| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy istnieje zycie poza tym co znamy | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
|
Na razie wiemy ze zycie jest tylko na naszej ziemi. I wcišz odkrywamy jakies nowe gatunki. To czemu ma nie istniec zycie poza planeta?CZEMU? Bo tak sie chce i juz.! Nie. Ale nawet jesli nie istnieje to moze istniec jakies "inne " zycie na naszej planecie(nie chodzi mi o KINGA KONGA ani LOCH NESS ale to jakis wzorzec co nie?).
|
|
|
.....przeslalam mojej mamie ostatnio linki do roznych filmow o ufo i o anomaliach na marsie(cydonia)itp,spodziewalam sie albo smiechu albo "normalnego" zdziwienia.....natomiast moja mama calkiem spokojnie opowiedziala mi sen sprzed mojego urodzenia ktory powtarzal sie cyklicznie przez wiele lat:bardzo barwny i rzeczywisty:nocne niebo pelno gwiazd,piramidy(ale jakies "inne")sfinks(tez"inny")i pelno statkow kosmicznych a w tle jakas piekna muzyka.....zadnych isot nie widziala
zdziwilam sie zwlaszcza ze moja mama nie jest entuzjastka filmow sf....
owszem mi snia sie "Ufokowe;)" sny ostatnio ale to pod wrazeniem moich ostatnich eksploracji,ale cos takiego?
|
|
|
2012 rok. Której nocy się zaczęło. Gwiazdy gasnš i się zapalajš, fajerwerki kosmiczne.
Ziemianie w szoku. Nagle na czarnym niebie pojawia się napis, ułożony z gwiazd: 'KIM JESTECIE?'
Ludzie się zjednoczyli. Wzięli wszystkie satelity, pojazdy kosmiczne, promy, rakiety i wysłali je w kosmos, aby ułożyć napis: 'JESTEMY ZIEMIANAMI'.
Mija kilka dni. Wszyscy na planecie czekajš niecierpliwie - będzie inwazja obcych czy nie.
Nagle, znów gwiazdy gasnš i się zapalajš. I pojawia się napis: 'ZIEMIANIE, SPIERDALAJCIE, NIE WAS PYTALIMY'.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Czerwony deszcz - krew obcych?
Naukowcy majš bardzo duże problemy z identyfikacjš tajemniczej czerwonej cieczy pochodzšcej z opadu atmosferycznego, która znajduje się w labolatorium Godfreya Louisa w południowej częci Indii. Jednš z przyjmowanych wersji, wyjaniajšcych pochodzenie tajemnicznych mikrobów znajdujšcych się w wodzie opadowej, jest ich pochodzenie pozaziemskie.
W kwietniu tego roku, Louis - fizyk z Mahatma Gandhi University w swojej publikacji, której fragmenty pojawiły się w miesięczniku Astrophysics and Space Science, twierdzi że w czerwonych opadach, które sporadycznie występowały w okolicach jego miejsca zamieszkania w stanie Kerala w lecie 2001 roku, zawierajš mikroby pochodzšce z przestrzeni kosmicznej.
Louis był na tyle oszołomiony tajemniczš zawartociš deszczu, że postanowił przeprowadzić na mikrobach wielkoci 10 mikronów eksperymenty DNA. W wyniku wielu badań okazało się, że mimo braków w DNA, mikroby potrafiły się nadal dzielić i nie przeszkadzała im nawet do tego temperatura wody przekraczajšca 316 stopni Celsjusza (600F). Jak to wyjanić?
Louis twierdzi, że gdyby założyć pochodzenie pozaziemskie mikrobów, takie dostosowanie sie do otoczenia może być etapem daleko posuniętej ewolucji.
Naukowiec sšdzi, że jednš z wersji zakładajšcej charakter pozaziemski próbek jest znalezienie się w ziemskiej atmosferze meteorytu niosšcego kosmiczne życie, którego fragmenty pozostały w atmosferze przedostajšc sie do chmur deszczowych.
Zeszłej zimy, Louis przesłał częć swoich próbek do astronoma Chandra Wickramasinghe oraz zespołu naukowców Cardiff University w Walii. Większoć teorii zakładajšcych ziemskie pochodzenie mikrobów zostało obalonych.
Louis obalił przypuszczenia, że w chmurach mogły znaleć się komórki krwi - te byłyby bowiem zbyt słabe, żeby przetrwać tak wysokie temperatury; kontakt z wodš, powietrzem i majš zwyczajnie za cienkie cianki.
Tajemnicze mikroby dzielš się w bardzo nietypowy sposób. Każda nowa komórka powstaje w większej, dosłownie jak dziecko.
Louis twierdzi, że co pewien czas na naszš planetę docierajš zupełnie nowe komórki i mikroby, przyniesione z przestrzeni kosmicznej, co mogłobyć kiedy poczštkiem powstania życia, a obecna sytuacja jest tego niezbitym dowodem.
Jeli wyniki dalszych prac naukowych przebiegnš pozytywnie, będziemy mieli dowód na istnienie kosmitów z przestrzeni kosmicznej na naszej planecie. "Będę szczęliwy, jeli będę mógł zaakceptować prostsze rozwišzanie" - mówi Louis. "Jednak nie mogę znaleć żadnego innego" - dodaje.
Zrodlo: http://hotnews.pl/artnauka-399.html
pozdrowionka
[%sig%] |
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
slyszeliscie o space serpents(kosmicznych wezach)?widac je podobno coraz czesciej nad meksykiem ale nie tylko ,one swiecai wygladaja jak olbrzymie glisty albo cos w tym stylu,na video google jest filmik http://video.google.com/videoplay?docid=6295641198174571593&q=ufo
ciekawe to nawet,ja mam pewin pomysl na temat tych stworzen? ,przypuscmy ze mity sprzed ilustam lat sa prawda i ze te stworzenia byly juz obecne u nas(widziane przez ziemian),na filmie jedno z tych stworzen "uwalnia" z siebie te orby,to ufo(ktore wyglada na calkiem madralinskie)...moze rzeczywiscie jest to stworzenie....moze tak jak np ryby na ziemi przemierzaja setki km plynac co roku na tarlo,te stworzenia co jakis czas mijaja ziemie lub schodza nizej ziemi zeby...sie rozmnazac?
ja WIEM ze to dziwny pomysl ale tak mi przyszlo,naiwnie moze troszeczke do glowy.....
|
|
|
OPERACJA ZIEMIA
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Już 50 lat temu (w 1946 r.) zaczęło się zainteresowanie zjawiskiem niezidentyfikowanych obiektów latajšcych (NOL). Od tego czasu zarejestrowano około 5 mln przypadków spotkań z UFO. Na ich temat publikowane sš ksišżki, relacje, doniesienia, czy też zdjęcia wiadków pojawienia się tych obiektów. Chociaż sama nazwa wiadczy o tym, że niczego pewnego o naturze zjawiska nie można powiedzieć, to jednak zwykle NOL uważane sš za kosmiczne pojazdy cywilizacji zamieszkujšcych inne planety we wszechwiecie.
Natomiast większoć uczonych sceptycznie odnosi się do hipotezy sztucznych obiektóUFO - Życie pozaziemskie,- Inwazja z kosmosuw wysyłanych przez kosmitów. Uważajš, ze najpierw trzeba udowodnić, że cywilizacje pozaziemskie istniejš, a dopiero póniej można badać czy UFO sš statkami kosmicznymi. Jak dotšd sondy kosmiczne spenetrowały wszystkie planety Układu Słonecznego i analiza próbek wykazała, że poza Ziemiš w Układzie Słonecznym życie nie istnieje. Poza tym dwóch amerykańskich matematyków obliczyło, że prawdopodobieństwo powstania w sposób przypadkowy żywej komórki jest równe odwrotnoci liczby atomów w całym znanym wszechwiecie. Zatem udowodnili, że życie biologiczne w sposób samoistny nie może powstać. Jednak gdyby nawet przyjšć założenie, że cywilizacje kosmiczne istniejš, to i tak podróże kosmiczne byłyby niemożliwe. Z teorii Einsteina wynika, że żaden obiekt nie może osišgnšć prędkoci wiatła, gdyż wtedy jego masa wzrosłaby do nieskończonoci. Wszechwiat jest tak wielki, że wiatło potrzebowałoby około 100 miliardów lat wietlnych, aby dotrzeć ze rodka do jego granic. Gdyby kosmici dysponowali nawet statkami o prędkoci bliskiej prędkoci wiatła, to i tak potrzebowaliby milionów lat na przybycie z innej galaktyki na Ziemię. Niektórzy próbujš dywagować, że dostajš się do nas przez czarne dziury, ale to już nie nauka tylko science fiction.
|
|
|
To z Joemonster, ale wypowied Wolare też mnie rozmieszyła.
Jaki spec z projektu SETI (zajmujš się poszukiwaniem pozaziemskich cywilizacji) stwierdził, że w cišgu najbliższych 20 lat na pewnš nawišżš kontakt z jakš obcš cywilizacjš.
Komentarz redaktora Radia Zet brzmiał mniej więcej tak:
To ja mam już przygotowane pytania do kosmitów - ile u nich wynosi becikowe i jakš majš stawkę autokasko na latajšce talerze.
http://www.ejsi.com.pl/tajne/forum/read.php?f=1&t=56892&p=1
[%sig%]
|
|
|
Ubawiłem się ! :( Znalazł się wszystko wiedzšcy- ten spec za 20 lat nawet nie będzie pamiętał , że mówił cokolwiek takiego, wręcz będzie się wypierał bo inaczej się omieszy.
|
|
|
Chodzi o to, że nie należy naszych sposobów, techniki i norm przykładać do nieznanych nam rzeczy. Takš zabawnš rzeczš sš próby nawišzania kontaktu za pomocš fal radiowych. To tak jakby podróżować z Warszawy do Krakowa za pomocš taczki.
[%sig%]
|
|
|
Za pomocš fal radiowych to i z duchami zmarłych się można skontaktować. Więc w końcu kim UFO-ki sa duchami czy materialnymi istotami? Jak materialnymi? to po co fale radiowe jak lataja w przestworzach ziemskich :)))) Zielone ludki to wiemy, wielkie beznamiętne oczy też wiemy, a za pomoca fal radiowych sie kontaktować musimy :) Nie pasuje mi to!
|
|
|
Dziwne to jest , że oni chcš a my nie mamy jak :))) mieszne to! Czyżby nie wiedzieli , że nasza technika jest za słaba ? Jeli wiedzš to się bawiš nami i se latajš, lataja , uprowadzajš ludziska i tak se zagrywajš :) Chyba że chodzi im o ducha naszego , a jesli o ducha to rozumiem po co im nasza wolna wola,to tak jakby diabłu, złodziejowi czy innemu czartowi powiedzieć tak !
|
|
|
Cišgle powtarzam, że sš różni.
Tym co porywajš ludzi (Zeta Reticuli) rzeczywicie chodzi o naszego ducha, chcš przy jego pomocy odzyskać kontakt z Bogiem, który utracili na własne życzenie, tworzšc dawno temu swój własny, hermetyczny umysł zbiorowy.
[%sig%]
|
|
|
włanie wszystko jest zyciem oprócz tego co znamy :))))))))))))))))
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!prawd absolutnych nie ma ,tylko w wiadomoci współczesnych !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
Dotarli do ciany i nie potrafiš dalej pójć bez pierwiastka ludzkiego.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |