), ale każda miłoœć ma swoje granice jak też każda nienawiœć, no bo czy można pokochać swojego raka, który nas zabija? - A przecież On też chce tylko żyć, niestety życie to takie coœ w czym nie ma miejsca na sentymenty wygrywajš najsilniejsi. LudŸmi w pełni sš ci którzy odrzucili te głupoty o miłoœci i nienawiœci, kochaj siebie, a nienawidŸ nikogo.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.