Seria Przejrzystoci:
SHOUD 11: „JESTECIE GOTOWI!” – występujš Tobiasz i Metatron poprzez Geoffrey’a Hoppe
3 czerwiec 2006
I tak jest, droga Shaumbro, że zbieramy się razem tutaj w tej bezpiecznej i więtej przestrzeni, sprowadzajšc razem energie całej Shaumbry na Ziemi w tej chwili. Sprowadzajšc razem energie nas wszystkich z Karmazynowej Rady i Zakonu Arc, którzy wspieramy i kochamy was i jestemy tutaj, aby uczestniczyć z wami w tym całym przesuwaniu energii. I jest to wielki honor dla mnie, Tobiasza, że powracam na mój stołek barowy! (miech i chichot Tobiasza)
Jak prawdopodobnie zauważylicie, pracujemy razem z wami, dzielšc się shoudami i przekazami… czasami jest to Saint-Germain, czasami Kuthumi – który wróci niedługo, czasami sš to energie Ohamah i Quan Yin… ale zawsze, zawsze jest energia Shaumbry.
Ostatnio Cauldre powiedział swoim bliskim, że ostatnio czuje się tak, jakby chciał płakać, czuje tak silnš, emocjonalnš energię. Nie smutek, ale rodzaj płaczu. I był on bardzo zmieszany tym uczuciem, zastanawiał się, skšd ono przychodzi, mylšc, że być może musi wyjć i pozwolić popłynšć tym kilku łzom.
Chcielibymy powiedzieć jemu i wam, że to poczucie płaczu, to poczucie głębokiej emocji pochodzi od nas. Pochodzi od Saint-Germain’a i Kuthumi i Quan Yin, pochodzi od Kuntar [?], pochodzi od wszystkich tych, którzy pracowali z wami przez te ostatnie szeć lat. Jest to nasze silne uczucie i wdzięcznoć za pracę, którš wykonujecie, że zaszlicie tak daleko, że wytrzymalicie tak trudne wyzwania. Wiemy, że często wštpilicie w siebie, że często się zastanawialicie, co tutaj robicie. Ale, Shaumbra, zgodnie z umowš przychodzicie poprzez czas i przestrzeń, aby być tu na Ziemi w tej chwili, aby przejć osobicie przez ten proces i być tutaj dla innych ludzi.
Każdego dnia otrzymujemy dosłownie miliony wezwań – wy nazywacie je modlitwami – które słyszymy po naszej stronie zasłony. Od ludzi, którzy cierpiš; od ludzi, którzy sš zdesperowani; od ludzi, którzy sš zagubieni i uwięzieni i nie znajš drogi wyjcia; od ludzi, którzy cierpiš fizycznie, cierpiš finansowo i emocjonalnie – i sš zagubieni. Od ludzi, którzy chcš poznać Boga – autentycznego boga przez duże „B” – nie Boga z jakiej ksišżki, nie odległego i osšdzajšcego Boga, ale Boga w ich codziennym życiu. I oni sš tak samotni. Tak samotni.
Przeważajšca większoć wszystkich tych modlitw i wezwań, które otrzymujemy każdego dnia, pochodzi od tych dusz na Ziemi, które sš samotne. Sš samotne nie tyle z powodu braku towarzystwa innych ludzi, ale z powodu braku towarzystwa Boga i towarzystwa ich samych. I mamy te wezwania cišgle, wcišż i wcišż.
Z powodu nakładek i systemów wierzeń jest nam trudno wejć, aby z nimi rozmawiać. Oni niekoniecznie uważajš, że mogš rozmawiać z aniołami czy niefizycznymi istotami. Nie sš pewni komu lub czemu ufać, tak więc nie możemy zrobić wiele więcej, niż wysłać im nasze błogosławieństwa i naszš miłoć. Ale, bardzo często te błogosławieństwa i miłoć pozostawajš bez odpowiedzi, nie sš nawet wyczuwane.
Tak więc, Shaumbra, nadszedł czas na ludzi, na nauczycieli, na WAS, abycie zaczęli swojš służbę, swojš pracę, swojš miłoć i swojš pasję – jakkolwiek zechcecie to nazwać. Nadszedł czas, aby to rozpoczšć. Zajęło nam siedem wspólnych lat to przejcie przez proces z każdym z was, proces, przez który przejdš także inni ludzie… być może nie tak głęboko, być może nie tak trudno, jak wy przez to przechodzilicie. Przechodzilimy przez to razem, przechodzilimy przez nasze procesy, i teraz wielu, wielu innych pójdzie tymi ladami.
To jest ostatni Shoud tej serii, Serii Przejrzystoci. Nie będzie Shoudu 12. Zamierzamy zakończyć tš serię dzisiaj i kiedy zbierzemy się na corocznš konferencję Shaumbry w następnym miesišcu (odnosi się do Midsummer New Energy Conference), zrobimy specjalny dodatek, bardzo specjalnš serię channelingów i shoudów, która w efekcie stanie się częciš tej Serii Przejrzystoci, ale włanie jako dodatek czy też suplement. Chcemy, aby było to dostępne dla całej Shaumbry, tak więc prosimy, aby technicznie było to udostępnione – każdy z tych Shoudów, każdego dnia – dla całej Shaumbry, na żywo, a następnie najszybciej jak to możliwe dla tych, którzy będš chcieli to cišgnšć i odsłuchać [lub przeczytać] to póniej.
Kuthumi, Saint-Germain i ja, Tobiasz, przejdziemy z wami przez co, na co czekalimy tak długo. Będzie to przybranie na torcie tej Serii Przejrzystoci, ale także przybranie na torcie wszystkich tych Shoudów, które zrobilimy razem. Będzie to, w pewnym sensie, nowy poczštek. Będzie to rytuał przejcia dla Shaumbry. Tak wiec z niecierpliwociš oczekujemy tego. Już to planujemy po naszej stronie. Planujemy bardzo specjalny powrót Kuthumi na to włanie wydarzenie.
Tak więc, Shaumbra, Shoud 11 Serii Przejrzystoci. Wprowadzamy bardzo specjalnego gocia, bardzo specjalnego gocia, który pojawił się bardzo dynamicznie w kwietniu 2002. to jest CZWÓRKA i jeszcze jedna CZWÓRKA… ( miech publicznoci, kiedy Tobiasz robi żartobliwš aluzję do wprowadzenia Dawida McMaster’a) i było to CZTERY lata i DWA miesišce temu (więcej miechu) kiedy ta istota przyszła z wizytš, tak jak przychodzi z wizytš dzisiaj. Tak więc, prosimy was o przywitanie tej energii waszego Głosu w Duchu, Metatrona.
Wielu z was czuło – jak to powiedzieć – gęsiš skórkę na ramionach, być może gęsiš skórkę na karku, kiedy zaczęlimy wprowadzać dzisiaj tš energię. Cztery lata i dwa miesišce temu Metatron zadał wam pytanie: „Czy jestecie gotowi? Czy jestecie gotowi?”
I dzisiaj Metatron wchodzi i mówi do każdego z was, ponieważ jest także waszym głosem. Metatron jest istotš – jest kolektywnš energiš. Metatron jest także wami. Jest waszš Autentycznš Janiš, waszš Boskociš. I Metatron wchodzi dzisiaj, aby pracować z nami w tym Shoudzie, Shoudzie, którym zamykamy Serię Przejrzystoci. Zamiast pytania, Metatron stwierdza dzisiaj: „JESTECIE gotowi. Jestecie gotowi.”
A jeli nie jestecie… (miech publicznoci) jeli nie jestecie gotowi, Shaumbra… i zamierzamy tu obejć filtry, które stawia tu Cauldre… (więcej miechu) jeli nie jestecie gotowi, być może jest to czas, abycie znaleli jakš innš grupę. Być może jest to czas, aby poszukać odpowiedzi gdzie indziej. Być może jest to czas, aby udać się gdzie indziej i pracować z innymi ludmi i innymi aniołami, którzy będš kontynuowali z wami to przerabianie [processing], kontynuowali z wami tš pracę z waszymi problemami, ponieważ poczšwszy od teraz Karmazynowy Kršg i Shaumbra nie zamierzajš się na tym skupiać.
JESTECIE gotowi. Macie wszystkie narzędzia. Macie wszystkie te słowa i całš tš energię. Poczšwszy od tego momentu wkraczamy w rejony prawdziwych nauczycieli. Nasza następna seria, która zacznie się w sierpniu, który jest ÓSMYM miesišcem w roku ÓSEMKI [2+0+0+6=8] (miech), będzie nosiła nazwę „Serii Nauczyciela” i zamierzamy pracować z każdym z was… (aplauz i doping publicznoci) w jaki sposób użyć tego, czego nauczylicie się w cišgu tych SIEDMIU lat (miech) i podjšć nauczanie, dla którego tu przybylicie.
Przeszlicie poprzez czas i przestrzeń, aby być tutaj. Nic nie jest tak naprawdę tym, czym mylicie, że jest. To, przez co przechodzilicie przez te ostatnie lata, było przygotowaniem. To naprawdę nie chodziło o was. To nie chodziło o was.
Zamierzam pracować tu z energiš Metatrona, aby uczynić to bardzo bezporednim i bardzo jasnym. Nie musielicie być tutaj w tym życiu. Mylelicie, że musicie. Mylelicie, że macie karmę. Mylelicie, że macie zobowišzania wobec innych. Mylelicie, że musicie się czego nauczyć. Nie musielicie. To była iluzja. Bardzo, bardzo realna i poruszajšca iluzja, ale tylko iluzja. Bardzo podobnie jak ja… (nieco miechu) nie musiałem wracać i wy też nie musielicie.
Przypomnijcie sobie, jak siedzielimy w Chacie [domku Tobiasza po tamtej stronie] i rozmawialimy o tym i wy powiedzielicie: „Nie muszę wracać na Ziemię. Nie muszę tam być. Przeszedłem przez wszystko. Osišgnšłem moje owiecenie. Przeszedłem już przez moje wzniesienie na Ziemi, w innym czasie, w innym miejscu, ale zamierzam wrócić do jednego z najbardziej dynamicznych, ale też najbardziej trudnych czasów kiedykolwiek na Ziemi. Zamierzam powrócić i przybrać tš rolę. Zamierzam udawać, że mam trudnoci. Zamierzam udawać, że mam karmę. Zamierzam udawać, że mam problemy z pieniędzmi. Zamierzam udawać, że mam problemy ze zwišzkami. Zamierzam to zrobić, aby nauczyć się, w tej klasie lekcyjnej Ziemi, nauczyć się na najgłębszych poziomach, jak to jest przejć przez te wszystkie rzeczy w trakcie przechodzenia w Nowš Energię na Ziemi. Zamierzam udać się tam, aby rozwinšć empatię i współczucie dla innych ludzi. Zamierzam udać się tam jako nowy i inny rodzaj nauczyciela – nie nauczyciela teorii, nie nauczyciela jakich złudnych zasad – ale nauczyciela Życia.” To dlatego jestecie tutaj.
Przypomnijcie sobie przez chwilę, jak wy i ja, Saint-Germain, Kuthumi, siedzielimy w Chacie i rozmawialimy o tym waszym życiu, tym życiu, do którego tak naprawdę nie musielicie wracać. A czy pamiętacie, kiedy prosilicie mnie, aby przypomnieć wam, kim naprawdę jestecie? I czy pamiętacie, kiedy powiedzielicie: „Tobiaszu, nawet jeli nie będę ci wierzył, nawet, jeli nie będę ci wierzył, że nie musiałem być tutaj na Ziemi w tym życiu, nawet gdybym mylał, że mówisz do kogo innego, proszę przypominaj mi wcišż i wcišż. Proszę przypominaj mi, kim naprawdę jestem.”
Ponieważ i my i wy wiemy, że łatwo jest utknšć w tej Ziemi. Łatwo jest wejć wštpliwociom. Łatwo jest grać rolę ofiary. Łatwo jest wam, wielkim aniołom, zagubić się w tej całej energii i nakładce Ziemi. Ale, jeli słyszycie lub czytacie te słowa, nie musielicie być tutaj. Oddalicie siebie w najwyższej służbie Duchowi, ukochanym, których znalicie w innym życiach. Oddalicie siebie w miłoci do Karmazynowej Rady, której jestecie częciš, aby tu powrócić i udawać, aby przejć przez te rzeczy, które, tak, były bardzo rzeczywiste. Niektórzy z was majš te blizny, fizyczne i emocjonalne, aby to udowodnić. Ale, chciałbym, żebycie pamiętali, nie musielicie być tutaj.
W jednej z naszych najwczeniejszych lekcji powiedzielimy Shaumbrze na całym wiecie: „Już się wznielicie [„You’ve already ascended”] Wydaje się, jakby to było wieki temu. Była to jedna z pierwszych lekcji w pierwszej serii. Już się wznielicie. To było przypomnienie, nawet wtedy. Wielu z was o tym zapomniało. Wielu z was mylało, że mówilimy o osobie, która siedzi obok was. Wielu z was mylało, że była to jaka… ezoteryczna koncepcja. Niektórzy z was dosłownie zapomnieli, że wypowiedziałem te słowa wiele lat temu.
Już się wznielicie. Teraz po prostu wrócilicie… wrócilicie, aby rozwinšć tš empatię i współczucie i wzbogacić ten zestaw narzędzi, aby pójć dalej jako nauczyciel. Nie musielicie być tutaj. Dlaczego to chcemy czasami płakać? Dlaczego to nasze uczucia sš tak silne?
Tak więc, dzisiaj jest cudowny dzień, aby uwolnić się od tych starych koncepcji, dlaczego tu jestecie. Czas, aby uwolnić się od tych starych lekcji, które sobie dawalicie. Nie jestecie tym, czym mylicie, że jestecie. Jestecie częciš Karmazynowej Rady. Jestecie teraz tutaj na Ziemi, jako nauczyciel-człowiek, aby pomóc odpowiedzieć na wezwania od milionów i milionów ludzi, którzy potrzebujš pomocy każdego dnia.
Mamy zamiar zmienić bieg [jak w samochodzie] w Karmazynowym Kręgu, w szczególnoci po dzisiejszych spotkaniu, wprowadzić Kršg na nowy poziom. Roboty ziemne i fundamenty zostały wykonane przez was i przez nas po tej stronie, rzeczy, których nawet możecie nie zauważyć, lub brać je za oczywiste.
Rozwój tej nowej Crimson Circle Energy Company – nie chodzi tu o pienišdze. Chodzi o sposób, aby sprowadzić Shaumbrę – Nauczycieli – razem. Crimson Circle Energy Company jest tak naprawdę Uniwersytetem Shaumbry. Jest kompaniš Nauczycieli. Jest sposobem, aby Shaumbra wspierała się nawzajem, ponieważ będziecie teraz nauczać. O tak, zamierzam to podkrelić: BĘDZIECIE teraz nauczać. Prosilicie mnie, abym wam to powiedział.
