| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| ELA (Eko-Logiczna Alternatywa) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
|
ELA (Eko-Logiczna Alternatywa)
1. Dosyć polityki uprawianej przez polityków (tym Panom już dziękujemy).
2. Wemy Swoje sprawy w Swoje ręce.
3. Prawdziwa wolnoć i pełna odpowiedzialnoć.
4. Promocja ekologii i logicznego mylenia.
5. Ziemia naszym domem (zaczynamy od Polski).
6. Nowe czyste technologie uzyskiwania energii.
7. Niezależnoć ekonomiczna.
8. Nowa jakoć Życia.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Dobra to sš liczne hasełka...
1 - tak mówi także Lepper, czym się więc różnicie od Lepperowskiego "dosyć"
2 - w swoje tzn? Jeli to jest partia to przecież nawet gdyby wygrała sprawy będš w rękach partii a nie ludzi :-P, a więc nic się nie zmieni
3 - Co dla ciebie oznacza prawdziwa wolnoć? Pełna odpowiedzialnoć? Czyja i za co?
4- Promocja ekologii - czy masz na myli pare ustaw niby-ekologicznych czy też prawdziwe reformy abymy naprawdę zaczęli chronić przyrodę a to musiałoby kosztować nas zmianę systemu, bo w kapitalimie nie ma miejsca na nic innego niż zarabianie kasy.
5 - Hasełko bez pokrycia
6 - tak? a skšd wemiecie na to kasę? a co z biznesem który jest oprócz mediów największš władzš w kapitalistycznym państwie?
7 - czyli wypierdalamy z Uni (byłby to dobry pomysł) jeli nie, to niezależnoć ekonomiczna to fikcja :-P
8. Czyli? Co to oznacza? Nowa jakoć? Człowieku czy ty wiesz, że żeby była nowa jakoć życia musielibycie walnšć rewolucję, że demokracja i kapitalizm nigdy nie zagwarantujš ani wolnoci ani nowej jakoci?
Sam widzisz kolego, te wasze hasełka sš bez pokrycia...
|
|
|
ja nie tworze partii... ani nie twierdzę że mogę zrealizować "nowš jakoć" w obecnym stanie rzeczy. Jeli reformować to wszystko od narodzin do mierci, od piasku do gór, od cegły do wieżowców, inaczej możecie sobie tylko pogadać o zmianach, bo i tak się nic nie zmieni... Reformy nie sš lubiane, wszyscy lubiš narzekać ale nikt nic nie zmienia. Od czasu do czasu kto za to lubi poudawać że co zmieni. Reformator nadejdzie w postaci powodzi, kataklizmów i zapłaty od natury za waszš działalnoć, to was zreformuje, żaden człowiek obecnie tego nie dokona...
|
|
|
Szwecja zarabia rocznie 11 mln $ na odpadach.
1. Importujš mieci i dostajš za to pienišdze.
2. Spalajš te mieci i majš energię.
A to przecież bardzo proekologiczne państwo.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
My też importujemy mieci...
filozoficzne, religijne,
technologiczne, consumcyjne
itd.
..i też to przetwarzamy, tylko jeszcze nie bierzemy za to kasy ;)
Proszę...
kto tu zaimportował bible na forum np.
i masę ludzi wkłada w to masę energii
żeby co z tego zrobić ;) ;) ;)
rzeczy wyjštkowo trudne do przetworzenia importujemy na wiejskš,
potem się to przetegowyuje
..i tez mamy energię ;)
|
|
|
My też importujemy mieci...
filozoficzne, religijne,
technologiczne, consumcyjne
itd.
Smie -Ci !
|
|
|
Szybko sie uczysz!
..ale samo naladownictwo to jeszcze nie wszystko.
Za tym musi stać "to cos" ;)
|
|
|
Znalazłem organizację, która ma podobny program do mojego.
To mi się podoba:
Służba, a nie kariera i ogromne pienišdze. Technologie i patenty, a nie prawa hamujšce postęp. Najlepiej żadnych pieniędzy dla władzy - no, tyle żeby mogli przeżyć o chlebie i wodzie. Na wzór Jezusa. On był wielkim przywódcš, skromnym i kochajšcym, a pienišdze traktował jak kamienie przy drodze. Tylko takim politykom demokratycznym można zaufać. Gdzie wchodzš stanowiska, władza i pienišdze - rodzi się pycha i lepota, a społeczeństwo biednieje
i "głupieje". Nigdy dużych pieniędzy dla władzy!!! Wbrew temu co się obecnie lansuje.
To społeczeństwo ma być bogate a nie na odwrót! Nie wolno się sprzedawać dla pieniędzy!
U władzy tylko najmšdrzejsi i uczciwi. A będš nimi, jeli zapomnš o pienišdzach i stereotypach. Płeć obojętna. rednie krajowe wynagrodzenie w zupełnoci starczy. A jakie majš dzisiaj... o zgrozo!?
Musimy stworzyć inne reguły gry w stosunkach społeczno-politycznych i okrelić zasady, aby rzšdzenie nie było nigdy karierš, wpływami, luksusem, dumš. Lecz obowišzkiem szlachetnym, dobrš miłociš, wartociš niezależnš, która ma za zadanie kształtować charaktery, rycerskoć i przyjazne ludzkie prawa. Takie przepisy, aby nikt już u władzy nigdy nie uzurpował sobie prawa do narzucania niepoważnych ideologii, ciasnych poglšdów i nieetycznych postaw.
Musimy powołać polityków mšdrych, uczynnych i skromnych; tolerancyjnych, będšcych ponad tradycjami, partiami i różnymi fobiami. Uznajšcy za najwłaciwszš religię katolickš. Powinni szanować i kochać wszystkich bez wyjštku. A przy ich stole by mogli zasišć: wierzšcy i niewierzšcy, wyznawcy różnych religii, tacy i owacy którym nie jest obce etyczne postępowanie... rzecz jasna oprócz przestępców. Polityków otwartych na wiat, Rasy i Kultury.
To, co napisałem wyżej, powinno stać oprawione na biurku każdego urzędnika państwowego wszystkich szczebli.
http://www.sm.fki.pl/Polska/Nasza_V_Rzeczpospolita.php?nr=zapisywanie_sie_do_VRP_SM
[%sig%]
|
|
|
Dariusz
znam :)
'obserwuję' od jakiego czasu ;)
{a poza tym .. dziękuję
i mam pytanie: czy sposób w jaki mi przesłałe ma jaki cel?
odniosłam wrażenie że co chciałe mi .. pokazać/przekazać :) tak przy okazji}
?
wystarczy tak/nie ;)
a co do E-L-I
EkO-Logiczna Inteligencja potrzebna ;)
potrzebna jest współpraca .. Jednoć In-dy-wi-dualnoci
mylę że prace nad tym trwajš :)
zadziwia mnie jedynie strach .. bo ostrożnoć rozumiem .. jednak mylę, że gdy osobniczo/osobicie się go rozpracuje/oswoi i zobaczy że nie ma czego się bać .. wtedy możliwa jest współpraca na full
tutaj zwykło się to nazywać naiwnociš
ja wolę 'ufnoć' .. lecz to tylko okrelenie
istotne jest Sedn(o)
|
|
|
Po prostu zajrzałem do skrzynki i wysłałem pierwszego lepszego maila z adresem "iksa" ;)
Wszystko co robię ma jaki cel :)
[%sig%]
|
|
|
Schopenhauer powoedział kiedy że - nigdy nie wiadomow jakim celu wykonujemy jakie czynnoci - czyżby już wtedy wiedział o mechanice kwantowej.
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Samochód o nazwie "Microjoule", który zdolny jest przejechać 2885 km na zaledwie jednym litrze etanolu, zaprezentowała w czwartek Komisja Europejska (KE). Zapowiedziano przyjęcie w przyszłym tygodniu nowej unijnej strategii na rzecz zwiększenia wydajnoci energetycznej.
"Microjoule" został skonstruowany przez uczniów liceum w Saint Sebastien (Francja). Waży 30 kg, ma 3 metry długoci, 0,7 m szerokoci i 0,5 m wysokoci. W maju wygrał konkurs samochodów, które miały za zadanie przejechać jak najdłuższš trasę, zużywajšc jak najmniej paliwa.
- Ten projekt udowadnia, że transport może odegrać ogromne znaczenie w naszym planie oszczędzania energii - powiedział komisarz UE ds. energii Andris Piebalgs.
W przyszłym tygodniu KE ogłosi nowy plan działania w dziedzinie wydajnoci energetycznej, który przewiduje, że do 2020 roku Unia Europejska będzie oszczędzać 20% obecnie zużywanej energii.
(PAP)
Zrodlo: o2.pl
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |