| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Bron | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |
|
Zwolennicy posiadania broni przez obywateli są przedstawiani w mediach jako niewykształceni, paranoiczni wieśniacy ze skłonnościami do przemocy, czyli wg faszystowskich mediów i wg liberalnych programów politycznych powinni stać się obiektem przymusowej reedukacji. Tymczasem prawda zwykle jest banalna i można odnaleźć ją w kilku mądrościach ludowych. Dziwnie składa się tak, że im wyższy jest poziom tyranii w danym państwie, tym mniejsza jest tam dostępność do legalnej broni. Im większy jest poziom wolności, tym mniejsze są problemy z uzyskaniem i posiadaniem legalnie broni, im mniej policyjne jest państwo, tym większa staje się dostępność broni dla obywateli.
http://hansklos.blogspot.com/
Posiadanie broni jest w naszych czasach kontrowejsyjne. Sa zwolennicy posiadania broni przez obywateli i sa przeciwnicy.
W Australii mozna posiadac bron, ale musi ona byc odpowiednio zabezpieczona w domu. Trzeba miec zelazna szafe zamykana na klucz albo specjalny pokoj. Latwo sie jest wlamac do domkow australijskich i latwo mozna zginac od wlasnej broni. Wiekszosc Australijczykow jest przeciwna posiadaniu broni. Kiedy 18 lat temu jakis pomyleniec zabil w restauracji na Tasmanii 38 osob, to ludzie masowo oddawali bron rzadowi. Okazalo sie, ze ten pomyleniec ukradl bron z jakiegos domu. Od tamtego czasu jest wymagane to specjalne zabezpieczenie broni i wysoko jest karany jego brak.
Mam w pokoju meza dziure w szybie, bo kiedys jezdzil taki wariat po naszej dzielnicy i strzelal w okna. Cale szczescie, ze nikogo w pokoju wtedy nie bylo. Ludzie szybko dzwonili na policje, bo jak my zadzwonilismy, to zgloszenie juz bylo. Zanim go zlapali, to przstrzelil wiele okien. O rannych czy zabitych nie wiemy nic. O tej sprawie nie mowili tez w telewizji, zeby do takiej zabawy nie zachecic innych.
|
|
|
wiele sytuacji jest po prostu manipulowanych
co 4 lata zmienia si kierunek patrzenia glów panstwa i calej reszty
zyjemy w swiecie w którym przede wszystkim robi sie interesy na wszystkim
i na dostepie do broni i na wycofaniu jej z rynku
niepopadajmy w jakas paranoje-nozem tasakiem mlotkiem siekiera mozna zabic nikt niewycofuje ich z rynku
Ci co chca zabic zabija i tak
a fachowcy ze sluzb specjalnych zrobia to golymi rekoma na kilkadziesiat sposobów
jesli panstwo i sluzby im podlegle czuja ze niemoga w wystarczajacej mierze obronic kraju i nas samych a zapewniaja tak w konstytucji
powinno sie wprowadzic zajecie ze szkolenia strzeleckiego-np ok 20 godz rocznie obowiazkowo i wydawac bron spoleczenstwu
jednoczesnie wprowadzajac jakis system katroli i cos dzialajacego na ksztalt obrony cywilnej z zajeciami dla zainteresowanych
mozna by bylo to polaczyc z zabawa forma spedzania czasu szkolenia przy uzyciu zabawek pneumatycznych to wciaz malo powszechne
poza tym brakuje schronow i np masek przeciwghazowych
moim zdaniem bron ostra do obrony domu i rodziny i gazowa do noszenia
w tej chwili przechodzi sie badania co 3 lata pod kierunkiem sprawnosci psychofizycznej-sa to jednak jakies chamujace czynniki bo koszt o ile sie niemyle 350 zl nie kazdy ma wolniejsze pieniazki na taki cel i poprostu wielu z tych co mialo oddalo ja z powrotem
sejfy dzisiejsze na bron tez sa juz dostepne w nowych ciekawych technologiach-poza tym mozna stwozyc centrum monitorowania takich obiektów
jak na czasy kryzysu-bylby to swietny pomysl na rozruszanie gospodarki
i moze co niektórych odcigneloby od telewizorów zmuszajac do ruchu i myslenia
pozytywy widze wszedzie
a jak najada nas kosmici sowieci albo nazisci :-) bedziemy choc troszke przygotowani
moim zdaniem zyjemy wlasnie teraz jak na ostrzu noza
jak bezbronne zwierzatka ktore przy pierwszej okazji zaplaca za naiwnosc wlasnym zyciem
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
O tym incydencie w Port Arthur na Tasmanii czytałem kiedyś, że podobno nie był to jeden świrnięty strzelec, tylko co najmniej dwóch, dobrze zorganizowanych i uzbrojonych. Podobno była to operacja tajnych służb z użyciem programu kontroli umysłu, jedna z wielu z tej serii, która miała umocnić pretekst odebrania ludziom prawa do posiadania broni.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Nikt w Australii nie odbieral prawa do posiadania broni. Kazdy ma prawo ja w dalszym ciagu posiadac !!!
