Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
OOBE
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253

Dużo słyszałam o OOBE. Byłam na pewnej stronie, na której jest napisane dokładnie, jak to zrobić. Próbowałam i ćwiczyłam przez kilka nocy, ale nawet nie mogę osišgnšć tego podstawowego stanu. Może jest to kwestia tego, że nie mogę dokładnie oczyœcić umysłu? Proszę o pomoc osoby, które wiedzš co robić lub już to przeżyły. Mam jeszcze kilka pytań: podobno można podróżować po innych miejscach, ale jak wrócić? Czy można tylko myœleć wtedy o tym, żeby się obudzić? Nie chciałabym pozostać tak zawieszona na wiecznoœć, kiedy nie wiem dokładnie, gdzie jestem. A może można wyskoczyć z ciała przed œmierciš i podróżować po œmierci naszego ciała? Czy wtedy umysł też umiera? Czekam na odpowiedzi.

To Fakt przyczyny OOBE wcišż pozostajš niewyjasnione i pełno w nim nie domówień. Zdaniem niedowiarków to tylko " gra umysłu, którego ego nie może się pogodzić z nieuniknionš œmierciš ciała fizycznego" Posiadanie nadzwyczajnych sił psychicznych nie jest konieczne do odbywania wędrowek poza ciałem. CO lepsze.. nie zalicza się nawet ich do zjawisk paranormalnych sensu stricto. Zjawiska tego doœwiadcza około 20% populacji, szczególnie w młodosci. Z wiekiem system nerwowy stabilizuje sie i dlatego OOBE wystęuje najczesciej u młodych, rozemocjkonowanych ludzi :) W kacu McChreery z Instytutu Badań Psychoficzycznym na uniwerstytecie w Oksfordzie obronił pierwszš oracę doktorskš poswieconš OOBE. CO my mozemy wiedzieć skoro wykorzystujemy tylko 10% mozliwosci swojego mózgu ,a inne horyzonty jak np zwykła wiecznoœc jest dla nas czyms nieogranietym:) * My Soul is screaming in Silence.

to tylko gra umysłu

trochę nie na temat, ale tylko trochę: Polecam wam ksišżkę "Jesteœmy Snem" Ursuli LeGuin. Najciekawsza impreza zaczyna się wtedy, gdy poruszasz się po rzeczywistoœciach wraz z FIZYCZNOŒCIĽ.

tam wszytsko jest możliwe...wystarczy pomyslec. Tworzyć z łatwosciš. :)

Midi: ;) po Czatek jest tu, gdzie nie ma: tam i tu...

A czy ktos mi odpowie od czego najlepiej zaczac? slyszalem ze najpierw trzeba wprowadzic sie w jakis trans, a dopiero pozniej zaczac wizualizacje. Jeszcze jedno pytanie: Kiedy bede wiedzial, ze osiagnalem OBEE. Gdy wprowadzam sie w trans i zaczynam wizualizacje mam zamkniete oczy. Czy gdy osiagne OOBE to one same sie otworza czy poprostu mam je otworzyc, czy jak?

*O-out *O-of *B-body *E-xpirience Nie.. nie chodzi tu o dosłowne otwieranie oczu ;) Najlepiej zapasc sie w głebokim fotelu.. nie myslec o tym na siłę.Zamknac oczy.. poczuc sie lekkim. TO sie czuje. Kazdy ma swoj sposob. Trzeba go tylko znalesc ;)

Midi, opowiedz jak Ty tego doswiadczasz. Chcialbym sie dowiedziec skad bede wiedzial, ze juz osiagnalem ten stan. Bede mial zamkniete oczy i nagle zobacze, ze sie unosze nad swoim cialem, czy jak? Pozdrawiam i dzieki za poprzednia odpowiedz!

No wlasnie tez tego nie wiem.I dajcie mi jakis sposub dobry.ktory dziala bo ja mam 13 lat prubuje robic rozne sposoby i nic !! nigdy mi nie wychodzi

a czy niemugłby ktos opisac jak to wszystko dddddokładnie wyglonda u niego bo ja prubuje i wyglonda to tak kłšde sie zamykam oczy i patrze w ciemnoœć przed oczami po pewnym czasie czuje mrowienie na całym ciele no i mni zimno wstopy i rence potem widze takie zielone zwijasy przed oczam. i to tyl dalej juz nieumie i teraz pytanie bo kiedy jestem w takim stanie to czasami same mi sie otwierajš oczy czytak moze być i czy to cos znaczy ??

wow, fajne kozia.

X-Ray: Polecam wam ksišżkę "Jesteœmy Snem" Ursuli LeGuin. Najciekawsza impreza zaczyna się wtedy, gdy poruszasz się po rzeczywistoœciach wraz z FIZYCZNOŒCIĽ. tam wszytsko jest możliwe...wystarczy pomyslec. Tworzyć z łatwosciš. :) Tak, dlatego Kasjopeanie twierdza, ze grawitacja jest boooogiem.

To Prawda :) Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 253
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.