|
|
JPII w gruncie rzeczy zawsze podkrelał, że musimy uczyć się sami. Musimy bardziej sami siebie uczyć, niż polegać na autorytecie innych ludzi.
"Nie sposób ludzi zmieniać, ludzi trzeba odmieniać. Z morza serc społeczeństwo a ze społeczeństwa władze. Gdy morze serc zatrute czy wiecznie zmieniać władze??"
Kardynał Wyszyński
~Antymaterialny, 13.12.2006 08:46
........BYĆ JAK MYSZ KOCIELNA.................................
Jaki sens ma wasza nauka i wasze praktyki pobożne? Czyż osioł staje się mšdry przez to, że żyje w bibliotece, albo czy mysz osišga więtoć przez to, że chowa się w jakim kociele?
Czegóż nam więc potrzeba? - Serca.
Co trzeba zrobić, by je mieć?
Nie sposób opowiedzieć. Cokolwiek bym powiedział, uczynilibycie to przedmiotem studiów lub podstawš pobożnych praktyk.
~Antymaterialny, 07.12.2006 14:27
Załóż prywatne forum
Zasady Forum | Twoje Forum
GDY ZAPYTANO MNIE KIEDY W POLSCE BĘDZIE DOBRZE:
Odpowiedziałem: GDY NASTANIE DZIEŃ
JPII spytał kiedy swoich uczniów, w jaki sposób mogš okrelić, kiedy kończy się noc, a zaczyna dzień. Jeden powiedział:
"Gdy widzę w oddali zwierzę i mogę powiedzieć, czy to krowa, czy koń."
"Nie", rzekł JPII.
"Gdy patrzšc na drzewo w oddali, można powiedzieć, czy jest to drzewo jabłoni czy gruszy."
"Znów le", rzekł JPII.
"No więc w jaki sposób?" spytali uczniowie.
"Gdy spojrzawszy w twarz jakiego człowieka, rozpoznasz w nim brata; gdy spojrzysz w twarz jakiej kobiety i zobaczysz w niej siostrę. Jeli nie będziesz mógł tego uczynić, niezależnie od tego, jaki czas wskazuje słońce, oznacza to, ze nadal panuje noc.
~Antymaterialny, 01.12.2006 16:15
ANTYMATERIALNY PISAŁ W 2000 ROKU !!!! TO MOŻNA ZNALEZC W NECIE
Antymaterialny pisał w 2000roku z Zurychu o bezprecedensowym wydarzeniu w którym uczestniczyli jego przyjaciele jako obserwatorzy. Dodatkowo w necie kršżyła w googlach ta wypowiedz ....i co zdziwnieni teraz euroentuzjaci?????!!!!!:
Kanclerz Niemiec Gerhard Schreder powiedział do niemieckiego Zwišzku Wypędzonych, w Berlinie w 2000 roku: Pomorze, Prusy Wschodnie i lšsk, Królewiec, Szczecin, Wrocław i Gdańsk sš częsciš naszego dziedzictwa historycznego i kulturalnego. W chwilę po tem dodał: Polska, Czechy i Węgry w niedalekiej przyszłoci stanš się członkami UE. Otworzy to dzieciom i wnukom ( niemieckich ) wypędzonych możliwoć osiedlania się w miejscach, z których pochodzš ich rodzice i dziadkowie i angażowania się w tamtejsze życie polityczne i społeczne./..../ Nie drażnijcie ofiary, która sama pcha sie w nasze ręce, zawierzcie mojej metodzie, ja wam dostarczę wschodnie landy w taki sposób, że ich dzisiejsi administratorzy, Polacy, bedš nam wdzięczni/..../."
~Jenot, 19.12.2006 13:54
WIELKI CZŁOWIEKU....WALCZ Z MLECZAMI ALE STARAJ SIĘ JE POKOCHAĆ
Pewien człowiek, niezmiernie dumny z trawnika w swoim ogrodzie, zauważył nagle, że na tym trawniku wyrosło mnóstwo mleczy. I choć próbował wszelkich sposobów, żeby się ich pozbyć, nie potrafił zapobiec temu, by stały się prawdziwš plagš.
Wreszcie napisał do ministra rolnictwa donoszšc o wszelkich usiłowaniach, jakie był podejmował, i zakończył list pytajšc: "Co mogę zrobić?"
Wkrótce nadeszła odpowied: "Radzimy Panu nauczyć się ja kochać".
Ja również miałem trawnik, z którego byłem bardzo dumny, i również mnie dotknęła plaga mleczy, które próbowałem zwalczyć wszystkimi możliwymi sposobami.
Tak więc nauczyć się je kochać nie było wcale łatwo.
Zaczšłem mówić do nich codziennie. Serdecznie i przyjanie.
One jednak odpowiadały mi gorzkim milczeniem. Jeszcze ubolewały nad walkš jakš im wytoczyłem. Prawdopodobnie miały też jakie wštpliwoci co do moich motywów.
Nie musiałem jednak czekać długo, by zaczęły się umiechać i uzyskały spokój. Wręcz zaczęły odpowiadać na to co im mówiłem.
Szybko zostalimy przyjaciółmi.
Oczywicie, że mój trawnik uległ zniszczeniu, ale za to jak uroczy stał się mój ogród!...
Stopniowo tracił wzrok, mimo że starał się tego uniknšć wszelkimi sposobami.
Kiedy lekarstwa już przestały działać, dalej bronił się gwałtownie.
Musiałem nabrać odwagi, aby mu powiedzieć:
- Radzę ci, by nauczył się kochać swojš lepotę.
To była prawdziwa walka.
Poczštkowo nie chciał nawišzać ze swojš lepotš kontaktu, powiedzieć do niej jednego słowa. Kiedy wreszcie osišgnšł tyle, że mógł z niš rozmawiać, jego słowa były pełne złoci i goryczy. Ale nie przestawał mówić i z czasem słowa przybierały ton rezygnacji, potem tolerancji i wreszcie akceptacji aż pewnego dnia, ku jego zdumieniu, stały się słowami sympatii i ... miłoci.
Nadszedł dzień, w którym był zdolny objšć ramieniem swojš lepotę i powiedzieć jej: "Kocham cię".
I tego dnia zobaczyłem, że znowu się umiechnšł. A jaki słodki był ten umiech!
Naturalnie, stracił wzrok na zawsze.
Ale jak piękna stała się jego twarz!
Dużo piękniejsza niż była, nim przyszła żyć z nim lepota.
WIELKI..DOBRY CZŁOWIEKU....STARAJ SIĘ POKOCHAĆ TYCH WSZYSTKICH LUDZI KTÓRZY SZYDZĽ Z CIEBIE I TWOJEJ ŻONY A WYGRASZ WIĘCEJ NIŻ ZAPLANOWAŁE Z RADOCIĽ DLA NAS WSZYSTKICH. NIE WALCZ...POWTARZAM NIE WALCZ...TYLKO WSKAZUJ MŁODYM DROGĘ.
~Antymaterialny, 22.07.2006 13:13
Niech sobie kosciol przypomni o niektorych rzeczach z listy ponizej a potem gada
Jak kto czerpie nauki ze strony własnowierca.be to życzę szczęcia i pogody ducha.
Niestety częć tych słów jest prawdziwa. Za co przepraszał JPII. Jednak...........
Gdzie mogę spotkać Boga? Jest włanie przed tobš. Dlaczego więc nie udaje mi się Go zobaczyć?
A dlaczego pijakowi nie udaje się zobaczyć własnego domu?
Nieco póniej Mistrz powiedział:
Staraj się odkryć, co czyni cię pijanym. Jeli chcesz widzieć, musisz być trzewy.
~Antymaterialny, 15.04.2006 13:29
CZEKAŁEM NA TO...PAMIĘTACIE??? KOLEJNY RAZ WAM ZAMIESZCZAM
Od długiego czasu....Wielu z Was nie wierzy...szydzi ....chichocze....było już tak w historii wiata...
Kolejny raz zamieszczam słowa Izajasza. Jedyny prorok którego przepowiednie sprawdzajš się w 100%!!!!!
"Gdy wielkie ptaki nie dotykajšc ziemi zadadzš cios Persji (od 1935r. Iran), szykuj się mšdra i głupia panno, nadejdzie Ksišżę Pokoju..twój Pan Odwieczny"
Słowa te sš wyryte w skale w San Bartolo. Oraz w więtych księgach z Guadalupe!
~Antymaterialny, 08.04.2006 12:38
KOLEJNY RAZ DO MŁODYCH...PRZECZYTAJCIE SPOKOJNIE...
Wielu z Was często pisze o USA. Że tam gospodarka jest cacy. Wszelki liberalizm, wolnoć, dobro, utożsamiane jest włanie ze Stanami USA. Pamiętajcie że będziecie mieć dzieci co niektórzy. Ja już nie jedno przeżyłem na tym dziwnym wiecie. Chciałbym kolejny raz przytoczyć kilka faktów o których może kto nie wie, albo nie pamięta.
Rzecz, o której zawsze trzeba pamiętać to fakt, że Stany Zjednoczone jako narodowa gospodarka, sš obecnie beznadziejnym bankrutem. Na przykład Stany Zjednoczone majš deficyt budżetowy około pół biliona dolarów na rok! Otóż to jest oznakš zbankrutowanego biznesu. Nie ma nadziei na to, że kiedykolwiek wypracujš dochody, żeby opłacić ten deficyt. My nie wiemy jak dużo pieniedzy zostało włożonych, żeby próbować uratować Stany Zjednoczone od zapaci. Oficjalnie dane z banku centralnego i innych wskazujš na przynajmniej 1000 miliardów dolarów rocznie! La Rouche szacuje, że oprócz tego jest jeszcze dodatkowy bilion dolarów rocznie albo i więcej, który wchodzi w nie rejestrowane derywatywy. Innymi słowy USA jako gospodarka sa obecnie beznadziejnie `zbankrutowanš firmš' , która pożycza wcišż zawrotne sumy kredytów dzień po dniu, żeby uchronić się przed `zamknięciem drzwi'. Według wszelkich obiektywnych kryteriów amerykańska gospodarka i amerykański dolar tworzš najbardziej zbankrutowane państwo na wiecie. I to jest bomba z opóznionym zapłonem, która może spowodować najwiekszš zapać finansowš w historii, zapać ,która pogršży całš wiatowš gospodarkę.
`Ojcem' tych wszystkich działań jest WaćPan Soros, najbardziej wpływowa osoba na wiecie. Żyd węgierskiego pochodzenia ,który w jednej ze swoich ksišżek nazwał się bogiem!
Tak więc LaRouche stwierdza, że znaczenie Sorosa polega na tym , że `faceci' próbujš utrzymać się przy życiu, odsuwajšc bankrutctwo co rok od drzwi, wystarczajšco długo aby ustanowić swój rodzaj wiatowego rzšdu, albo ogólnowiatowy rzšd czy system. Jak gdyby tego nie było doć Soros aktywnie promował swobodne używanie narkotyków, które prowadzi do większej liberalizacji poszczególnych krajów i wiekszych możliwoci spekulacyjnych zysków. Według raportu EIR Soros był osobicie odpowiedzialny za wprowadzenie ekonomicznego chaosu wynikajšcego z `terapii szokowej' do wschodzšcych gospodarek Europy Wschodniej od 1989 roku. On narzucił kruchym, nowym rzšdom na Wschodzie najbardziej drakońskie ekonomiczne szaleństwo, politykę, która pozwoliła Sorosowi i jego finansowym przyjaciołom grabić zasoby dużej częci Wschodniej Europy po miesznie niskich cenach. W polsce po 1989 roku Soros osobicie zorganizował spotkania pomiędzy komunistycznym rzšdem Mieczysława Rakowskiego a przywódcami ZZS. Na tych spotkaniach Soros odsłonił swój `plan' dla Polski. Komunici muszš pozwolić opozycyjnej Solidarnoci przejšć rzšd tak , aby zyskać zaufanie ludnoci. Potem powiedział Soros ,państwo musi działać przemylnie, aby doprowadzić do bankrutctwa swoje własne przemysłowe i rolnicze przedsiębiorstwa przy pomocy astronomicznych stóp procentowych, wstrzymujšc potrzebne państwowe kredyty i w ten sposób obcišżyć firmy niespłaconymi długami. Gdy to już będzie zrobione powiedział Soros, on zachęci swoich przyjaciół z różnych krajów, żeby `inwestowali' pienišdze w Polsce jako nabywcy prywatyzowanych przedsiębiorstw. Dobrym przykladem tego planu prywatyzacji Sorosa jest przypadek wielkiego zakładu Huta Warszawa. Według ekspertów wybudowanie nowego nowoczesnego kompleksu kosztowałoby zachodniš firmę około 3.5 miliarda dolarów! Polski rzšd zgodził się umorzyć `dług' Huty Warszawa i sprzedać wolne od długów, produkujšce jednš z najlepszych na wiecie stal (3miejsce ) przedsiębiorstwo mediolańskiej firmie Lucchini za cenę 30 milionów dolarów!!!!!!!!! Aby wesprzeć swoje plany Soros osobicie zwerbował swojego przyjaciela (białoruskiego żyda z amerykańskim paszportem) 35 letniego ekonomistę z Harvardu Jeffreya Sachsa, którego dotychczasowe dowiadczenia sprowadzały się do doradzania rzšdowi Boliwii i tam wprowadzenia katastrofalnych neo-liberalnych reform. Nastepnie Soros założył jednš ze swoich licznych fundacji, Fundację Stefana Batorego, która stała się oficjalnym sponsorem pracy Sachsa w Polsce w latach 1989-90. W 1996 roku Sachs został odznaczony Orderem Orła Białego przez Aleksandra Kwaniewskiego!!!!!! Chociaż Sachs nigdy nawet nie był oficjalnie zatrudniony przez polski rzšd!!!!! Soros wszedł w bliskie kontakty z szefem doradców Wałęsy prof. Geremkiem, oraz `szarš eminencjš polskiej terapii szokowej' prof. Trzeciakowskim, zakulisowym doradcš Leszka Balcerowicza, oraz z samym Leszkiem Balcerowiczem. Kiedy Lech Wałęsa został wybrany Prezydentem Polski, Soros naciskał na zatrzymanie Balcerowicza jako ministra! Balcerowicz narzucił zamrożenie płac, kiedy przemysł bankrutował na skutek obciecia państwowych kredytów! Produkcja przemysłowa spadła ponad 30 procent w cišgu 2 lat!!!!!! Ponieważ we wczesnym stadium `terapii szokowej' Balcerowicz utrzymywał stały kurs wymiany dolara, ze stopš zysku w polskich złotych sięgajšcš 80% rocznie!!!!!, Polska przez wiele lat była ziemiš obiecanš dla walutowych spekulantów takich jak George Soros. Niestety w czasie tych lat nie było podatku od zysku z oprocentowania zarabianego przez zagranicznych spekulantów w polskich bankach i dlatego nie było zapisów odnonie tego ile pieniędzy zostało `wycišgniętych' z kraju. Podatek od odsetek bankowych został dopiero w roku 2001 uchwalony i dopiero odtšd dochody z oprocentowania sa rejestrowane. Chociaż nie ma tych danych to Szwajcarscy specjalici twierdzš że Polska straciła ponad 30 miliardów dolarów przez kilka lat. Za znajomy, prof. Kazimierz Poznański Uniwersytetu Waszyngtońskiego twierdzi przez wnikliwe analizy, że Polska straciła ponad 80 miliardów dolarów poprzez manipulację z wymianš waluty!!!!!
Soros przyznaje że wiedział z góry, że jego `terapia szokowa' spowoduje ogromne bezrobocie, zamykanie fabryk i społeczny niepokój. Z tego powodu nalegał ,żeby Solidarnoć weszła do rzšdu. Poprzez swojš Fundację Stefana Batorego Soros dokooptował także twórców opinii publicznej w mediach, takich jak Adam Michnik i we współpracy z amerykańskš Ambasadš w Warszawie nałożył cenzurę, łaskawš tylko dla `terapii szokowej' według Sorosa i wrogš dla wszystkich krytyków! Cenzurę którš jak mawia Polonia w Szwajcarii tylko może rywalizować z komunistycznš. Soros przez Polonię w USA i Szwajcarii jest nazwany `zbiegłym z miejsca wypadku kapitalizmu'. Polska przy współpracy postkomunistycznych władców, była jednš z jego łatwych zdobyczy. Jednakże oficjalnie nie ma doniesień że sam George Soros zabrał z Polski jednego dolara. Prawdziwy szaber był robiony przez innych, którzy byli w pełni chronieni przez prawo prywatnoci w postkomunistycznym systemie bankowym. Przez wprowadzenie takich ludzi jak Sachs i ich ekonomicznej `terapii szokowej' we wschodzšce gospodarki, Soros położył fundamenty dla kupowania nieocenionego majštku we wszystkich regionach wiata po miesznie niskich cenach, dla siebie i jego wybranych bogatych przyjaciół, którzy podzielajš marzenia o sformowaniu pewnego dnia rzšdu wiatowego! Opisywał to w tej ksišżce w której przyrównywał się do Boga. Musi być wyjanione raz na zawsze dzisiejszej młodzieży że George Soros nie byłby w stanie spowodować kryzysu w Polsce bez współpracy ze strony takich ludzi jak cała elita komuny oraz Balcerowicz, Gronkiewicz , Tusk, Rokita, Frasyniuk, Buzek, Geremek i innych ,których teraz obserwuję często w Szwajcarii jak mieniš się na salonach. Pozdrawiam Was Kochani Młodzi Rodacy. Będę Wam pomagał na ile starczy mi sił. Bo kocham ten wiecznie ograbiany i piękny KRAJ!!!!!! Idzie ku dobremu...jeszcze nie jestem w 100% pewny czy mogę wrócić "na stałe"...Przykro...Ale teraz powoli prawda zwycięża...widać gołym okiem...Szkoda tylko wielkiej straconej szansy w 1992roku.
~Antymaterialny@vp.pl, 16.03.2006 19:51
GDY ZAPŁONIE VENUS I BĘDZIE WIDOCZNE NA NIEBIE JAKO "DRUGIE SŁOŃCE"
PRZECZYTAJCIE WYJANIENIE CO KIEDY ANTYMATERIALNY NAPISAŁ...DLACZEGO POTRZEBNY JEST KATAKLIZM CO JAKI CZAS NA ZIEMI:............
Pewien ptak codziennie chronił się
w suchych gałęziach drzewa,
stojšcego poród rozległego
pustynnego krajobrazu.
Razu pewnego tršba powietrzna
wyrwała drzewo z korzeniami,
i biedny ptak musiał przelecieć co najmniej
sto mil, zanim znalazł sobie nowe schronienie.
Dotarł wreszcie do lasu, gdzie drzewa
uginały się od owoców.
Gdyby uschnięte drzewo ocalało,
nic nie skłoniłoby ptaka, by
poszybował w przestworza.
JEZUUUU!!! JAKIE TO PIĘKNE!!!!!
~Goka, 14.04.2006 20:26
PODRÓŻUJĘ JUŻ PRAWIE 17 LAT PO CAŁYM WIECIE....
....duża częć uczestników tego forum już zdšżyła mnie poznać. Niestety muszę przyznać rację Kaczyńskim. To co opowiada jest niestety prawdš w znacznej częci. Nigdzie w Europie nie powstał taki dziwaczny mafijny "układ". To jest prawda. Trzeba załatać wszystkie dziury w tym "polskim serze" i dopiero zabrać się ostro za plan gospodarczy i konkretne reformy. U nas większoć "orze jak morze" co jest wynikiem wychowania przez komunizm. Wielu gani polityków, a przecież oni wywodzš się ze społeczeństwa, sš jego odbiciem. Jakie społeczeństwo ,taka władza. Korupcja jest tak wielkš plagš w Polsce ,że wstyd na całym wiecie. Jak byłem pół roku temu w Indiach to przyjaciele włanie wyczytali na Indyjskich stronach raport i pokazali mi ,żę Polska jest na 3 miejscu na wiecie pod względem panoszšcej się korupcji!!!! Nie piszcie ,że wszystko jest OK! Nie piszcie, że Kaczory sš psychiczni. Mojemu pokoleniu dużo obiecywał Balcerowicz,Geremek,Wałęsa,Kwaniewski,Michni k. Cała ferajna. Po 16 latach przemian co drugie dziecko w Polsce jest niedożywione. Nie posiadamy już własnych banków!!!! Nie posiadamy żadnej liczšcej się wielkiej fabryki przemysłowej, która by przynosiła znaczšcy przychód dla Polski i była w znacznej częci własnociš Polaków, tak jak przykładowo wielkie ,strategiczne firmy w Szwajcarii czy Norwegii. Tam należš one w wiekszoci do obywateli danego kraju. Nie mamy nic!!! Powtarzam nic!!! Nie mamy po 16latach przemian także autostrad. Te co wyremontował Kulczyk już trzeba remontować miejscami na nowo. A sš najdroższe na wiecie!!!! To jest chory kraj. Tak bardzo chory ,że trzeba nim wstrzšsnšć. Media powinny być przychylne takim przedsięwzięciom, ale nie sš bo przecież mediów polskich także nie mamy!!!! To nie jest fikcja. To nie jest psychoza Waserwanny!!! To niestety smutna prawda o Polsce. Oczywicie zgadzam się z tym, że najlepszym rozwišzaniem dla Polski byłoby powišzanie programu PO i PIS. Ale Kaczory nie miały innego wyjcia. Nie mogły oddać tych resortów, dzięki którym chcš wstrzšsnšć "układem". To oczywiste ,że "układ" isnieje. Należš do niego w większoci niektórzy politycy "okršgłego stołu", byli komunistyczni rzšdzocy, byli pracownicy SB UB i tak dalej. Oczywicie,że strajkujšcy musieli się dogadać z PZPR, ale nie zrobili prawie nic by rozbić patologię. By nie dopucić do wyprzedaży kraju. Wręcz przeciwnie, przyczynili się do tego. Choć mogli się wykazać cwaniactwem i wyrolować wstrętnych komuchów. Uważam także że ten pakt stabilizacyjny jest taki sobie, ale tylko ze względu na partie z którym PIS go zawarło. Jednak sama zawartoć jest dobra dla kraju. Mam wiadomoć ,że Lepper, Beger i Giertych i tak dalej to wielka porażka. Ale proszę i apeluję....poczekajcie i nie przeszkadzajcie. Nie dajcie sobš manipulować. Ja ze względu na to iż jestem kilka miesięcy w Polsce potem kilka miesięcy w podróżach po cały globie, mam dobre rozeznanie i globalne spojrzenie na problem, nie tylko z pozycji przed komputerem i myszkowania w necie. Pozdrawiam jak zwykle ciepło!
~Antymaterialny, 28.02.2006 13:39
Z Życzeniami Spokojnych i pogodnych wišt Bożego Narodzenia
Analizator
|