| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| czy ktoś ma jakis kontakt z tamtym światem? | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 30 |
|
kurcze przeżywam ostatnie jakieś ciężkie chwile, które chyba wiążą się z kryzysem "wiary", jakkolwiek tego nie nazwać... Od lat miewam stany lękowe, strach przed...no właśnie czym? do tego depresja, zdecydowałam się na leki:/. Jednak myśli ciągle powracają, problem jest nadal i nie da się go wyleczyć lekami. Coś leży mi na duszy..Ogólnie odczuwam strach przed przemijaniem, śmiercią, starością, odejściem bliskim, z tym nie byłabym sobie w stanie poradzić, przed niesprawiedliwością na świecie.Napawa mnie to przeraźliwym lękiem... Do tej pory moja wiara pomagała, modliłam się do Opiekuna, rozumiałam świat energii i wszystkie te prawa jakie nim żądzą...Mam w rodzinie osobę, która zajmuje się pismem automatycznym, przekazy pomagały mi i nagle przestałam w to wszystko tak naprawdę wierzyć, szukam potwierdzenia, znaku..a co jeżeli nie ma nic.Umrzemy a tam nic?? Czy ktoś z was ma jakiś kontakt, tzn wychodzi z ciała, wie że COŚ TAM JEST. I do tego nie ma schizofreni:) SKąd wiadomo, że nawet jeżeli coś widzimy to nie wytwór naszego mózgu.Przecież osoby z np. guzami mózgu też widzą rzeczy, które nie są realne...
|
|
|
no ale właśnie ja tak nie chce. Ja chcę być tą M z tym a nie innym dzieckiem, z tymi rodzicami i tą rodziną w tych osobach:) jednym człowiek chcę żyć wiecznie - ale z drugiej strony, czy człowiek by się nie zanudził żyjąc wiecznie:))
|
|
|
|||
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
|||
|
i dlatego nasze jabłko- można by rzec adamowe :-) nawet
naszą miłością do materializmu i fizyczności co za holere nie chce w parze z rozwojem duchowym iść :-)
|
|||
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
I jakie wnioski Emkaa ?
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
dzieki Igor, że poleciłeś ten film:)
był dla mnie bardzo krzepiący i jestem pod jego wrażeniem.
oczywiście śniło mi się, że ja też rozmawiałam ze swoim Opiekunek i go widziałam:)
ale do rzeczy - muszę przyznać, że potrzebowałam tego i teraz mam taką WIELKĄ chęć na SZYBKI rozwój i szybkie obudzenie. Ja też chce widzieć dusze i też chce pisać automatycznie:)
No dobra podsyłajcie pomysły jak tu się szybko WYBUDZIĆ ! raz dwa!!:p
ja chyba nie do końca rozumiem o co IM chodzi, świat energii jest bardzo skomplikowany..pamiętam jak zaczęłam czytać w młodości Nowalską i pewne rzeczy do mnie nie docierały, specyfika tamtego świata, ich "rozumowanie". Nie wiem czy rozumiecie o czym chce napisać. Ten opiekun z filmu był poważny, nieco władczy, stonowany i taki surowy zarazem ale hm..w pozytywnym znaczeniu. Ja właśnie tak odbieram Energie.
np.wydaje mi się czasem, że moje głupkowate poczucie humoru
(ludzkie poczucie humoru), moje żarty nie śmieszyłyby ich:), że Oni są zbyt poważni na to.
z drugiej strony bardzo mi się podobał fragment jak Chico ubiera peruke a jego Opiekun mówi, że nie jest mu to potrzebne:)
Co do samego pisma-czy ten motyw z trzęsącą się, miotającą sie ręką nie jest przesadzony? Moja ciocia też pisze ale u niej nigdy to tak nie wyglądało.Nic nią nie rzucało:)Po prostu zapalała świeczkę, skupiała się i pisała...teraz podobno w ciągu dnia, przy normalnych czynnościach dostaje przekazy, np. mówi przekazami.
Druga sprawa - hm..połączenie jego wiary katolickiej z pismem jest taka troche zaprzeczająca..Kurcze nie neguję katolików ale kościół jako instytucja powinien zniknąć z powierzchni ziemi albo przynajmniej zostać oddalony od władzy. Z resztą zobaczcie - ktoś kto interesuje się energiami rzadko jest katolikiem.Katolicy się tego boją, uważają to za szatańską moc...Czemu Chico przekazywał wszystkie rzeczy poprzez pryzmat wiary katolickiej?czemu powoływał się na Chrystusa? To Chrystus w końcu istnieje czy nie?:)) NO sory ale przez całe swoje życie doszłam do wniosku, że taka osoba owszem była i była pierwszą umiała TAKIE rzeczy ale teraz moim zdaniem Chrystusów mamy mnóstwo. Tzn ludzie są na coraz wyższych poziomach rozwoju..
|
|
|
|||||
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 30 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |