Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wolnomularstwo
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14

"Wolnomularstwo, inaczej masoneria lub sztuka królewska – międzynarodowy ruch mający na celu duchowe doskonalenie jednostki i braterstwo ludzi różnych religii, narodowości i poglądów. Ruch ten charakteryzuje się istnieniem trójkątów masońskich, loż wolnomularskich, obediencji oraz rozbudowanej symboliki i rytuałów. Masoneria to także zespół bractw o charakterze elitarnym i dyskretnym. Inną cechą wolnomularstwa są legendy i teorie spiskowe na jej temat." Tak wygląda definicja tego pojęcia z Wikipedii. Ta organizacja wydaje się być bardzo postępowa i pożyteczna, zwłaszcza, że odrzuca zabobony szerzone przez kościół. Istnieją ludzie, którzy twierdzą, że działalność tej organizacji zakłada totalna destrukcje obecnej organizacji świata i wprowadzenie Nowego porządku świata(NWO). Jestem ciekaw, co Wy myślicie na temat wolnomularstwa i wpływu tej organizacji na losy świata.

Tu jest film na ten temat. Polskie napisy. http://www.youtube.com/watch?v=3EmSUyq0BSU&feature=email

jak się pozna wiele punktów widzenia- to trudno coś o czymś jednoznacznie napisać zwłaszcza w oparciu o wiedzę- wszechobecnej manipulacji na każdy z publicznych tematów mających na celu ni mniej ni więcej tylko podanie jak największej liczby fikcyjnych stanowisk kreujących światopogląd mas poprzez dezinformacje a prowadząc do w zwykłym zrozumiałym słownictwie -patologi poglądowych więc warto by poszukać wzoru i stanąć nieco wyżej by zwiększyć własną zdolność pojmowania na moim stanowisku pojmowania wychodzi że nie ma złego ustroju, systemu, nie ma złych organizacji, są tylko źli ludzie którzy tworzą te wcześniej niczym własne bastiony, źli bo zmanipulowani przez innych złych przez co biedni sami słabi i samotni mimo piórek którymi obrośli z coraz większym głodem jak zombi pożerając coraz więcej otoczenia i siebie- próbując zastąpić to co porzucili- własnego ducha

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Jeśli ktoś usiłuje nie być w zgodzie z prawdą nie mówi wszystkiego to może tylko udaje że chce być dobry. Tu jest zbyt często lawirowanie manewrowanie między trzymaniem się wpływów i władzy a zbawianiem ludzkości a to zestawienie trąci nieszczerą nutą. To jest też tak jak znamy z filmów zabawa w złego i dobrego policjanta czyli niby ktoś jest lepszy ale i tak cel ma taki sam. Ktoś realizuje władzę i musi mieć narzędzia wykonawcze.

zbyszek123:
jak się pozna wiele punktów widzenia- to trudno coś o czymś jednoznacznie napisać zwłaszcza w oparciu o wiedzę- wszechobecnej manipulacji na każdy z publicznych tematów mających na celu ni mniej ni więcej tylko podanie jak największej liczby fikcyjnych stanowisk kreujących światopogląd mas poprzez dezinformacje a prowadząc do w zwykłym zrozumiałym słownictwie -patologi poglądowych
Dokładnie tak :) To, co jest ludziom serwowane, to obraz danej kwestii ujmujący ją w taki sposób, żeby zrozumieli wersję najwygodniejszą. Trudno jest myśleć obiektywnie, gdy ma się z czymś powierzchowną albo minimalną styczność. Generalnie - nie mam zdania :)

zbyszek123:
na moim stanowisku pojmowania wychodzi że nie ma złego ustroju, systemu, nie ma złych organizacji, są tylko źli ludzie którzy tworzą te wcześniej niczym własne bastiony, źli bo zmanipulowani przez innych złych przez co biedni sami słabi i samotni mimo piórek którymi obrośli z coraz większym głodem jak zombi pożerając coraz więcej otoczenia i siebie- próbując zastąpić to co porzucili- własnego ducha
I znów Zbyszku podoba mi się to, co piszesz :) Od siebie dodam, że nie ma idealnego systemu. Każdy z nich ma swoje wady i zalety, a to, które z nich będą wyeksponowane, rozwinięte zależy od tych, którzy kreują go. Wszystko zależy od tych, co są u steru.

Każdemu kto chce zrozumieć procesy którym podlegamy na Ziemi polecam książkę pt. "Szukanie możliwości. Ewolucja jako gra przypadków i ograniczeń" PWN, Warszawa 1989, 308 str. Pozdrawiam Igor

Niech Moc Będzie z Tobą

No to mamy do czynienia z informacją i dezinformacją i cholernie trudno wyłonić z tego prawdę. Gosiu, Te film jest naprawdę straszny. Ale prawda jest taka, że każda organizacja chce przejąć władzę nad światem zaczynając od potężnych koncernów, a kończąc na Katolikach, Świadkach Jehowy itp. Na drodze po władze nie ma żadnej litości.

Masoneria w Europie powstala po to, zeby zniszczyc chrzescijanstwo. Celem masonerii jest absolutna wolnosc. Mozliwosc robienia co sie chce i jak sie chce. Chrzescijanstwo i jego przykazania ograniczaly wolnosc. Masoneria nie chciala i nie chce ograniczen. Masoneria zalozyla wiec, ze nie moze nikt na Ziemi miec zwiazkow z Bogiem, ktory tak naprawde czyni czlowieka tylko dobrym i prawym. Goni chuliganow, karze ich a do pewnego czasu zabijal. W obliczu chrzescijanstwa nie mozna grzeszyc. Pewnej grupie ludzi to sie nie podobalo, dlatego postanowili zalozyc stowarzyszenie, ktore obiecujac calkowita wolnosc i swobode przyciagnie miliony. Dzisiaj to stowarzyszenie ma juz tyle czlonkow, pieniedzy i broni, ze moze powoli wprowadzac swoj porzadek swiata. Kazdy juz dzisiaj czuje na swoich plecach oddech tego nowego porzadku. Trzeba jeszcze tylko zdobyc reszte panstw. Nowych przywodcow przeciagnac na swoja strone i mozna pod juz tylko swoje dyktando rzadzic masami ludzkimi. Jak sie komus nie bedzie podobalo, to sie go zabije. Selekcja jest w toku ! Bog jest wrogiem masonerii. Walcza z jego doktrynami gloszonymi przez ludzi. Ludzie na Ziemi jeszcze nie zdaja sobie zupelnie sprawy z tego, jak to bedzie, kiedy Boze doktryny zostana zastapione masonskimi. Masoni pomysly maja bardzo rozne, wiec jednego porzadku swiata na pewno nie bedzie. Absolutna wolnosc jest najniebezpieczniejszym zjawiskiem na Ziemi !

Sugerujesz, że Bóg żąda od człowieka absolutnego posłuszeństwa i przestrzegania pewnych reguł? Z tego, co piszesz wynika, że masoni chcą zniszczyć Kościół, czyli organizację, która tak naprawdę trzyma ludzi w ryzach. Człowiek może się rozwijać tylko na wolności i nikt nie ma prawa podejmować za niego decyzji.

Po pierwsze tzw. Bóg nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek religią - żadna go nie reprezentuje i nie ma monopolu. To tylko jakieś śmieszne szopki i ludzkie wymysły - stworzyli Boga na swój obraz i podobieństwo jako największego władcę w stylu feudalnym. To religie infantylne i aż dziw, że dorośli ludzie w coś takiego wierzą. Ja już jako dziecko z tego wyrosłem. A ludzie nadal przypisują Bogu prymitywne ludzkie cechy - przede wszystkim małostkowość i niedowartościowanie. Po drugie nie powołuj się na chrześcijaństwo, jako na strażnika moralności. Wystarczy znać trochę historię. Poza tym wyznawcy tej religii są "dobrzy" przede wszystkim za strachu przed karą boską, a nie sami z siebie. Masoneria powstała między innymi jako przeciwwaga dla ciemnego chrześcijaństwa - by oświecać, edukować ludzi... I nie powielaj mitów o tym, że gdyby nie chrześcijaństwo, to ludzie byliby źli :) Znam ludzi niewierzących, którzy są o wiele lepsi dla innych, niż wielu wierzących. Ja sam zaliczam siebie do wierzących, ale nie w sposób religijny :) Po prostu jestem wrażliwy, empatyczny i traktuję innych tak, jak sam chciałbym być traktowany - przecież to oczywiste. Inne postępowanie jest nielogiczne. Można powiedzieć, że pozytywizm z jego "pracą u podstaw" był zasługą wolnomularstwa. W ogóle cały postęp od czasów średniowiecza był możliwy tylko dlatego, że Kościół tracił coraz bardziej wpływy... następowało oświecenie... Wiesz, jak by wyglądał świat, gdyby Kościół nadal niepodzielnie rządził? Mnie np. już dawno by spalili na stosie :) A czy robię coś złego? - Wręcz przeciwnie!

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Tak Wrona - dla ludzi prymitywnych religia jest straszakiem, ale to ich nie rozwija, bo są "dobrzy" jedynie ze strachu, a jak to jest zawodne widać na co dzień, bo jak ktoś nie ma czegoś w sobie, to może się "zapomnieć". Dla ludzi na poziomie żadne zakazy i nakazy nie są potrzebne - i tak wiedzą, co mają robić. A nawet czasami prawo, zwyczaje, tradycja wręcz sprzyjają niemoralnym zachowaniom - mam gdzieś takie zasady - i tak będę czynił dobro, by ludzie byli szczęśliwi. Nikt mnie nie zmusi, bym krzywdził innych, chyba że w obronie własnej, czy kogoś słabszego, ale to już inna kwestia. A jak ktoś będzie tylko bezmyślnie kierował się nakazami i zakazami (np. religijnymi), to nigdy nie zacznie samodzielnie myśleć.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://www.youtube.com/watch?v=7sPJf29S3Xk&feature=fvwrel Zapoznaj się WhiteDemon z tymi przemyśleniami robionymi z perspektywy Stanów przełóż to na widzenie tematu z pozycji środkowo europejczyka Przejdzie Tobie jakaś rozdzielność masonerii od Watykanu. Watykan sam nie chce silnego kościoła O co jest dyskusja z Natankiem, iż ksiądz uwierzył że kościół prowadzi do Chrystusa a to ściema dla naiwnych chodzi tylko o sprawowanie władzy. A wrony nie traktuj poważnie bo ona nawet nie chce się wypowiadać na uwagi że coś mogła by robić inaczej czyli dla NAS sensowniej znaczy z większym pożytkiem. Ona nas ma w nosie. To takie jej teksty zaczepne, że coś wnosi że może jest konstruktywna w dyskusji Ale ona nic nie wnosi bo nie odpowiedziała na poprzednie uwagi to nie jest z jej strony dyskusja, takiego czegoś niema jest to program na otumanienie. A teraz inaczej o innej sprawie którą poruszacie. Gdzie Bóg chce jakiegoś posłuszeństwa co Wy stary testament przerabiacie i tę istotę z krwi i kości o skłonnościach drapieżnika która sobie jaja robiła z tamtych ludzi Tam był pewien problem typu że nie kazała sobie patrzeć w oblicze bo prawdopodobnie wyglądała podobnie do ludzi. Jak można się bać kogoś kto wygląda jak Kowalski. Ha, ha , ha temu podobnemu do Kowalskiego odbiło. Ale to chyba są zupełnie różne bajki które wymagają sporo wiedzy a nie tylko serwowania sloganów. Wrona zaserwowała slogan żeby nie wypaść z "rynku" czyli forum. Jak dawać się ściągać wronie do jej poziomu. Darek nie egzekwuje od niej tego co chce a ona wali głupoty. Ale dzięki temu WhiteDemonie masz radykalną wypowiedź na temat który tak byś nie usiłował oglądać. To co ten Bóg ze starego testamentu to prawdopodobnie istota fizyczna a co to jakiś tamten bohater człowiek pieprzył by coś sam do siebie jak psychol. Tak istota fizyczna o sporych możliwościach technicznych które z perspektywy teraźniejszości możemy ogarnąć.

Ano właśnie - to był "człowiek" (istota humanoidalna) i nie należy go mylić z Bogiem, który jest bytem duchowym, więc z wyglądu do nas niepodobnym :)) A tamten (tamci) - wyglądał jak człowiek i z charakteru też był podobny - normalnie jak despotyczny władca. Polecam: http://www.dobreksiazki.pl/a4729-zecharia-sitchin.htm A Gośka to beton - już dawno zatrzymała się w rozwoju i nic do niej nie dociera. W tym wcieleniu już nic więcej nie osiągnie. http://www.tajne.org/forum/read.php?f=1&t=84758&p=53

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 14
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.