| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Czy obecne wybory będą sfałszowane ? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
|
Chciałem zwrócić uwagę na pewien problem ordynacji wyborczej. Otóż komputery liczš głosy na poziomie globalnym, a sprawdzenie tego, czy wyniki sš prawdziwe powierza się komisji wyborczej (PKW). Komisja może(!) zarzšdzić ręczne liczenie głosów w
przypadku uzasadnionego podejrzenia o nieprawidłowociach w liczeniu głosów.
Jeli prezentowane obecnie wyniki wyborów przez różne sondażownie sš nieprawdziwe,
a wyniki wyborów jako produkt programu komputerowego będš doć podobne do
owych sondaży, to co musiałoby się stać, aby PKW zarzšdziła ręczne liczenie głosów ?
Do tego chcę dodać, że karty z wynikami głosowań zostanš spalone (!!!)(zutylizowane) w
cišgu 14 lub 30 dni od wyborów(tu nie znam dokładnego zarzšdzenia). Tak więc jeli PKW nie zarzšdzi ręcznego głosowania, po miesišcu nie będzie już materialnego dowodu
na fałszerstwo wyborcze.
Stawiam więc tezę, iż obecne wyniki sondaży sš pewnym rodzajem znieczulenia i
przyzwyczajenia społeczeństwa do nieprawdziwych(sfałszowanych)wyników wyborów !
Co sšdzicie o takiej możliwoci ?
J.Stalin: "nie ważne jak głosujš, ważne kto liczy głosy"
|
|
|
To na tym wlasnie polega globalna demokracja pod berlem USA i GB !!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Wydaje się, że obwodowe komisje wyborcze powinny sporzšdzić fotokopie
protokołów dla wszystkich partii politycznych, które będš tym zainteresowane.
Możliwe będzie wówczas z dużš dokładnociš odtworzenie obliczeń systemu
wyborczego przez zainteresowane partie.
Być może już teraz ta technika jest stosowana.
|
|
|
co tu fałszować ktokolwiek wygra będzie tak samo, przecież to jedno i to samo barachło, znacie tam kogo NAPRAWDĘ (wród parti i kandydatów) kto jest uczciwy?
[%sig%]
|
|
|
Ale głupoty pleciecie. Co prawda telewizja polska nie puszczała spotów niektórych partii, ale bez przesady, nikt nic nie fałszuje. (chyba :D )
|
|
|
w kazdej obwodowej komisji jest 4 przypadkowych ludzi, z najprzeróżniejszych partii, którzy zazwyczaj siedzš tam dla tych 150zł. I oni zawsze liczš każdy głos, odrzucajš te które sš nie ważne i spisujš to wszystko. I gdyby kto tylko rzucił podejrzenie to ci ludzi na pewno będš pamiętać jaki był rozkład głosów. A ze swojego miejsca to zawsze możesz twierdzić że tajne głosowanie zostało sfałszowane bo to nie ty policzysz te wszystkie głosy, więc moze.... hahahhahaha
|
|
|
wybory nie sš sfałszowane, ale kandydaci i cała ta "demokracja" jest fałszywa, fałszywa idea. Większoć nie może rzšdzić mniejszociš bo mniejszoć zawsze będzie pokrzywdzona, jest to jeden z najbardziej krzywdzšcych systemów (po komunimie, faszymie i innych totalitaryzmach). Nie pytajcie o alternatywe... nadejdzie czas to zobaczycie że jest...
[%sig%]
|
|
|
Jaka jest różnica między automatem telefonicznym a wyborami?
- W automacie najpierw płacisz, a potem wybierasz, a przy wyborach najpierw wybierasz, a płacisz póniej!
|
|
|
Dużo gadacie, ale przestudiować ustawy o ordynacji wyborczej to nikomu z was
się nie chce. Diabeł tkwi jak zwykle w szczegółach.
Na najniższym szczeblu szczeblu nie będzie kantów(no, chyba że znów kto
zgubi pieczštkę). Ważny jest moment sumowania sum.
To, co włożš do komputera, będzie można jako wynik czšstkowy zawsze dla
sprawdzenia dostać z powrotem.
Kto jednak sprawdzi poprawnoć sumowania np. 100 tys. rekordów w bazie danych ?
Komputer to tylko fajne liczydło, działa zgodnie z programem. Twórcy programu
mogš zrobić praktycznie wszystko.
Tak to wyglšda - bardzo kiepsko.
|
|
|
Dam wam tu słynne powiedzonko... chyba Stalina...
"Nieważne kto głosuje, ważne kto liczy głosy".
Ja dzi nie idę na wybory :))). Cała reszta która idzie niech poprze kolejnych "reformatorów".
Zmieniajšc siebie, zmieniamy Polskę. Spot wyborczy SLD jest najszczerszš prawdš :). Ale ja nie za SLD jestem. Żadna partia czy ugrupowanie mi nie pasi, bo jestem ponadpartyjny :). Pozdro.
|
|
|
Ja też nie idę na wybory, wszyscy oni nic nie zmieniš poza stanem swoich kieszeni i oczywicie kieszeni włacicieli mediów i innych kapitalistycznych ochydstw które sš jak kleszcze, tyjš, tyjš gdy nam krwi ubywa =)
[%sig%]
|
|
|
wow, dzięki uficie wiemy dlaczego rzšdzš kaczory. Fałsz! Dziękujemy ci o wielebny ufito.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Wybory. To taki goracy twemat. Wielu uwaza ze byly sfalszowane inni, ze nie. Prawda pewnie lezy gdzies popsrodku. Co prawda nie mielismy takiej wyborczej farsy jak na Bialorusi, ale czy one byly do konca uczciwe. Teraz to pewnie nie wyjdzie ale za kilka lat kto wie.
[%sig%]
|
|
|
"Ufita (---.si11.com)
Data: 23-09-2005 15:56 "J.Stalin: "nie ważne jak głosujš, ważne kto liczy głosy"
Ciekawe... Ciekawe ... Więc Kto Dzi Liczy?
oraz
Czym sš Głosy?
Słyszysz głosy?
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 20 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |