| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Wroże z dat inf.na maila... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
|
Mam taką chęc zrobić sobie wolne od kilkunastu lat - zrobić coś dla ludzi,choć przyznam szczerze zawsze za wróżenie to było to co łaska.Ale na chleb zawsze było- czasami bywało tak że ludzie mi przynosili kilka nawet kilkadziesiat złotych ale ja nigdy nie chciałam pieniedzy, nie rozumie jak kto ś moze brać za taką rzecz 100zł 150zł a nawet 200 czy 350zł przeciez to złodziejstwo!!!! okradanie innich z niewiedzy i pieniedzy. Rozumiem nie mam na prad to mówie 20-40zł czy nie za dużo?? RAz o przyznam sie szczerze dała mi taka kobieta 70 ale powiem Wam że zostawiła pieniadze i poleciała póżniej zadzwoniła powiedziała ze to i tak za mało:) Witam wszystkich......
|
|
|
Rozumiem, że mowisz o zaplacie za Twój czas, i energie, którą poświecasz innym.... Zapłata MUSI byc.... Nie chodzi tyle o zysk, bo to jest niewymierne, ale o wymianę energetyczną.....Zresztą wiesz pewnie, ze robiąc cos za darmo, blokujesz rozwój ludzi, od których nic nie bierzesz. Ja np. proszę, jeśli nie widzę Klienta, by dał chociaz złotówkę zebrakowi na ulicy. Jako zaplatę za moj czas i energię.... :)
|
|
|
hmm-ja natomiast za moją wiedzę z radistezji-jeden raz pozwoliłem sobie wdusić -słodycze dla dziecka i raz dwadzieścia złotych,
przyznam że byłem w wielu domostwach a nawet wyznaczałem miejsca na odwierty,ale nigdy nie czekałem na zapłatę .
Powiem że [jednak] powinienem był brać jakąś opłatę ,bo poświęcałem czas i paliwo na dojazd i po jakimś czasie żona mi zaczeła to wypominać ,-patrząc na to z jej punktu widzenia ,-to ma racje.
Powiem że widziałem w prasie cennik takich usług i się zdziwiłem ,bo
za mieszkanie [cieki wodne] bierze się 100 -300 PLN a za działkę pod zabudowę nawet 500 PLN,za wskazanie odwiertu -nie wiem ,ale sądzę że najwięcej -a ja podawałem głębokość na której jest ciek z dookładnością taką że sito przechodziło dokładnie przez grubość cieku,a w jednym przypadku poproszono mnie bym znalazł miejsce w którym przechodzi pod ziemią przewód elektryczny,by nie uszkodzić owego przewodu koparką ,-znalazłem tam dwa ,o jednym nikt nie wiedział a był też pod napieciem.
byłem też w mieszkaniach w których wcześniej był [radiesteta] ,który kazał sobie zapłacić ,-zapłacono ,ale to nie byl radiesteta-dlatego nie pozwoliłem sobie i nie pozwolę na członkostwo w jakimś stoważyszeniu radiestetów -tam na 100 ,może pięciu wie co robi a reszta udaje że umie.
sorki za ort.
|
|
|
Sami wiec widzicie....
I z praktycznego i z energrtycznego punktu widzenia, należy się jakas zapłata...
Poza tym ciekawy fakt. Ludzie nie szanują darmowych porad ani pracy. Nie ma co się łudzić. Ktoś, kto się nie ceni, albo jest szarlatanem, albo naiwniakiem.
Taki jest niestety, czy stety odbiór.
Oczywiście są wyjątki, ale nawet od najbiedniejszych należy wziąść chociaż złotówkę. :)
|
|
|
Nie zgadzam sie są ludzie i ludziska - są też ludzie którzy robią wiele rzeczy za darmo a opinia że nalezy od żebaka nawet złowtóke wziąć to w/g mnie to przesada przecież wiadomo że nie każdego stać na zapłatę.A poza tym Jeżeli robi sie coś w dobrej wierze to pieniedzy nie powinno sie brać.Ja uwazam że rynek wróżbiarstwa sie tak nasycił takimi wróżkami czy wróżbitami co w ogolnym rozrachunku nie wiele pomagają kase z winą i sie potem śmieją z naiwnych ludzi zatem,powiem krótko ten świat parapsychologi przepowiedni ect,upada na psy z czystej nie uczciwości ludzkiej ,chęci zarobienia kasy,i naciągania ludzi.Proszę tylko zerknąc do internetu ile tych stron sie utworzyło... na maila za 70zł na maila za 100zł no to paranaja jakaś. Zadzwoń tel 0-700 i jeszcze pisze 4,88 jak sie taka jedna z drugą rozgada to kasa leci z biednych często niewinnych ludzi. Zatem,to w zupełności szkodzi poważnym siebie ceniącym ...nie wróżkom,ale normalnym osobą które faktycznie posiadają dar.
Pozdrawiam:)
|
|
|
Nie rozumiesz..... To ma głebszy sens. Jeśli tego nie wiesz, to znaczy ze nie zajmujesz sie tymi sprawami. Nie chodzi o złotówke, nie napisałem tez, ze trzeba WZIĄC od żebraka, Ale dać żebrakowi. Drobna róznica.Chodzi o równowagę energetyczną...... Tylko tyle i aż tyle. :)
|
|
|
Remigius jezeli kwota 20zł za to dużo czy mało - sami ludzie wiedzą ile mają dać ja nigdy nie wyceniam swoich usług dla dobra wiary.Pamiętajmy o tym ;ze ludzie często chcą to w jakiś sposób wynagrodzić i czesto płacą.Idziękuje im za to.Ale jak napisałam wyzej nie wyobrażam sobie branie pieniedzy za kwote od 100 do 300zł to zwykle jest przesadą a dla nas przesileniem na niekorzystną stronę.:) Ja nie wróże ot tak sobie jak sie komu podoba, to nie oto chodzi...bywają ludzie którym nie powróże z oczywistch dla mnie powodów.Zresztą Jak już wiesz można w kartach zobaczyć to co inni nie widzą i czasami widac rzeczy których sie nie mówi,bądź mówi sie tak by zostało to własciwie odebrane.Kiedyś miałam przypadek ze przyszła do mnie obieta która powiedziała mi że nie ma pieniedzy a nie wie co mam zrobić z własnym życiem, i teraz w/g Ciebie nie powinnam jej połozyc kart bo dla równowagi energi powinna dać chociaż złowtówke.NIE!! nie jak tak nie myśle otóż okazało sie pożniej że owa kobieta stała na granicy rozpaczy,i pewna przestroga i to co stało jej w kartach zupełnie ułożyło sie jej życie, jak dzisiaj do mnie przychodzi oczywiscie daje pieniądze ale ją dzisiaj na to stać ma prace wręcz bardzo dobrą,i cieszy sie z życia.Gdybym jej powiedziała wówczas odejdż nie powróże ci bo nie masz pieniedzy to zupełnie inaczej jej los by sie potoczył.To jest moje zdanie. Jeśli sie z nim nie zgadzasz uszanuj moje a ja uszanuje Twoje.Pamietając o tym że każdy inne ma praktyki.
Pozdrawiam... Cie gorocą i życzę miłego dnia.ADA
|
|
|
Jaka mam podac date,swoich urodzin?Zeby otrzymac wrozbe,jesli to ma byc data urodzin to 19 luty 1985 rok,godzina 8:55 ;-) Czekam na odpowiedz.
|
|
|
Witam serdecznie,
nazywam sie czarek jacek starus ur. 1976.04.26 moze mi Pani uchyli rabek tajemnicy o mnie? Moj mail starex100@wp.pl
pozdrawiam serdecznie
czarek
|
|
|
Podaję swojego maila... ale napisałam Wam wszystkim, mail jest na górze.Ale podam wam jeszcze raz adilla@o2.pl przypominam jeszcze o jednym,proszę Was bardzo precyzujcie swoje pytania:) Pozdrawiam.:)
|
|
|
Ach! o to Ci chodzi!!!!! Jasne, ze masz rację..... Nie zrozumiałem. Sorry.... Powodzenia!
Masz rację, ze niektórzy przesadzają.... :)
|
|
|
Dzieki za zrozumienie pozdrawiam,Ciebie ciepło i serdecznie.
|
|
|
Czy zdam prawo jazdy za pierwszym razem? moja data urodzenia to 11.05.1988r.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 15 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |