Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
spokój
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5

jak osiagnąć wewnętrzny spokój

laleczka

wiele w zyciu przeszłam i wciaż przechodzę ...czasem mam dosyć chciałabym już uciec od tego wszystkiego

laleczka

Generalnie czlowiek jest spokojny kiedy moze robic i mowic co chce. To wcale nie znaczy, ze czlowieka spokojnego nie nekaja rozne niepokoje i czasem ludzie. Zwiekszajaca sie liczba samobojcow swiadczy o kruszejacej psychice czlowieka. Latwe zycie w miescie, lekka praca i natlok informacji stworzyly czlowieka sflustrowanego, ktorego nic nie zadawala i nie potrafi pokonowyc trudnosci. Slabe wyksztalcenie ogolne zamyka czlowiekowi droge do manewrow i unikow. Czlowiek jest bezradny i zdany na wladze, ktora zawsze go moze podciagnac pod paragrafy. Ta swiadomosc rodzi strach i burzy spokoj. Nie mozliwosci przed tym uciec. Czlowiek uciec moze tylko w nauke. To jest jedyny schron !!!

laleczka:
jak osiagnąć wewnętrzny spokój
wszystko co się wydarza jest ok, nie mogło wydarzyć się inaczej bo by się wydarzyło. Nie jesteś tu aby wybierać tylko aby zrozumieć już dokonanych wyborów. Dla czego to wybrałaś. Uświadomienie sobie co wybrałaś doprowadzi Cie do tego jaka jesteś. Poznasz siebie. A poznanie siebie to jest wielki skarb. A jak jeszcze siebie zaakceptujesz to osiągniesz spokój. tak przynajmniej mi mówił nie jaki Wendol ale nie wiem czy mu można ufać :( ;)

Mniej więcej coś w tym stylu :) Ale mniejsza o większość :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 5
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.