Nie jestecie tu po to, aby dalej co przerabiać [processing], aby usłyszeć więcej słów na temat radzenia sobie z różnymi rzeczami. Macie już te słowa. Od tej chwili będzie inaczej. BĘDZIECIE nauczali. Po to tutaj przyszlicie. To dlatego podjęlicie to najtrudniejsze wyzwanie, kiedy nie musielicie powracać na Ziemię, kiedy siedzielicie na spotkaniach z największymi aniołami – będšc jednym z nich – w Zakonie Arc i w Karmazynowej Radzie, kiedy wy, reprezentanci waszych duchowych rodzin w innych wymiarach, nie musielicie tu wracać, ale zrobilicie to. To jest włanie powięcenie. To jest włanie miłoć. To jest włanie szaleństwo! (miech) Zwróćcie uwagę, że ja nie wróciłem! (miech) Mówię poprzez przyjaciela.
Tak więc, Shaumbra, wprowadzamy dzisiaj energię Metatrona. Mówilimy przez ten ostatni rok o Przejrzystoci. Mówilimy o tym, jak ludzie się odżywiajš, gdzie uzyskujš swojš energię, jak uzyskujš energię od innych ludzi, jak żywiš się dramatem. Ludzie żywiš się uzależnieniami – od narkotyków, od seksu, od wielu różnych rzeczy. Biorš energię z wszystkich tych innych miejsc.
O tak, JEST teraz kryzys energetyczny na Ziemi. Jest on, ale nie chodzi o paliwa do waszych samochodów czy ogrzewania waszych domów. Chodzi o kradzież, chodzi o wyginanie i wykręcanie Starej Energii. i sš ci, którzy szukajš, aby dostać tyle, ile tylko się da. Niektórzy żywiš się pieniędzmi. Niektórzy żywiš się cierpieniem innym. Wielu, wielu, jak mówiłem, żywi się grajšc role ofiar. Ofiara. Ofiara jest największym złodziejem energii – ponieważ inni jej żałujš. Przecież jest ofiarš! Jak mylicie, jak żywi się ofiara? Poprzez kontynuację, poprzez powtarzanie.
Jest pewien wzorzec ofiary… i zamierzamy omówić to głębiej w nadchodzšcej serii, Serii Nauczyciela. Zamierzamy mówić o tym, jak ludzie przechodzš przez swoje wzorce. Jeli zwrócicie uwagę na wzorzec ofiary, oni nie sš ofiarami tylko raz. Sš ofiarami każdego dnia i kiedy stara historia już się wygrała, nie daje im wystarczajšcej energii, stajš się ofiarš znowu – ofiarš przestępstwa, ofiarš wypadku, ofiarš zwolnienia z pracy. Zawsze znajdujš sposoby, aby pozostać w tej energii ofiary.
Zamierzamy mówić o tym w tej Serii Nauczyciela, dać wam narzędzia, aby pomóc się im z tego wydostać, ponieważ, Shaumbra, jako nauczyciele, będziecie pracowali z tymi, którzy naprawdę chcš pójć naprzód. Nie będziecie próbowali obudzić tych, którzy chcš dalej spać. Nie będziecie próbowali nawrócić tych, którzy uwielbiajš swoje gry, bez względu na to za jak żałosnych siebie uważajš. Tu nie chodzi o nawracanie. Tu chodzi o odpowied na modlitwy milionów ludzi każdego dnia.
Jestemy małš grupš, nieco ponad 100 000, małš grupš, aby poradzić sobie z milionami i milionami wezwań dziennie. Ale ci ludzie sš autentyczni i szczerzy. Oni naprawdę pragnš zmiany w swoim życiu, zmiany, której wy dowiadczylicie w jakim innym swoim życiu lub być może pomiędzy życiami. Zmiany, która wyjęła was z utknięcia w starych ludzkich cyklach i zabrała was do miejsca owiecenia i wzniesienia. Widzicie, wy już tego dokonalicie. Już przez to przeszlicie. Jestecie przygotowani, gotowi, żeby być nauczycielem.
W tej ostatniej serii, Serii Przejrzystoci, mówilimy bardzo dużo o odłšczaniu się: odpuszczaniu sposobów, wzorców i sieci, sposobów, w jakie bylicie nawzajem połšczeni z innymi. Mówi się, że wszystko jest jednym. Wszystko jest nawzajem ze sobš połšczone. Jest w tym prawda, ponieważ drzewo jest połšczone z niebem. Niebo jest połšczone z wodš, a woda jest połšczona z każdym człowiekiem i każdy człowiek jest połšczony z każdym innym człowiekiem. Jest to prawdziwe do pewnego stopnia, ale w końcu, ten owiecony, ten prosty, odpuszcza wszystkie połšczenia. Zdaje sobie sprawę, że jest suwerenny i że nie potrzebuje tego wzajemnego połšczenia, aby mieć i być w – jak to powiedzieć – Współczuciu Ducha.
Jest ta stara wiara, że musicie być połšczeni nawzajem ze wszystkim, że musicie być częciš tej wielkiej jednoci, i do pewnego stopnia jest to prawda. Ale, w końcu, Mistrzowie, owieceni, odpuszczajš to wszystko. Odpuszczajš. Zdajš sobie sprawę, że sš suwerenni. Sš Bogiem także. Nie potrzebujš niczego z zewnštrz, aby się utrzymać. Sš całkowici i kompletni. Zapamiętajcie te słowa – całkowici i kompletni.
Niektórzy z was nadal w to nie wierzš. Cišgle mylicie, że być może jestecie bliscy bycia całkowitymi, jestecie prawie kompletni, ale staracie się odzyskać te ostatnie częci. Dzisiaj jest koniec tego. Nigdy więcej ostatnich częci. Macie już to. Teraz będziecie tego używać. Teraz pójdziecie naprzód.
Mówilimy o odłšczaniu się od innych ludzi; odłšczaniu się w zasadzie od ludzkoci, aż do odłšczenia się od Pola. „Pole” było naszym terminem, którego używalimy na oznaczenie pierwotnego ródła energii na zewnštrz Domu, na zewnštrz – czy też po tej stronie – ciany Ognia. To Pole nie jest umieszczone w żadnym szczególnym miejscu. To Pole nie może być zmierzone w żadnych ludzkich miarach, ale było ono wspólnym ródłem wszystkich energii. Wszystko i wszyscy było w końcu połšczone energetycznie z Polem.
I mówilimy… bylimy tak odważni i miali – WY bylicie tak odważni i miali – żeby powiedzieć: „Odłšczacie się nawet od Pola”. Nawet to odpuszczacie. Trochę przerażajšce. Gdybycie wyszli na ulicę i próbowali powiedzieć typowemu człowiekowi, że się odłšczacie, że już dłużej nie żywicie się innymi rzeczami, że już się wznielicie – na pewno pomyleliby, że zwariowalicie! Ale, Shaumbra, doszlicie do tego punktu w waszej pracy i rozumiecie, co to oznacza. Rozumiecie, że wszystko jest zawarte wewnštrz was. To już tam jest.
Musielicie przejć przez te „lekcje”, aby naprawdę zrozumieć, jak rozumujš inni ludzie, jak działajš i czujš. Musielicie zejć w dół, czy też na to samo boisko, co oni. Musielicie dowiadczyć tych samych nakładek i tych samych wyzwań i systemów wierzeń, aby zrozumieć, przez co oni przechodzš. Jest bardzo trudno udać się na frontowe linie ludzkiej wiadomoci – być nauczycielem – bez przejcia przez dowiadczenia, przez które oni także przechodzš.
Metatron i ja zamierzamy dzisiaj podkrelić… jeszcze raz, zależy to od was, jest to wasza decyzja, jak to przyjmiecie… nie musielicie być tutaj w tym życiu. Nie mielicie karmy. Nie było niekontrolowanego przycišgania, które sprowadziło was tutaj. Zgłosilicie się na ochotnika.
Przeszlicie już przez siedem serii, przeszlicie przez wiele waszych osobistych sytuacji – zakończmy to teraz. Pójdmy naprzód. Wyjdmy poza to. To jest to, co sami ustawilicie. To jest to, o co prosilicie nas, żebymy wam powiedzieli. Dla niektórych z was może to być nieco trudne. Będziecie próbowali włożyć jednš stopę do rodka, a drugš trzymać na zewnštrz. Zamierzacie mówić: „Tak, jestem nauczycielem, ale cišgle jestem człowiekiem, który cišgle ma te problemy.” Tak nie może być. Tak nie może być.
Zamierzamy pracować z wami wszystkimi pomiędzy teraz i Shaumbra Midsummer Conference. Zamierzamy pracować z wami, aby pomóc przypominać wam, aby pomóc przedostać się wam przez te grube bariery, które macie teraz, a które powstrzymujš was przed całkowitym, całkowitym przetrawieniem tej koncepcji: Nie musicie tu być. Osišgnęlicie wasze owiecenie i wasze wzniesienie już wczeniej. Po prostu zgłosilicie się na ochotnika na tš ekstra służbę na Ziemi teraz.
Jest to czas, aby stewardzi i nauczyciele Nowej Ziemi wystšpili naprzód. Aby to zrobić, jest jeszcze ostatnia porcja, od której się trzeba odłšczyć, co, co jest wam bardzo bliskie i drogie, co, do czego jestecie bardzo, bardzo przywišzani, co, co jest wam tak bliskie jak wasza prawa czy lewa ręka: wasze przeszłe życia. Shaumbra, pozwólcie im odejć. Przeszłe życia sš modnym terminem w New Age. Przeszłe życia nie sš tym, czym mylicie, że sš. Nie jestecie bardziej waszym przeszłym życiem, niż jestecie własnymi dziećmi. Nie jestecie bardziej waszym przeszłym życiem, niż jestecie waszymi rodzicami. Tak, istnieje pomiędzy wami wspólna energia, ale nie jestecie waszymi przeszłymi życiami. Jednš z największych i ostatnich barier, przez które musimy przejć, w tej pracy, którš wykonalimy razem, jest trzymanie się przeszłych żyć.
Nie ma inkarnacji. Nie ma. Nie ma w tym sensie, w jakim wy czy społeczeństwo jš rozumiecie. Mylicie, że powracacie wcišż i wcišż i wcišż, poprawiajšc może trochę tutaj, zmieniajšc trochę tam. To nie jest prawda. Nie jestecie bardziej waszymi przeszłymi życiami, niż jestecie waszym psem, niż jestecie waszym domem. Tak, sš pewne wspólne rzeczy, ale… jest trudno opisać to tutaj, ale z – tego co nazwalibycie punktem widzenia duszy – nie macie następstwa żyć. Nie macie. Wasza Dusza próbowała różnych dowiadczeń – ale one nie sš wami. Nie jestecie liniowym następstwem życia sprzed 2000 lat czy 10000 lat czy na Atlantydzie. Jest pewna wspólna energetyczna wię, ale nie jestecie waszym przeszłym życiem.
Docieracie do tego punktu w tym nowym rozumieniu i zdacie sobie sprawę, że nie ma przeszłych żyć. Nie ma przyszłych żyć. Jestecie tym, kim jestecie w tym życiu. To życie, ten czas, którego dowiadczacie włanie teraz, jest bardzo unikalne i bardzo specjalne. Nie jest ono kulminacjš przeszłoci. Chociaż sš elementy, których nauczylicie się z przeszłoci, ale nie jestecie już prowadzeni przez przeszłoć.
Ta koncepcja reinkarnacji, która jest rozpowszechniona, wprowadza w błšd i rozprasza. Jestecie TYM życiem – i to życie jest wyjštkowe, jak mówilimy niedawno. To bardzo, bardzo wyjštkowe życie. Jest to bardzo wyjštkowy czas, kiedy energia waszej duszy umieciła się w ludzkiej postaci, a następnie jej reszta zstępuje i wchodzi do waszego ludzkiego życia. Jakiekolwiek inne teoretyczne życie, jakie mielicie, nie było takie. Nie ma takiego zwišzku pomiędzy duszš i człowiekiem. Dusza stworzyła energię w przeszłym życiu, a następnie uwolniła je i pozwoliła mu odejć, dała mu jego własnš wolnoć, zdolnoć odejcia i czynienia różnych rzeczy. Ale to połšczenie było ogólnie rzecz bioršc bardzo lune i nie było – jak powiedzielibycie – tak bardzo rzeczywiste czy duchowe.
To życie, ten czas, w który jestecie wcieleni, jest BARDZO wyjštkowe. Zwišzek pomiędzy duchem i człowiekiem zawsze tu był. Połšczenie jest bardzo silne. W pewnym sensie jest wszechobecne. To tylko iluzja, że boska, duchowa jań nie jest tutaj w tej chwili.
Chcemy prosić was, w tym następnym miesišcu, abycie odpucili tš całš koncepcję reinkarnacji. Nie mówimy tu o tej innej religijnej filozofii czy systemie wierzeń, że żyjecie tylko raz, umieracie i wtedy jestecie sšdzeni. Z całš pewnociš nie o to nam chodzi. Chodzi nam o to, że wasza dusza jest wcielona teraz w tym fizycznym dowiadczeniu, przez które przechodzicie i nie będzie miała nigdy więcej takiego dowiadczenia. Nie będzie miała nigdy więcej takiego życia, jak to. Jest ono bardzo, bardzo wyjštkowe i omówimy to bardziej szczegółowo na naszym następnym spotkaniu.
Zamierzamy prosić was o uwolnienie tej koncepcji reinkarnacji. To jest po prostu bycie inkarnowanym. To nie jest powtarzanie wcišż i wcišż i wcišż. Nie jest to seria cykli. Nie jest to pułapka czy karuzela. Ta przeszłoć sprzed stu lat, sprzed tysišca lat, nie jest tak naprawdę wami – nie jest tak naprawdę wami. I w pewnym sensie, nie ma nawet znaczenia. Nie jest ważna. Ta cała koncepcja reinkarnacji, tak jak jest powszechnie znana, jest bardzo nieważna dla człowieka siedzšcego tutaj teraz na krzele i dla nauczyciela, który ma pracę do wykonania. Nie ma ona znaczenia. Nie jestecie swoimi przeszłymi życiami – dzięki Bogu! (Tobiasz chichocze) Jestecie teraz SOBĽ.
wiat wzywa, dosłownie wzywa nauczycieli. Ludzkoć jest teraz w takim punkcie, że nie ufa niczemu i jest to jedna z największych energii, z jakimi będziecie mieli do czynienia, jako nauczyciele. Oni nie ufajš rzšdom. Oni nie ufajš kociołom. Oni nie będš ufali wam na poczštku i z całš pewnociš nie ufajš samym sobie. To będzie wasza największa przeszkoda, nauczyciele, żeby zbudować to zaufanie i porozumienie. Największa przeszkoda. Oni byli oszukiwani. Nadal sš oszukiwani. Ludzie cišgle kradnš ich energię, a oni kradnš cišgle od innych.
Tak więc, kiedy wkroczycie na tš scenę, jako anioł, który odpowiada na ich samotnoć, na ich modlitwy, oni cišgle nie będš ufali. Nie będš rozumieli, w jaki sposób się tam znalelicie, nie będš rozumieli, kim jestecie. To dokładnie z tego powodu… z tego włanie powodu dalicie sobie to życie – ten czas na Ziemi, tš inkarnację – przejcie przez tak wiele lekcji, tak wiele wyzwań i trudnoci w waszym życiu. Aby, kiedy staniecie przed nimi, oni poczuli tš energię. Aby poczuli to porozumienie. Będš wiedzieć, że mielicie wiele przepłakanych nocy, że mielicie wiele trudnoci w zwišzkach, że bardzo wštpilicie w siebie. Oni będš to czuli i będziecie w stanie nawišzać z nimi porozumienie w stosunkowo krótkim czasie. Rozwinie się całkowite zaufanie i wię z nimi. Dobrze to wam posłuży w waszej pracy nauczyciela.
wiat teraz potrzebuje nauczycieli i stewardów Nowej Energii, dla Nowej Energii. Bardzo, bardzo mało ludzi rozumie ten termin „Nowa Energia”. Kto musi tego uczyć, kto musi być tego stewardem. Pytał nas ostatnio kto, mówišc, że: „Nie ma takiej rzeczy jak Nowa Energia, jest po prostu energia.” To jest nieprawda – wielka, wielka nieprawda. Aż do niedawna była „po prostu energia” i ona po prostu zmieniała swój kształt i swojš postać i swoje imię. Ale, w tych ostatnich kilku latach, wprowadzony został element Nowej Energii.
Nowa Energia oznacza, że nie jest to po prostu stara czy poprzednia energia zmieniajšca swój kształt i swojš postać i współczynniki. Jak powiedzielimy dawno temu, istniała okrelona i bardzo zdefiniowana, chociaż duża iloć energii, która opuciła Dom wraz z wami i bawilicie się z niš od tego czasu. Była skończona iloć ziarenek piasku w piaskownicy. Tak, to był tylko piasek. Ale następnie co się wydarzyło. Nagle, nowy piasek został stworzony na pozór znikšd. To jest analogia do Nowej Energii. Nowa Energia została stworzona nie ze Starej Energii, nie była wzięta z Domu, ale została stworzona po raz pierwszy kiedykolwiek przez Twórców – przez was.
Tak więc Nowa Energia różni się od Starej Energii. Nie jest to ten sam stary program. Nie ma tego samego rezonansu, nie ma wibracji, nie pracuje tak samo. Ci ludzie, którzy cišgle wierzš, że Nowa Energia jest tylko zmianš nazwy dla Starej Energii, będš zaskoczeni. Ona nie pracuje tak samo. Przekonajš się, że jest bardzo trudno uzyskać dostęp do Nowej Energii w pracy, którš wykonujš, ponieważ cišgle mylš, że jest to sama stara energia. Tak nie jest.
Być może, nie powinnimy jej nawet nazywać energiš. Być może jest lepsza nazwa, ponieważ ona jest inna. Działa inaczej, pracuje inaczej, jest całkiem innym zbiorem narzędzi, i jest ona tutaj. wiat potrzebuje zrozumieć, jak się jej używa. Potrzebuje stewardów i nauczycieli, a wy nimi jestecie.
Niektórzy z was będš pracowali szczególnie nad zrozumieniem Nowej Energii: w jak inny sposób ona pracuje; jak zmienia wszystkie te charakterystyki i przepływy; jak zmienia wynik; jak wzorce sš całkowicie inne ponieważ, w pewnym sensie, nie ma w ogóle wzorców w Nowej Energii. Wszystko co jej dotyczy jest inne niż w wibracyjnej czy Starej Energii. Tak więc, wiat potrzebuje – ludzkoć potrzebuje – tych, którzy jej będš nauczali.
Ci z was, którzy pójdš nauczać i którzy sš stewardami Nowej Energii – oczekujcie nieoczekiwanego. Zrozumcie, że zawsze będš niespodzianki. Zrozumcie, że jeli nawet będziecie próbowali zmierzyć sposób, w jaki działa Nowa Energia, ten pomiar nie będzie prawdziwy już następnego dnia. Jestecie tak bardzo przyzwyczajeni, że Stara Energia ma bardzo okrelone i zdefiniowane wzorce i że jeli zostanie zmierzona w pewien sposób jednego dnia, to następnego dnia pomiar da ten sam wynik. Nowa Energia w ten sposób nie działa, dzięki Bogu. Nowa Energia jest zupełnie inna. Tak więc będziecie pisać o tym ksišżki, niektórzy z was.
wiat w tej chwili potrzebuje stewardów i nauczycieli Ziemi – bardziej niż kiedykolwiek – Ziemi, Gaji. Ale zrozumienia Ziemi w nieco inny i nowy sposób. Gaja jest Duchem, kolektywem. Gaja jest tutaj, aby wspierać fizyczne procesy na Ziemi. Gaja, w swoim własnym prawie, jest silna i może siebie utrzymać. Jak widzielicie, może oczyszczać przy pomocy burzy czy wulkanu czy trzęsienia ziemi. Może przesuwać energie na wiele różnych sposobów. Nie jest jej intencjš, żeby przepędzić ludzkoć z jej ciała. Intencjš Gaji jest bycie tutaj, aby wspierać pracę Starej Ziemi, a także żeby istnieć na Nowej Ziemi.
Można powiedzieć, że teraz, działajšc w starej modalnoci, w starej Energii, punkt nasycenia zostanie wkrótce osišgnięty, jeli chodzi o liczbę ludzi na Ziemi, których Gaja może wspierać w sposób, w jaki robi to obecnie. W szczególnoci chodzi o to, że ludzie ryzykownie, czasami nawet głupio, niszczš te włanie rzeczy, które ich chroniš i żywiš; niszczš atmosferę; niszczš poziomy temperatur na Ziemi; niszczš równowagę ekologicznš.
Niektórzy z was martwiš się: „Jak Gaja poradzi sobie z tym wszystkim?” Cóż, Gaja poradzi sobie z tym całkiem dobrze – jest tylko pytanie, jak sobie z tym poradzš ludzie! Gaja ma wszystkie zdolnoci, aby się odnowić, ale nie chce tego robić, jeli kosztuje to życie tysięcy czy milionów ludzi. Tak więc, Gaja wzywa teraz ludzkoć, aby doszła do nowej wiadomoci, nawet do nowego rodzaju ekologicznej wiadomoci, różnej od tej, która jest teraz. Nowy rodzaj „Zielonych”… i nie nazywajmy tego nawet Zielonym – nazwijmy to Złotym… nowy rodzaj zrozumienia zdolnoci Gaji do odnowienia się. Ludzkoć potrzebuje nauczycieli i stewardów nowej ekologii Ziemi.
Jest teraz wiele grup, które wykonały cudownš pracę, które powięciły się zachowaniu systemów ekologicznych Ziemi, ale nawet im brakuje zrozumienia, co się dzieje. Nie rozumiejš oni Nowej Energii. utknęli w takich samych dramatach, jak siły, którym się przeciwstawiajš. Przybrali energię bycia tymi, którzy czyniš dobrze zamiast energii pracowania z wyższego poziomu, wyższej perspektywy tych, którzy równoważš. Jest teraz bardzo, bardzo niewielu tych, którzy równoważš Ziemię.
