Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Praca
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8

W dzisiaejszych czasach ludzie popelniaja zasadniczy blad. Jak nie maja pracy, to jej tylko szukaja !!! Czlowiek o sobie wie wszystko : wie, jaka szkole ukonczyl, wie, co w zyciu widzial, wie, czy jest zdrowy i kompletny, wie tez , co najlepiej umie robic manualnie. Jak nie ma pracy, to powinien doskonalic sie w jakims zawodzie manualnym, ktory mu najlepiej wychodzi. Wszystko, co czlowiek robi, to sa dzisiejsze zawody manualne, ktore czlowiek powinien poszerzac i rozwijac, bo coraz czesciej bedzie to jedyne zrodlo dochodu. Sprawdzaj sie wiec, a nie siedz bezczynnie. Ja swego czasu w Australii wydrukowalam sobie ulotki, ze moge sprzatac i sama je roznosilam w bogatych dzielnicach. Pierwsza prace z tych ulotek mialam juz nastepnego dnia. Kilka lat wspaniale zarabialam. Pozniej przerzucilam sie na poprawki krawieckie, bo byla to lzejsza praca, ale zalatwilam ja sobie tez dzieki wlasnym ulotkom, ktore sama roznosilam. Jestem po Ekonomice Transportu. Moj maz jest inzynierem elektronikiem i naprawia sprzet telekomunikacyjny z domu juz od 1990 roku. On wydrukowal sobie wizytowki i roznosil je do wszystkich firm w miescie. Dzisiaj ma stalych klientow, ktorzy dla niego zbieraja robote, on tylko jezdzi po nia i odwozi naprawiony sprzet. Jest wolny kiedy chce. Jest zadowolony, bo zrabia bez rozkazow, nakazow, bez uklonow i falszerstwa w stosunku do glupich i pustych ludzi. Zyjemy sobie spokojnie ! Nie marnuj czasu. Ucz sie, doskonal i staraj sie zawsze chociaz troche pracowac dla siebie !

good 4 u :P Boję się zapytac o coś kolwiek:P

Wina tuska

Nie pytaj, bo Wrona pracuje dla HAARP-a i jeszcze pranie mózgu Ci zrobi ;) A tak na poważnie, to muszę przyznać, że tym razem Wrona coś sensownego napisała, co rzadko jej się zdarza :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Wrona pracuje dla HAARP-a
Wrona:
Moj maz jest inzynierem elektronikiem
alkazam:
Boję się zapytac o coś kolwiek:P
:-))))))))))))))))))))) taaa i wszystko jasne

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

Wrona:
Moj maz jest inzynierem elektronikiem
aha.....i to juz wiem skąd ten cały haarp:) A tak na poważnie to 1 raz słysze żeby sie tak ogólnikowo o sobie wypowiadała, dziwne czyżby to był nastepny etap wkręcania nas w coś grupszego albo prawdziwe historie, hmm......kto wie

wendol ma zawsze swoje teorie ! Do tematu "Praca" potrzebne mi byly jakies zawody....

Piotr czwartek, 10. luty 2011 , 09:16:14, ID (ip): e791c3 Gosiu, jeżeli jesteś taka bystra to dlaczego pracujesz w Australii. pracuj w Polsce, ktora włożyła na twoje szkoły, służbę zdrowia, wojsko i policje ktorzy chronili twojego bezpieczństwa. Pracuj w naszym kraju za 500 zł kiedy tyle kosztuje czynsz. Osobiscie pracuję na dwa etaty, pracuję dziennie niemal 14 godzin i zarabiam na 2 etatach netto około 1800 zł. jestem juz wykończony i pomału dochodza różne choroby. niestety owe pieniadze zaledwie starczają na na oplacenie : czynsz, media, tani abonament telefoniczny i stary samochód, który jest mi niezbędny z powodu braku komunikacji atuobusowej. mieszkam w mieszkaniu socjalnym, który został przydzielony w czasie mego bezrobocia. niestety po uzyskaniu pracy muszę lokum opuscić z względu na moje bardzo wysokie dochody. Uważam, ze to celowa propaganda z twojej strony. Goska sobota, 12. luty 2011 , 08:06:10, ID (ip): 994114 Nie wiem, u kogo pracujesz na tych dwoch etatach ? Moze gdybys sam dla siebie cos robil, to mialbys wiecej czasu i pieniedzy ! Teraz juz pracujesz wiec niewiele mozesz wskorac. Ja napisalam do ludzi, ktorzy czasami miesiacami bezskutecznie poszukuja pracy tracac czas i nerwy. Zawsze wtedy mozna czegos sprobowac. Nawet jest to wskazane ! Emerytura w Polsce czesto jest duzo nizsza jak Twoje zarobki. Nigdzie nie ma gruszek na wierzbie teraz. Ja poza Polska jestem juz 30 lat. Gdybym na samym poczatku pobytu dostala taka rade od Goski, to pewnie duzo lepiej bym ladowala. Jestem zadowolona z mojego zycia chociaz tez jezdze starym samochodem, ktory mi w dodatku rozbili z tylu. O czym Ty marzysz ? O dubajskim towarzystwie ? Pozdrawiam.

Wrona:
Moze gdybys sam dla siebie cos robil, to mialbys wiecej czasu i pieniedzy !
to wyobraź sobie 11 000 000 ludzi w Polsce pracujących dla siebie nie wszyscy zarabiają po 40 000 czy nawet 100-200 tys miesięcznie a skoro są tacy to znaczy że i muszą być i tacy co zarabiają najniższą krajową która właśnie oscyluje w granicach 900 zł do ręki, w końcu po coś ją wymyślono i niestety tych jest znacznie więcej- skoro średnia między tymi wysokimi zarobkami a niskimi zjechała do- najniższa krajowa razy jakieś 3,5 raza ale to efekt akurat pracy tych pierwszych zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt KILKULETNIEGO przynależenia do UE ale mogę pocieszyć wszystkich w/g zwykłego prawdopodobieństwa nim zaczniemy jakiekolwiek sęsne pieniędzory zarabiać będzie jeszcze kilka kryzysów i wszystko pierdyknie dzięki bańkom kredytowym i zadłużeniu- zanim ktoś jakieś inne metody dystrybucji dóbr wprowadzi będzie bardzo nie ciekawie idąc dalej patrząc na rozwój gospodarek i przyrost potęg wschodzących porównując do nas można mniemać że świat białych i kolebka cywilizacji jak i mniemam kultury ma szanse przestać istnieć ale skoro wszystko się dzieje za ogólnym przyzwoleniem- niechaj...

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 8
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.