Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
HUMOR-na temat-Tematów:))
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Niech to miejsce będzie zbiorem Humoru na temat Tematów na tym Forum> Myœle że takie miejsce jest potrzebne na tak poważnej stronie. Oto mój post wyjęty z tematu czy (można używać magi.)Zapraszam do dodawania tu postów niekoniecznie zapisanych już w tematach-a nawet może lepiej aby to miejsce może zostało takim swoistym HYDE PARKIEM ;-) Hmm a ja się zastanawiam jak troche zarobić żeby do pierwszego dożyć:)) Chyba otworze sklep z miotłami:)) Może jakieœ kotły:)) No tyle patyków w lesie się marnuje a tu można na ruszczki wykożystać:)) Jakšœ małš hodowle czarnych kotów:)) A może poratować te ze schronisk-Hmm Trochę stawów obskocze teraz żaby się lęgnš to materiał do kotła gotowy:)) Chojejka tylko te Gacoperze pod ochronš:(( Jak im te oczka wydłubać:)) No i trzeba by jakšœ krawcowš zatrudnić Hmm Trochę zachodu z tymi szpiczastymi czapkami by było:(( No i grafika jakiegoœ żeby tabliczki porobił-Piłeœ(aœ)-Nieleć:> Albo -Uwaga nisko latajšce Teœciowe:))) Kopalni tyle odłogiem stoi górnicy bez pracy niech kopiš lapis lazule:)) No i węgla by więcej trzeba pod kotły :)) Tylko trochę żal tych fryzierów:(( No i tych wytwórców kosmetyków:(( Ale co tam ile zato nowych miejsc pracy w policji powietrznej:)) Nowe budowy wież przelotów:)) A jaka frajda jak zacznš w stringach latać:X :)))) Już się nie mogę doczekać:))) sorry za zmiany w syosunku do oryginału;-) No ale prawa autorskie mam :P to tylko ERRATA :)) [%sig%]

Fajny wierszyk=) hahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahha

To może wrzuce tu coœ jeszcze nie moje ale chyba kolega nie będzie miał zazłe tego. Czas na małš rozrywke................ Streszczenie "Pana Tadeusza" przez Andrzeja Waligórskiego dokonane KSIĘGA I: GOSPODARSTWO Cichy wieczór na Litwie, owczarz owce maca A Tadeusz po studiach do domu powraca Chce usprawnić rolnictwo, do pracy aż wzdycha Ale Wojski natychmiast daje mu kielicha Pod wpływem alkoholu Tadzio czujšc Wenę Podrywa własnš ciocię, starš Telimenę A Asesor z Rejentem kłócš się przy wódce Wreszcie wszyscy posnęli. Dalszy cišg już wkrótce. KSIĘGA II: ZAMEK Poœród krat, baszt i różnych innych dupereli Siedzi Hrabia po mieczu, pochwie i kšdzieli Zaœ Gerwazy oparty na swym Scyzoryku Opowiada mu serial o starym Stolniku Co Jackowi Soplicy nie chciał dać swej córki Więc tamten go - i słusznie - uwalił z dwururki Hrabia pije z Gerwazym i zemstę przysięga Zaœ WoŸny pędzi bimber. Tu kończy się księga. KSIĘGA III: UMIZGI Wszyscy idš na grzyby. Wybucha panika Bo krótkowzroczny Sędzia zeżarł sromotnika Szczęœciem kapitan Ryków co tam był akurat Wrzasnšł : "Wy jemu dajtie skorje dienaturat. Na truciznu - trucizna." Sędzia chwycił flaszkę, Ucałował odbitš na niej trupiš czaszkę Wypił, huknšł jak wszystkie pułki artylerii I wyzdrowiał. Niestety, koniec trzeciej serii. KSIĘGA IV: DYPLOMATYKA I ŁOWY Lud prosty w wiejskiej karczmie szykuje powstanie I wyzdrowiał. Niestety, koniec trzeciej serii. Zaœ Hrabia z Tadeuszem robiš polowanie Lecz że obaj pijani kiepsko im się wiedzie I każdy zamiast jednego widzi dwa niedŸwiedzie Aż dopiero ksišdz Robak wybiegłszy zza krzaka Wygrzmocił misia pałš jak Ryndszus Polaka Pałš ? - zdziwił się Wojski - A gdzie ksišdz jš znalazł? Dał mi jš przeor Kiszczak. Dalszy cišg już zaraz. KSIĘGA V: KŁÓTNIA Asesor pił Jarzębiak, Rejent ćpał Wiœniówkę Jankiel z WoŸnym Protazym chlali Pejsachówkę Telimena Vistulę obcišgała bratu Gdy Klucznik wleciał z okrzykiem : Biorš do Senatu ! Zaraz tam pogonili wypluwajšc płuca Płócienniczak, Gargamel, brat Glempa i Guca Z tym, że jakoœ do Izby Wyższej nie trafili Więc sš w izbie wytrzeŸwień. Dalszy cišg po chwili. KSIĘGA VI: ZAŒCIANEK Słynie szeroko w Litwie Dobrzyński Zaœcianek Spożyciem alkoholu, iloœciš skrobanek Pieœniami, które nuci lud prostolinijny Czasem jakaœ głodówka, strajk protestacyjny Lud przyciœnięty nędzš, szlachcic mazowiecki Za kilka marek pacierz odmawia niemiecki Zaœ miejscowej starszyŸnie profesor Wisłocka Doradza, jak dać dupy. Teraz dobranocka. KSIĘGA VII: RADA Szlachta radzi jakby tu pozbyć się Moskali Nadjeżdża pędem Hrabia, strasznie konia wali Wiezie wieœć, że jak słychać z plotek i przecieków Ksišdz Jankowski masowo nawraca Ubeków Jezu ! - krzyknšł ksišdz Robak - To dopiero kino ! To przez to pół koœcioła mam zapchane glinš ! Wzburzona tym niechlujstwem szlachty cała zgraja Wyrusza na Soplicę. Teraz będš jaja. KSIĘGA VIII: ZAJAZD Podkomorzy miał właœnie obalić Pershinga Gdy wleciał cwałem Hrabia, w dłoni lœni mu klinga Za nim szlachta szturmuje dwór, kuchnie, piwnice Gerwazy lewš dłoniš pochwycił Soplicę I z okrzykiem Soplico ! Giń kanalio chytra ! Odbiwszy główkę wypił Soplicy pół litra Ale zaraz uczciwie wszystko zwrócił z pluskiem Padł i zasnšł. W następnej księdze przyjdš Ruskie. KSIĘGA IX: BITWA Szlachta zwišzana w pęczki, leży chłop przy chłopie Patrzšc, jak brzydki Moskal polskš wódkę żłopie Major Płód Telimenę już dosiadał gwałtem Gdy kwestarz Robak wjechał swoim starym autem I wykrzyknšł basem: "Zcišgnšć z niej tę carskš glizdę !" Za póŸno ! Płód wystrzelił. Salwa poszła w izbę A cała rota jegrów poszła spać do piachu W następnej księdze nasi będš wiać na Zachód KSIĘGA X: EMIGRACJA Nazajutrz wszyscy zbiegli do Napoleona Tylko ksišdz Robak nie mógł, bo akurat kona Kona, kona, aż zgłodnał. Zerwał jabłko z krzaka Nadgryzł je i w œrodku też ujrzał robaka Czeœć kuzynie - rzekł robak. Ksišdz zasłonił lica I wyszeptał: *******laj, jam Jacek Soplica "Wiedziałem - mruknšł Sędzia - już od pierwszych kartek" Koniec księgi. W następnej wkroczy Bonaparte. KSIĘGA XI: ROK 1812 O roku ów ! Kto cię widział na Litwie i w Rusi Ten wiedział, że ten burdel Ÿle się skończyć musi Tłok, że nie ma na czym usišœć, co najwyżej w kucki Poniatowski, Dšbrowski, Wałęsa, Piłsudski Jankiel miast poloneza majofesa grzmoci Zosia płacze, bo Tadzia złapała na cioci A z RFN-u już wraca stara wołowina Co jš kiedyœ skradł Hitler. Łoj, zbliża się finał! KSIĘGA XII: KOCHAJMY SIĘ! Pije szlachta przy Wiejskiej ulicy skupiona Zdrowie Sędziego, Zosi i Napoleona Wiwat Sejm, wiwat Naród, wiwat wszystkie Stany ! I prezydent tych Stanów, pan Clinton kochany Nikt nie chodzi do pracy, wszędzie dzwony dzwoniš Towarzysze pancerni do spowiedzi goniš Bonaparte ocipiał i na Moskwę rusza No, tu na szczęœcie koniec Pana Tadeusza. KSIĘGA XIII: GEOPOLITYKA Już się przed Litwš przyszłoœć rysowała lepsza Gdy nagle krzyk się podniósł : "Napoleon spieprza !" Faktycznie, cesarz nawiał w kapciach i w negliżu "Aj, waj - zmartwił się Jankiel - uciekł do Paryżu" W tejże chwili od wschodu wœród gromkich okrzyków W kufajce i walonkach wszedł kapitan Ryków I rzekł patrzšc życzliwie na szlachtę struchlałš : "Nu, wot my znowuż razem" I tak już zostało. Wirze że się ubawiliœcie tak jak i ja. [%sig%]

''miałam cija miałam nikomu nie dałam sobie pozszywałam hej! o zebys ty wiedzioł jak mje ryra przedzioł oj zeby ty wiedziała ki mje furczy pała

Znam to streszczenie Pana Tadeusza. Fakt jak czytam je, za każdym razem się uœmieję. A sama chętnie dodam bajki Andrzeja Waligórskiego: Chomik zbierajšc zboże do swej norki ganiał A obok dobry niedŸwiedŸ chomika ochraniał Potem zżarł mu te plony, wytarł łapš mordę Wydupczył biedne zwierzę i przypišł mu order Wyjrzała glizda z dziury i wesoło gwizda, Wtem patrzy- z drugiej strony sterczy druga glizda. Dalejże jš uwodzić, a ta rzecze srogo: -Odwal się żesz kretynko, ja jestem twój ogon ! Udzielał raz wywiadu kotek, że jest zdrowy, Wtem uszki mu odpadły, oczki wyszły z głowy, Pękł mu brzuch, ogon, płuca i głosowa struna, Wreszcie zdębiał, ocipiał, zesrał się i umarł. Amen. Kiedyœ baca krótkowidz z owieczki korzystał, Dziwi się, że mu ona nie beczy lecz œwista. Dopiero na kolegium mu wytłumaczono Że wyruchał œwistaka co był pod ochronš. Sš jeszcze inne bajeczki ale ja przepisałam tylko niektóre. Pozdrawiam :-)

A ja mam lancuszek internetowy :P Wiesiek umiera. Jego zycie kończy się w straszliwych męczarniach, których nawet on sam nie jest w stanie opisac. Wiesiek choruje na ostra odmianę egzotycznej choroby zwanej przez specjalistów KAC (Kurewska Abrakadabra Czachy). Znajomi oraz pani Halinka, sprzataczka z bloku Wieska i jednoczesnie przyjaciólka rodziny twierdza, ze w obecnej sytuacji niewiele juz mozna zrobic - Wiesiek jest skazany na smierc. Pomysl, jak straszne musi byc zycie z wyrokiem. A wszystko zacęlo się tak niewinnie na imieninach u szwagra Wieska, niejakiego Czelawa Dz. ... Ale jest jeszcze szansa! Mozemy pomóc Wieskowi! Firma WDUPEX s.a. z Rozworowa Podlaskiego, producent czopków przeciwgrzybicznych "Solaris", zgodzila się sponsorowac kampanię ratowania Wieska. Za kazde przeslanie tej wiadomosci nowej osobie, firma WDUPEX wplaca na konto Wieska 2 ruble bialoruskie. Uzbieralismy juz 374764687098176523,5 rubli, co jest równowartoscia okolo 26 groszy. Jezeli uzbieramy 1,50 zl mama Wieska będzie mogla kupic mu mineralkę w osiedlowym sklepie spozywczym i jej syn będzie uratowany (byc moze wystarczny nawet na regeneracyjna zupkę chińska). Tak więc nie czekaj! Los Wieska lezy w twoich rękach! W tak latwy sposób mozemy mu pomóc...To jest lańcuszek SRANIA NA ŁAŃCUSZKI. Jesli srasz na lańcuszki szczęscia wyslij ten lańcuszek wszystkim (lacznie ze mna). Jesli wyslesz to : 5 osobom- nic sie nie stanie, 10 osobom - nic sie nie stanie, 15 osobom - tez pewnie nic sie nie stanie, 20 osobom - zgadnij co sie stanie ... NIC ! 666 osobom - tez sie kurwa nic nie stanie Otoz to: Nic sie kurwa nie stanie ! Ania nie wyslala lańcuszka i nic się jej nie stalo, Grzesiek wyslal lańcuszek i nic mu sie nie stalo Robert nie wyslal lańcuszka i pierdolnal go tramwaj, ale nie wiadomo jaki byl zwiazek z lańcuszkiem. Powiedzmy razem : SRAMY NA ŁAŃCUSZKI [%sig%]

Swietny łancuszek Jacku ! ! Takiego jeszcze nie znałam.

Promyczku tu masz odpowiedŸ na twoje pytanie w tym topicu z jakimœ listem - Jacek:)

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

ten łańcuszek też miałem w gg szuinegusku :*
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.