| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Wiadomosci | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3 |
|
W dzisiejszych czasach czlowiek zostal postawiony przed wielkim wyzwaniem. Zostal skazany na wielka samodzielnosc, a to wymaga od niego dobrego wyksztalcenia i ciaglego uzupelniania swojej wiedzy, bo inaczej nie bedzie w stanie oddzielic plew od ziarna. Jestesmy bombardowani roznymi wiadomosciami i w moim przypadku rozpatruje tylko te, ktore moga zwiastowac zagrozenie dla mnie lub dla kazdego innego czlowieka. Reszta wiadomosci sie bawie. Polityczne rozkladam na "szachownicy", a naukowymi sie nie przejmuje, bo mozna je tylko zaliczyc do ciekawostek w wiekszosci malo prawdopodobnych.
Jest masa ludzi, ktorzy lubia pisac personalnie. Zaliczam ich do kadrowcow i nie zwracam na nich uwagi, bo przytyczki osobiste sa zawsze czyms podyktowane. Najczesciej brakiem argumentow lub poparciem. Pisza takie rzeczy ludzie do specjalnych "poruczen". Oni najczesciej nic innego robic nie potrafia i nie chca. Niski kaliber ludzi, ktorymi sie brzydze nawet wtedy, jak mnie chwala. Ja od ludzi oczekuje sensu dzialania, a nie pochwal czy nagan. Prawdziwych znawcow jest malo, a sprawiedliwych jeszcze mniej.
Na szczescie ufac nam wolno komu chcemy i tego nam nikt nie odbierze. Doceniam tez bardzo ludzi, ktorzy chca rozmawiac. Ich zdanie czasami powala mnie z nog, ale daje mi to krystalizacje swoich pogladow. Generalnie bardzo lubie sluchac ludzi i Bogu dziekuje, ze chca cos mowic. Jest w tej mowie bogactwo nieprzebrane i od kazdego mozna sie czegos nauczyc !!!
|
|
|
pierwszy raz wrona przeczytałem twój post z radością (jest bez wzmianki o haarpie)
|
|||
|
Ocelot nie patrz tak czarno na przyszlosc. Ludzi wynaturzyc tak bardzo sie nie da. Zawsze beda dazyc do wolnosci, a kazda trwoga ich bardzo jednoczy. Pojedynczy czlowiek tez nie jest bez znaczenia. Czasem jednostka jest w stanie zdzialac bardzo duzo. Kiedy tak mysle, to zawsze przed oczami mam N. Tesle, bo on naprawde zmienil swiat. Ludzi trzeba umiec doceniac i wtedy czlowiek nie czuje zagubiony i bezradny. Usmiechnij sie na widok kazdego czlowieka. Smiech nigdy nie zawodzi, bo jest to nasz siodmy zmysl.
Pozdrawiam.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |