Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
czy na forum jest medium spirytystyczne ?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 428

interesuje mnie czy na forum jest jakaś doświadczona osoba zajmująca się seansami spirytystycznymi ? chyba Igor coś powinien się orientować w temacie ale nie jestem pewien, po różnych forach szukałem osoby zajmującej się tym ale niestety już większość nie praktykuje, albo jeśli ktoś praktykuje to straszny dziwak

Nie lubie mówić że ludzie są ograniczeni bo mi kazdy też mógłby zawiesic taką nawieszke, też mi sie nie chce czasami czytać ale dochodze zaraz do wniosku jak wiele straciłem przez lenia:). A nie gadaj tak wendol bo głupio gadasz jak małolat jakiś, a po drugie do takiej obelgi wykorzystałeś mój cytat wiec czuje sie wspól odpowiedzialny za te ,,nie umiejetnosci czytania'' Ja sam zaczołem czytac 5 ksiązek i zadnej nie skonczyłem nawet nie kontynuuje. Wiec jaki jest z tego morał jestem len patentowany.

To była taka przenośnia, bo wiadomo, że ludzie czytać umieją :) Chodziło mi jedynie o "analfabetyzm funkcjonalny" :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
to niech pisze do Igora,(...) on tam bardzo krótko i konkretnie odpowiada, ale niektórzy i tak nie rozumieją :)
Np. ja! Igorek kochany kazał mi szukać dalej - to szukam: igły w stogu siana :) Ale chyba zle zabrałam sie do dzieła! No to dalej se poszukam - tyle, że metody na szukanie! :) :) :) Zanim dalej będę szukać :) :) :) ... A tak na poważnie - macie rację, że chcecie chronić ludzi przed błądami. Alekxa (zwłaszcza Alekxa) i Zbyszek - spokojnie przeczytajcie całość tematu, zastanówcie się nad jego treścią i dopiero wtedy porozmawiajcie. Jestem przekonana, że to nieporozumienie wynika z niezrozumienia. Kochani, życie jest zbyt piękne, żeby marnować je na skakanie sobie do oczu. Skoro już mam we krwi "łagodzenie" sporów - "dzieciaki", dajcie się pogodzić zanim zamilknę. Może prześlę wam pozdrowienia, jak zasłużycie. :) Pa! Ciocia A. :)

Ancik1410:
(zwłaszcza Alekxa) i Zbyszek
nie zamierzam idiotyzmami zaprzątać sobie głowy jest pewien poziom do którego warto by dążyć a z mojej strony jest tylko zwrócenie uwagi i to bez emocjonalne na natrętność i próby zwalania winy a ostatnio wręcz pośrednie oskarżenia w związku z wyłudzaniem pieniędzy albo wnosimy poziom z piaskownicy albo coś budujemy konstruktywnego pozdrawiam

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123:
nie zamierzam idiotyzmami zaprzątać sobie głowy
masz rację - i tak trzymaj!
zbyszek123:
jest pewien poziom do którego warto by dążyć
I tu się ponownie zgadzamy. Każdy człowiek powinien nad sobą pracować i dążyć do celu który zawsze będzie tą "wyższą poprzeczką". Zbyszku, widzę, że ogarnąłeś swoje myśli. Już nie jesteś tym rozżalonym chłopcem, któremu los dokopał. Podniosłeś głowę, co wynika nie tylko z tej wypowiedzi. Piszesz coraz lepiej pod każdym względem. Twoje teksty są bardziej przemyślane, mniej haotyczne. To mądre, rzeczowe wypowiedzi. Nie trzeba Ciebie widzieć, żeby stwierdzić, że podniosłeś głowę i wyprostowałeś plecy. Pierwszy krok do lepszego jutra - to umiejetność myslenia. Teraz mądrze wykorzystaj opanowanie w myśleniu. Dalej powinno być już tylko lepiej. Nie ma innej drogi. Masz rację, że strzeliłam gafę pisząc "i Zbyszek". Przyznaję się do błędu i przepraszam. pozdrawiam Ancik

Ancik1410:
Już nie jesteś tym
Ancik1410 to powiedzmy-ciągle 2- może więcej- doskonale współpracujące osoby nad całokształtem wiele mógłbym napisać i to naprawdę obiektywnego i mądrego- problem w tym że nie było by zrozumienia dla sytuacji i przesłania. trzeba wpaść do wody by wiedzieć co to znaczy być mokrym- i by móc ponarzekać choćby :-) nie doskonałość słowa pisanego jest tam gdzie poza główną myślą której dotyczy problem nie widać otoczki, która tworzy całość w odniesieniu do kilku wytycznych tj. miejsca czasu czynników towarzyszących i ukrytych jak również postępowości/ewolucji której za hole... nie można już zawrzeć w słowie pisanym. żal Ancik1410 jest i pozostanie myślę że każda sytuacja/uczucie w życiu człowieka jest częścią składową w/w otoczki i za każdym razem wpływa na czynnik postrzegający analizujący i decyzyjny na przyszłośc co do tematu przewodniego - to żal bo nie które osoby traktują forum jako miejsce informacji/intelektualnego żeru- gdzie ktoś czegoś potrzebuje a w związku z jakimś tam półsłówkiem czyimś gdzieś- musi to komuś dać/udzielić a w związku z NIE można oskarżyć rzucić błotkiem i wszycho, wypiąć się i nie odzywać a przecież to miejsce dyskusji- nas wszystkich/ gdzie takim jak ja pozostaje tylko twardo wytknąć nie etyczne zachowanie w związku z półsłówkami dręczy takie czekanie o co biega takiej alexie czy lopezowi, przewija to się miesiącami i ciągle to samo a rad bym poznać ludzi od podszewki ich problemy bo swoich nie kryje kręcą ich magowie w których ja nie wierze borykają się z problemami gdy można je często siłą woli załatwić i po sprawie- gdzie by los był sprzyjającym trzeba dobro wokół siebie budować bo się zwraca ku nam to czym i my innych a tak mimo ich własnych problemów dochodzą złe emocje z forum ludzi którzy po prostu nie mają cierpliwości na dziecinne gierki trzeba umieć powiedzieć gdzie problem czego się oczekuje oczyścić wokół siebie środowisko i czekać na efekty a założę się że z takim nastawieniem toną w problemach gdzie walka z problemami to jak gra w ping ponga nikt nie oczekuje danych co gdzie i jak- wystarczy się doeko otworzyć choćby na ludzkie współczucie- przecież wilkami nie jesteśmy- a nie oszukujmy się- mało kto tu zagląda pozdrawiam

zbyszek123:
Ancik1410 to powiedzmy-ciągle 2- może więcej- doskonale współpracujące osoby nad całokształtem
Nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli.
zbyszek123:
co do tematu przewodniego - to żal bo nie które osoby traktują forum jako miejsce informacji/intelektualnego żeru
Tak, wpadają, żeby złapać jakiś wątek, pobawić sie nim troszkę. Masz rację, że to tylko dzieciaki tak robią. Zabawa w magię i inne cuda - niewidy jest niebezbieczna, ale trzeba najpierw sporo sie dowiedzieć, zanim jakiekolwiek próby sie podejmie.
zbyszek123:
przecież to miejsce dyskusji- nas wszystkich
Dyskusje się trochę faktycznie wypaczają. Może czas coś z tym zrobić? Jak tak dalej pójdzie... Ja na jakiś czas muszę zamilknąć, ale jak tylko będę mogła się odezwać - zrobię to. Myślami będę z Wami w Rembertowie. Obiecuję myśleć o Was ciepło, życzliwie, przyjemnie i serdecznie, bez żadnych eksperymentów mentalnych, bo dobrze wszystkim życzę. Ancik

Ancik1410:
Nie bardzo rozumiem, co miałeś na myśli
takie rozdwojenie jazni- jakby dla łatwiejszego zrozumienia :-) choć to też nie do końca a głębiej to
zbyszek123:
myślę że każda sytuacja/uczucie w życiu człowieka jest częścią składową
jego osobowości- więc z każdego doświadczenia w życiu należy się cieszyć bo jak kowal kuje naszą osobowość a przeżycia rzekłbym silne są ważną częścią każdej osobowości często zmieniając nas nie do poznania pozdrawiam

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 428
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.