Aby ludzkoć poszła naprzód w tych następnych latach, kto musi wystšpić naprzód. Kto musi nauczać. Kto musi podjšć trochę ryzyka, dostać się do telewizji, napisać artykuły z nowej perspektywy ekologii Ziemi. W przeciwnym razie zdolnoć Ziemi do produkcji żywnoci zacznie się zmniejszać. Zmieniš się wzorce pogodowe i wpłynš na te obszary Ziemi, które produkujš żywnoć. A w dodatku, na Ziemi zacznš się kurczyć obecne ródła paliwa. Jeli połšczycie te rzeczy ze sobš, Shaumbra, otrzymacie bardzo chaotycznš Ziemię. Bardzo chaotycznš. Kiedy ludziom brakuje żywnoci i brakuje energii dla transportu, stwarza to bardzo chaotyczne rodowisko.
Tak więc, ci z was, którzy będš nauczycielami i stewardami nowej ekologii, będš tak naprawdę zapobiegać wojnom. Będziecie powstrzymywać rzšdy od walczenia między sobš. Będziecie pomagać w zapobieganiu jakim masowym katastrofom na Ziemi. Ziemia – Gaja – na pewno przeżyje, ale co z ludzkociš? Czy poradzš sobie z tym, co nadchodzi w następnych kilku latach?
Ludzkoć potrzebuje nauczycieli i stewardów biznesu. Biznesu. Biznes jest sposobem, w jaki przepływa energia. Jest transakcjš energii. W ostatnim okresie na Ziemi, biznesy przecignęły rzšdy jeli chodzi o przepływ energii, kontrolowanie energii, przesuwanie energii. To nie jest stwierdzenie osšdzajšce, ale biznesy sš teraz silniejsze od rzšdów.
Biznesy powodujš przepływ energii. To wszystko, co robiš. Tak, czasami biznesmeni stajš się skorumpowani i chciwi, ponieważ nie rozumiejš, w jaki sposób energia naprawdę działa. Tak wielu z nich koncentruje się tylko na zyskach. Jest to częciš chciwoci i lęku. Co byłoby, gdyby były przedsiębiorstwa, które zaczęłyby koncentrować się nie na zysku, ale na sercu… na równowadze przesuwania energii, na równowadze ludzkiej wiadomoci, która jest zaangażowana w to przedsiębiorstwo, w postaci pracowników, na równowadze wiadomoci energii, pochodzšcej od klientów. Kiedy we wszystkim chodziłoby nie tylko o zysk, gdzie chodziłoby o serce.
Istnieje teraz potrzeba nauczycieli i stewardów biznesu na wiecie, ponieważ biznes będzie się zmieniał w tych następnych kilku latach. O tak, zmienił się on niesamowicie w tych ostatnich dwudziestu latach. Macie teraz globalne korporacje. Macie bardzo efektywne systemy dystrybucji. Macie sposoby przesuwania energii i pieniędzy natychmiast poprzez Internet. To się zmieni, ale teraz nie ma prototypów. Nie ma inkubatorów biznesu Nowej Energii.
wiat teraz potrzebuje tych nauczycieli i stewardów i przychodzimy do Shaumbry, aby o tym z wami mówić. Kto stworzy nowy model biznesu? Kto pokaże, że jeden biznes nie musi krać od innych biznesów? Największym błędem w jakimkolwiek biznesie, największš nakładkš i systemem wierzeń jest wiara w konkurencję. Konkurencja jest po prostu nowoczesnym okreleniem wojny. Przedsiębiorstwa walczš ze sobš. Przedsiębiorstwa szkolš swoich pracowników jak pokonać, jak pobić konkurenta. Kto napisze ksišżkę, która mówi, że nie ma konkurencji. Nie ma potrzeby walki. Nie ma potrzeby niszczenia innych firm. To bardzo Stara Energia.
Może… może jednym z pierwszych miejsc, aby zaczšć – ten nowy wzorzec biznesu w Nowej Energii – jest w Karmazynowym Kręgu, żeby pokazać, jak to można zrobić. I w dodatku bardzo efektywnie… jednš z moich obserwacji jako byłego biznesmena jest to, że ogromna iloć energii jest wydatkowana nieefektywnie na próbach kontrolowania, na próbach uzyskania pieniędzy, na próbach wypracowania zysku. Biznesy, z własnej teraz natury, sš wysoce nieefektywne, ponieważ duża iloć energii jest wydatkowana raczej na obronę niż na przepływ. I bylibymy szczęliwi dyskutujšc o biznesie Nowej Energii – biznesie serca.
wiat potrzebuje teraz nauczycieli i stewardów sztuki. Sztuki. Ludzkoć stała się tak umysłowa i tak intelektualna, że sztuka została zagubiona,a przecież sztuka jest partnerem nauki, bardzo podobnie jak mężczyzna jest partnerem kobiety. Nie możecie mieć jedno bez drugiego, one się nawzajem równoważš. Tak więc, jeli jest nauka, jeli jest intelekt w społeczeństwie i w waszych szkołach, musi też istnieć sztuka. Jest ona przepływem twórczoci, przepływem energii i bardziej niż cokolwiek jest jednym z najpiękniejszych i najbardziej efektywnych sposobów wprowadzania Nowej Energii.
Ci z was, którzy jestecie malarzami i muzykami i tancerzami, wy nie marnujecie swojego czasu, jak wielu wam mówiło. Przesuwacie energię. Dzielicie się energiš i teraz jest wezwanie nauczycieli i stewardów sztuki, aby pomogli wprowadzić z powrotem równowagę, aby pomogli wprowadzić Nowš Energię.
Sztuka była tracona w ostatnich latach. Była usuwana z programów szkół, ponieważ nie było dla niej czasu, ponieważ była ta konkurencja ze strony umysłu, ponieważ były systemy ocen. Jak można ocenić sztukę? Jaki stopień można postawić? Ona po prostu jest. Nie ma wartoci, którš można by jej przypisać. Tak, niektórzy z was mogš jš osšdzać, ale nie możecie jej zmierzyć. Jest czas, aby przywrócić sztukę i muzykę i taniec i pisanie i twórczš ekspresję społeczeństwu – ale w nowy sposób. Nawet obrazy będš wyglšdały inaczej. Muzyka będzie miała inne brzmienie.
Ziemia potrzebuje teraz stewardów i nauczycieli sztuki. Chcielibymy, aby zaczęło się to od Shaumbry i od Karmazynowego Kręgu. Jest to ważne dla ogolnej równowagi Ziemi w tej chwili. Wielu z was będzie tego także uczyło.
W tej chwili jest gwałtowna potrzeba na Ziemi, jeli ludzkoć ma pójć naprzód, jest gwałtowna potrzeba nauczycieli i stewardów edukacji. Systemy edukacji sš w pułapce. Sš zamknięte wewnštrz własnych cykli. Nie rozwijajš się. W zasadzie, pod względem energetycznym, zapadajš się. Nie produkujš tego, co starajš się produkować, a mianowicie wykształconych, poinformowanych i owieconych studentów.
W obecnej chwili wasz system edukacyjny jest zainfekowany przez wirusa, energetycznego wirusa. Jest on rozpowszechniony we wszystkich szkołach, szczególnie w szkołach publicznych, ale wkradł on się nawet do szkół prywatnych. I teraz ten wirus energetyczny psuje i zniekształca i rozprasza uczniów. Tworzy przemoc. Tworzy uzależnienie i nałogi. Jest bardzo mało edukacji. To poważna sytuacja, Shaumbra.
wiat w chwili obecnej potrzebuje nauczycieli i stewardów nowej edukacji. Nowego systemu, który nie pozwala na niezrównoważenie energii, który nie będzie tolerował nadużywania energii – czy też innego człowieka. Systemu szkolnego, który nie jest oparty na systemach ocen czy punktacji, czy też dostosowaniu się do jakiego archaicznego systemu edukacji, ale grupy, która się wyłamie i naprawdę wydobędzie to, co najlepsze.
Sš miliony tych, których nazywacie „Crystals”, którzy sš gotowi wejć [na Ziemię], ale nie wejdš, dopóki czas i zasoby nie będš właciwe. Sš to Istoty, które nigdy przedtem nie inkarnowały na Ziemi. One czekajš. One czekajš. Nie wejdš, dopóki nowe szkoły nie będš gotowe, ponieważ nie umieszczš swojej energii w jednym z tych zainfekowanych edukacyjnych systemów.
Tak więc, Shaumbra, wiat was potrzebuje. Czulicie to wewnštrz siebie. Czulicie to wezwanie przedtem i teraz zamierzamy co z tym zrobić.
Ludzkoć, wiat, wzywa… wzywa tych, którzy sš nauczycielami i stewardami technologii. Technologia jest jednym z największych narzędzi jakie ma w tej chwili ludzkoć. Technologia jest narzędziem. Nie jest bogiem, widzicie. Ci ludzie, którzy żyjš tylko w swoim umyle, przekształcili technologię w boga, w broń i zamierzajš zamienić jš wkrótce w wojnę. Technologia jest narzędziem, które może zintensyfikować ludzkie dowiadczenie na Ziemi; które może uczynić życie bardziej efektywnym i łatwiejszym; które może natychmiastowo otworzyć kanały komunikacji; które może połšczyć ludzi ze sobš natychmiastowo, tak aby rzšdy czy biznes nie mogły ich oszukiwać czy ogłupiać. Technologia ma zdolnoć bycia narzędziem autentycznoci, ponieważ obecnoć technologii czyni bardzo trudnym ukrycie czegokolwiek.
Technologia teraz rozkwitła niesamowicie, ale jest także bardzo podatna na nadużycia. Muszš być ci, sporód szeregów Shaumbry, którzy stanš się nauczycielami i stewardami technologii. Nie żeby mówić o zerach i jedynkach [bitach], nie żeby mówić o intelektualnym czy umysłowym aspekcie technologii, ale żeby mówić o technologii jako o narzędziu, o technologii jako duchowej zasadzie, o technologii jako rodku intensyfikacji życia. I kiedy ci Shaumbra wystšpiš naprzód, przycišgnš do siebie pewien rodzaj energii, który jest oparty na technologii, który stworzy bardzo interesujšce i głębokie nowe odkrycia w tym całym wiecie technologii. Tak więc, nauczyciele, stewardzi tych energii, sš teraz potrzebni na Ziemi.
Ziemia potrzebuje nauczycieli i stewardów sztuk uzdrawiania. Sztuk uzdrawiania. Medycyna, wasza współczesna medycyna, wykonuje cudownš pracę – ale do pewnego punktu. Nawet to, co nazywacie medycynš alternatywnš, wykonuje cudownš pracę – do pewnego punktu. Ale dlaczego więcej ludzi nie jest wyleczonych? Dlaczego tak wielu ludzi choruje? Dlaczego nie znaleziono lekarstwa na raka i AIDS? Dlaczego to medycyna, czy to tradycyjna czy alternatywna, nie wystarcza? Jest tak ponieważ nie rozumiejš oni niektórych podstawowych rzeczy; ponieważ sš tak regulowani; ponieważ jest tak wielki strach przed procesami sšdowymi; ponieważ istnieje tak wiele wirusów wewnštrz medycznej profesji… i nie mówimy tu o wirusie przeziębienia czy grypy, mówimy o wirusie energetycznym… który jest wewnštrz tego systemu.
Tak więc wywołujemy stewardów i nauczycieli nowych sztuk uzdrawiania i wiemy, że może nie być z poczštku zbyt wiele zgłoszeń. Wiemy, że jest wielu, którzy chcieliby stworzyć uniwersalny lek na AIDS. Zamierzamy zrobić to indywidualnie, jedna osoba za drugš. Nie ma teraz takiej pigułki – nie może ona wejć do wiadomoci – która wyleczyłaby AIDS czy raka. Ale, co możemy zrobić, to dotrzeć do podstawowych przyczyn energetycznych wewnštrz ducha i wewnštrz ciała. Możemy przyjrzeć się brakom równowagi, możemy spojrzeć, co się dzieje na poziomie głębszym nawet niż DNA, a następnie zaczšć leczyć – jedna osoba po drugiej.
Ale, kiedy zaczniemy… kiedy wy, Shaumbra, stewardowie i nauczyciele sztuk uzdrawiania, zaczniecie leczyć jednš osobę po drugiej, poprzez bardzo głęboki i intensywny rodzaj pracy, zmienia to wiadomoć, zmienia potencjały przyszłoci i w końcu doprowadzi do powstania lekarstwa [kuracji] na raka czy AIDS. Ale musi się to zaczšć od jednej osoby. Musi się to gdzie zaczšć.
Ludzkie ciało nie musi chorować. Ludzkie ciało powinno dotrzeć do punktu, kiedy po prostu umiera, najlepiej w wyniku wyboru ducha wewnštrz tego ciała. Ale teraz, ludzkie ciało jest w bardzo wrażliwym stanie. Nie powinno chorować ani być tak zmęczone jak jest, ale zasilane jest ono Starš Energiš i ma wiele starych niezrównoważeń. Tak więc, poprzez Karmazynowy Kršg i poprzez Shaumbrę, chcemy wywołać tych, którzy sš stewardami i nauczycielami nowych sztuk uzdrawiania. Tak, zdenerwuje to wielu ludzi. Wielu w przemyle medycznym i wielu, wielu w przemyle alternatywnym, ponieważ zamierzamy wyważyć drzwi tego, co oni uważajš za prawdziwe.
Shaumbra, ludzkoć potrzebuje także stewardów i nauczycieli boskoci. Kocioły sš stare, rozpadajš się. Nie majš już tej energii i tej miłoci, które miały dawno, dawno temu. Jak wiecie, energie zostały zniekształcone, zdeformowane i nadużyte, i jeli istnieje karma, to kocioły jš niosš. Jeli jest pokuta, którš trzeba odcierpieć, należy ona do nich.
Kocioły przechodzš teraz przez niesamowitš ewolucję. Desperacko szukajš nowych sposobów przycišgnięcia ludzi. Ale im zależy tylko na liczbach. Szukajš po prostu dawców. Szukajš po prostu sławy. To wstyd dla pastora, kiedy kilkunastu ludzi siedzi w ławkach każdej niedzieli, więc próbujš rekrutować, ale gdzie jest w tym serce?
Gdzie jest prawdziwe nauczanie i prawdziwa miłoć? Dlaczego kocioły nie potrafiš odpowiedzieć na pytania o Boga? Po co te wszystkie historie i bajki o Jezusie i Buddzie, Mojżeszu i Abrahamie i Mahomecie i o tak wielu innych? Dlaczego jest tak wiele strachu i tak wiele wojen zwišzanych z kociołami i religiami?
