Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Kupila Slonce
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9

Jako prawowita właścicielka Duran zamierza nałożyć podatek na wszystkich ludzi wykorzystujących promieniowanie słoneczne i połowę przeznaczyć dla hiszpańskiego rządu, 20% na system emerytalny, 10% na badania, 10% na rozwiązanie problemu światowego głodu, a pozostałe 10% na własne potrzeby. Na razie Duran skupiła się na opodatkowaniu rodaków, teraz pozostaje czekać na oświadczenia związane z resztą świata. źródło: http://kopalniawiedzy.pl/Slonce-Angeles-.....11943.html Komentarze : Teraz milion Hiszpanów powinien ją pozwać za uciążliwe sąsiedztwo i zażądać usunięcia promieni słonecznych ze swoich posesji. Jest teraz kogo pozwać za szkody wyrządzone przez burze magnetyczne. ona jest głupia. zwłaszcza z tym podatkiem, jesli chce miec przywileje - musi liczyc sie tez z obowiazkami. już widze jak bedą żądać odniej odszkodowań za susze czy ocieplenie klimatu, burze słoneczne niszczace satelity itp

dokladnie kaza placic to i wymagac sie powinno caly ten pomysl przypomina mi to takiego pewnego polityka polskiego nie pamietam jakim byl ministrem nie pamietam jakiej parti i wogole nie znam widzialem to w telewizji z jaka furia wsciekloscia przeswiadczony o wielkiej niesprawiedliwosci wrecz jakby przestepstwo gospodarcze popelniali grzybiarze ktorzy sprzedawali zebrane grzyby przy drodze mowil ze chialby napuscic na nich tajniakow i ze jak za ktoryms razem nie dadza paragonu do beda ich zawijac i przedstawiac zarzuty bo nie odprowadzaja podatku naprawde musi byc zle z ta gospodarka ze ludziom przychodza takie pomysly do glowy moze nie ma innej rady lepiej moze tak jak mialoby sie cos powazniejszego zawalic jest naprawde zle ze szuka sie ciec tam gdzie niepowinno i najlepszym sposobem jest wymyslic cos czym mozna by obciazyc obywateli czym tu dac jeszcze po kieszeni dla dobra ogolu zeby wogole przetrwac nie wiem jak jest tam w hiszpani ale ten gosciu z poslki to wogole rzesadzil jakis iracjonalny zmacony typek przez nas oplacany krew zalewa a co z notariuszami kancelariami adwokackimi prywatnymi praktykami lekarskimi chociaz oni moze maja kasy fiskalne paranoja!!!

jak dla mnie to chory pomysł z własnością czegokolwiek- tym bardziej ciał niebieskich- czego nie jesteśmy w stanie własnoręcznie stworzyć więc możemy tylko używać rzeczy które są dla nas dostępne, korzystać z dobrodziejstw natury, i tu jako równi ludzie mamy prawo wszyscy do takich wartości niczym nie ograniczonych jak słońce woda powietrze jedzenie taką chorą sytuacje załatwił bym podatkiem katastralnym jeśli mamy zbyt liberalne prawo własnościowe choć bardziej wydaje się że powinno się po prostu tak śmieszne akty własności anulować kolejna sprawa to kwestia jest tego typu co bardziej mi się wydaje sęsne na wytłumaczenie tej akcji że za tym posunięciem stoi tak naprawde rzesza prawników i potężna korporacja którzy zmierzają do zaciśnięcia ręki wokół szyi każdego człowieka, nie będzie za darmo słońca powietrza ni wody- takie czasy przyjdą bo przecież niewolnictwo prawnie zakazane jest i ze zrozumiałych powodów nie można wrócić do czasów niewolnictwa nikt z pewnością nie zaakceptował by tego- jeszcze doprowadziło by to do jakiejś rewolucji i upadku systemu wystarczy dobry pomysł- prawem można załatwić każdego a im więcej osób manipulowanych i oszukiwanych tym pomysł ze zwykłej psychologi czy nawet ekonomi będzie łatwiej przyjęty krok po kroku i będzie zniewolone wszystko dookoła w inny sposób dziś możemy się pośmiać- ale nasze dzieci mogą płakać z powodu dzisiejszej durności i pazerności ludzkiej

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

to wszystko kręci się wokół sytuacji jaka była w średniowiecznej Anglii. Król jako władca był właścicielem do lasu {PO za tym chciał być właścicielem wszystkiego łącznie z ludźmi czy czymkolwiek} i z tego lasu nic nie można było tknąć. Chorością sytuacji było by to że to co dostajemy od natury może od Boga on sobie zawłaszczł że to niby tylko jego. Jak to dane zostało z góry to każdy ma takie samo prawo do tego i nikt nie może mieć większego. Kłania się przesłanie Credo Mutwy że kiedyś na Ziemię przybyli obcy [obcy "nasi", program hybrydyzacji, stworzenie niewolników i panów] I tworzenie zależności i kontrola tego wszystkiego wymaga stworzenia planu że wszystko jest czyjąś własnością Nawet powietrze którym oddychamy. Podatki od wszystkiego są wytworem tej sytuacji. Dlatego ten porąbany urzędas marzył o obłożeniu podatkiem zbierających grzyby. Tak ale już niedługo lasy państwowe specjalnie źle zarządzane znowu zostaną czyjąś własnością i będzie przyzwolenie na postawienie zasieków i "pól minowych" przed wejściem do nich. W takiej sytuacji nie ma nic zdrowego. Nie wiem czy Wrona poza krakaniem to do czegoś jest zdatna. Na tym forum dawno ktoś przytaczał przesłanie Mutwy czyli przede wszystkim należy widzieć takie ruchy w takim kontekście. On tego nie przedstawił tego zbyt przystępnie, zrozumiale. Chorość polega na tym że nie ogłosisz się właścicielem do czegoś jak na to nie dostaniesz zgody. Czyli jest coś co kontroluje tę strukturę własności a nie jest ona czymś co sobie może wymyśleć Wrona o poranku. Wrona już kiedyś dostała od kogoś po łapach że wymyśla coś co dawno istnieje, to było przy pieniądzu i bankach które kreują ten pieniądz z niczego. Zwrócono jej uwagę że wymyśliła coś co dawno istnieje. Ja zwracam uwagę że nie pisze ona nic co było by jakieś pod sumujące sytuację coś co było by prowadziło do sensownych uogólniających wniosków tylko pisze aby nastraszyć lub zawęzić widzenie czytelników. Niezdrowe sensacje.

nicze:
Ja zwracam uwagę że nie pisze ona nic co było by jakieś pod sumujące sytuację coś co było by prowadziło do sensownych uogólniających wniosków
no chyba po to jest forum zeby sobie podyskutowac !

"Chorość polega na tym że nie ogłosisz się właścicielem do czegoś jak na to nie dostaniesz zgody. Czyli jest coś co kontroluje tę strukturę własności a nie jest ona czymś co sobie może wymyśleć Wrona o poranku." A kto sie zgodzil na ogloszenie sie wiascicielem kawalka ziemi ?

Wrona:
A kto sie zgodzil na ogloszenie sie wiascicielem kawalka ziemi ?
zdanie dziwnie napisane Kto wyraził zgodę że ktoś się ogłosił właścicielem kawałka Ziemi? Najprawdopodobniej wynikło to z sytuacji opisanej przez Mutwę że ktoś kto tu przybył miał taki pomysł, jako dla siebie wygodny, na organizację życia społecznego wokół ściśle podzielonych wartości materialnych. Z ciekawszych zagadnień to może by przeanalizował prawo wieczystego użytkowania. Z punktu widzenia prawa jeżeli ktoś coś użytkuje na które ktoś inny właściciel tego wydał zgodę to wchodzi w stan posiadania tego. Pozwól sąsiadowi wykorzystywać twoją działkę na drogę naście lat to jak nie odstąpi dobrowolnie od tego, to go nie wygonisz. W przypadku Słońca też można to sprowadzić do praw nabytych w ramach użytkowania. Ale to powinien jakiś prawnik naświetlić.

ja u siebie na osiedlu w czynszu mam podatek klimatyczny bo mam blisko do puszczy

No jak tu przylecą niedługo kosmici z oryginalnymi aktami własności Ziemi, to kiepsko będzie, największe prawnicze szuje się nie wymigają. Może prawo nabycia przez użytkowanie nas ocali, o ile już przekroczyliśmy ten termin, bo jak nie, to eksmisja w lepsze miejsce :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 9
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.