Ci, którzy się modlš, ci, którzy wzywajš nas po tej innej stronie, pragnš odpowiedzi na temat Boga. Pragnš prawdziwych, autentycznych odpowiedzi, nie chcš jakiej waty, jakiego wypełniacza. Pragnš wiedzieć i jest w tej chwili bardzo niewiele organizacji na Ziemi, które mogš im dostarczyć prawdziwš, autentycznš odpowied. Kiedy mówimy „autentyczna”, mamy na myli bez agendy, bez próbowania przycišgnięcia wyznawców, bez próbowania wpuszczenia ich w jakie systemy wierzeń.
Shaumbra, wołamy o nauczycieli i stewardów boskoci, którzy pomogš odpowiedzieć na pytania o Boga – autentycznego Boga przez duże „B” – was. Będzie to najtrudniejszy obszar z tych wszystkich, które wymienilimy, ponieważ wystšpi tu największy opór. Wywoła największy gniew i lęk w ludziach. Ale znowu, jedna osoba po drugiej, dla tych, którzy sš gotowi, dla tych, którzy pytajš, jedna osoba po drugiej, mówimy o tej bardzo prostej koncepcji: Ty jeste Bogiem także. Kiedy zdasz sobie z tego sprawę? Kiedy zintegrujesz bycie człowiekiem z duchowociš, z twojš Boskš Janiš, w jedno, włanie teraz na Ziemi?
wiat poszukuje nauczycieli i stewardów energii. Przeszlicie przez siedem lat dowiadczenia. Przeszlicie przez dowiadczenie, aby zobaczyć jak to jest dotrzeć do waszego wzniesienia, dotrzeć do waszej boskoci.
Nadszedł czas, aby przestać grać w chowanego. Przestańmy wszyscy udawać, że nie jestemy boscy, że nie jestemy Bogiem. Nadszedł czas, abymy porzucili tš starš koncepcję, czym jest Bóg. Nadszedł czas, abym przypomniał wam, jak siedzielimy w mojej chacie i o tym włanie dyskutowali. To jest jak deja vu, nieprawdaż? Jak cišgle powracajšce deja vu.
Poczšwszy od tej chwili, Shaumbra… i powtarzam tutaj słowa Metatrona… jeli chcecie kontynuować przerabianie [processing], jeli chcecie kontynuować – jak to powiedzieć – wiarę w to, że potrzebujecie tych wszystkich rodzajów uzdrowienia, jeli chcecie kontynuować te stare sposoby, to nie jest to odpowiednia dla was organizacja. Sš inni, którzy dostarczš wam waszego pożywienia.
Poczšwszy od tej chwili zamierzamy pójć naprzód. Jeli pozostaniecie w tej grupie, będziecie nauczycielem. Nie chcemy tutaj utknšć w starej definicji nauczyciela, ponieważ ma ona zupełnie inne konotacje w Nowej Energii. Ale, wasza praca będzie się zmieniać, wszystko będzie się zmieniać. Będziecie mieli wszystkie zasoby i narzędzia, więc przestańcie się tym martwić. Przestańcie próbować ustawiać swoje narzędzia i zasoby energii z wyprzedzeniem. One pojawiš się w tej chwili [kiedy będš potrzebne] i będš całe wasze i nikt wam ich nie zabierze.
Ale tak wielu z was mówi: „Nie uczynię żadnego ruchu, dopóki nie mam gwarancji, że garnek ze złotem na mnie czeka.” Ten garnek ze złotem będzie tam, kiedy wyjdziecie na zewnštrz z tš pracš. Wszystkie zasoby – to wy je stwarzacie. My pomagamy je wprowadzić. Nie możecie już dłużej grać roli ofiary. Nie możecie udawać, że jestecie bez grosza. Nie możecie udawać, że jestecie załamani. Nie ma na to miejsca w tej pracy. Cauldre trochę się denerwuje naszš bezporedniociš, ale, aby zrobić to, co wszyscy z was, wszyscy z nas, planowalimy zrobić, aby pomóc odpowiedzieć na te sygnały S.O.S od ludzi z całego wiata, musimy pójć naprzód.
Zamierzamy zmieniać sposób, w jaki pracujemy ze sobš. Zamierzamy zmieniać nawet format i energię tych Shoudów. Ale, nadszedł ten czas. Jestecie na to gotowi. Jestecie gotowi.
Shaumbra, Metatron mówi, że jestecie autentyczni i jestecie gotowi i że teraz jest ten czas.
I tak jest.
Tobiasz z Karmazynowej Rady (the Crimson Council) jest prezentowany przez Geoffrey’a Hoppe, Golden, Colorado. Historia Tobiasza, z biblijnej Księgi Tobiasza, jest dostępna na witrynie
www.crimsoncircle.com. Materiały Tobiasza sš oferowane bezpłatnie od sierpnia 1999, momentu kiedy jak powiedział Tobiasz ludzkoć przekroczyła potencjał destrukcji i wkroczyła w Nowš Energię.
The Crimson Circle jest wiatowš sieciš ludzkich aniołów, którzy sš pierwszymi przechodzšcymi w Nowš Energię. Kiedy dowiadczajš radoci i wyzwań statusu wstępujšcych, pomagajš innym ludziom w ich podróży poprzez dzielenie się, troskę i przewodnictwo. Ponad 40,000 ludzi odwiedza witrynę Crimson Circle każdego miesišca ,aby przeczytać ostatnie materiały i dyskutować o swoich dowiadczeniach.
The Crimson Circle spotyka się co miesišc w Denver, Colorado, gdzie Tobiasz prezentuje ostanie informacje poprzez Geoffrey’a Hoppe. Tobiasz twierdzi, że on i inni z niebiańskiego Crimson Council channelujš w zasadzie ludzi. Według Tobiasza, czytajš oni nasze energie i przekazujš naszš własnš informację z powrotem do nas, abymy mogli zobaczyć to z zewnštrz, podczas gdy dowiadczamy tego wewnštrz. Zebrania Crimson Circle sš otwarte dla wszystkich, ale wymagane sš RSVP. Nie trzeba do niczego wstępować ani wnosić jakich opłat. The Crimson Circle czerpie swój dostatek poprzez otwartš miłoć i dary Shaumbry z całego wiata.
Najwyższym celem Crimson Circle jest służba w charakterze ludzkich przewodników i nauczycieli tym, którzy idš cieżkš wewnętrznego duchowego przebudzenia. Nie jest to misja ewangelizacyjna. Raczej, wewnętrzne wiatło doprowadzi ludzi do progu waszych domów po wasze współczucie i troskę. Będziecie wiedzieli co robić i czego nauczać w tej włanie chwili, kiedy unikalna i cenna istota ludzka, która zamierza wyruszyć w podróż Mostem Mieczy, przyjdzie do was.
Jeli to czytasz i masz poczucie prawdy i zwišzku z tym, to jeste członkiem Shaumbry. Jeste nauczycielem i przewodnikiem ludzi. Pozwól nasieniu boskoci wewnštrz siebie zakwitnšć w tej chwili i w czasach, które nadejdš. Nigdy nie jeste sam, ponieważ masz rodzinę na całym wiecie i aniołów wokół siebie.
Ten tekst może być swobodnie rozpowszechniany bez opłat, na zasadzie niekomercyjnej. Prosimy o zawarcie informacji w całoci, łšcznie z tš notš. Wszystkie inne wykorzystania tekstu muszš być zatwierdzone na pimie przez Geoffrey’a Hoppe, Golden, Colorado.
© Copyright 2006 Geoffrey Hoppe, P.O. Box 7328, Golden, CO 80403. E-mail to
Tobias@crimsoncircle.com. All rights reserved.
Translation copyright Marian Zieliński. E-mail:
mzielins@pg.gda.pl