|
|
|
Wiem. Mowa była o propagandzie, zniechęcaniu ludzi i gromadzeniu kolejnych mocnych kart w rozgrywce.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
a ja się szczeże tym nieinteresowałem.
moje kilka lat wstecz to olbrzymie doświadczenie na wielu płaszczyznach-o wielu rzeczach wiedziałem wcześniej wiele zaobserwowałem a ostatecznie resztę doczytałem w tym roku zakładając sobie stałe łącze internetowe
powiem wam jedno-władzy na ręke trzymanie nas pod kloszem i w niewiedzy drobnymi krokami robią swoje
jest w tej chwili największym naturalnym drapieżnikiem wśród ludzi
jeśli broń będzie dostępna to tylko dlatedo że realne zagrożenie będzie i będą mieli w tym interes
całe życie byliśmy i będziemy tylko i wyłącznie podatnikami i konsumentami trybikami elementami ich gry-powiem więcej mięsem armatnim i żywym inwentarzem.
więc nieoczekujmy cudów
może to i lepiej że niemamy tej broni bo są sytuacje że przestępca podczas napadu ma więcej praw jak mu coś się stanie z naszej strony niż my broniąc własnego miru domu i rodziny.
może lepiej poprostu niech Cię okradną i zabiją
miej problemów potem
|
|
|
smutne- lecz prawdziwe
nasza władza
przez tyle lat niemogli nic zrobić
dopiero od wejścia do uni coś prubują robić
i dziwne że mają kase wreszcie
bo między tym co dostają od uni a płacą w składkach niewielka różnica
ale trzeba było rozwalić polski przemysł
stocznie,huty fabryki i zakłady
teraz mytem za co2 rozwali się reszte-elektrownie itp...
a eco banda dzieła dokończy
niezastanawia was co jest grane?
nowy porządek i machiny bankowe wszystko wytłumacza
do feudalizmu niedługo mały krok
o czymkolwiek własnym będzie można zapomieć
a o broni tym bardziej.
pozdro
|
|
|
Znowu masz racje zbyszek to jest prawdziwa sprawiedliwość naszych czasów zabójca ma większe prawa niż osoba która nigdy nikogo nie zabiła(jest poszkodowana po prostu). A może tak sobie myślę .... My ludzie dobrzy i nie krzywdzący innych w bardzo dotkliwy sposób chyba wiemy czym jest sprawiedliwość ale nigdy jej nie zaznamy bo ona nie jest dla nas my jesteśmy winni już na samym początku, a właśnie zabójcy, gwałciciele, nasz rząd i rządy innych państw znają i korzystają z słowa sprawiedliwość bo te słowo jest tak naprawdę stworzone dla nich żeby dalej mogli mordować innych.
|
|
|
Wczoraj widzialam wspanialy rysunek satyryczny o swinskiej grypie.
Policjant spisuje na ulicy przechodnia trzymajacego w reku bron. Obok lezy martwy, zakrwawiony facet. Czlowiek z bronia w reku tlumaczy policjantowi, ze musial dzialac w obronie wlasnej, bo ten martwy juz facet kaslal.
|
|
|
najważniejsze wszystkim zmienić sposób myślenia
moje czasem mądre słowa i natręctwo w pracy skłoniło już jednego znajomego do myślenia- rzuca palenie i zmienia dietę-zobaczymy
świńskiej grypy niebędą się bać ci co dobrze się odżywiają(min 51% niegotowanego i nieprzetworzonego-by organizm rozpoznał pokarm i niewalczył z nim- unikać chemi jak najwięcej soków i warzyw)- mało tego ta szczepionka qwno im zrobi
to stąd się bierze nasze horoby potrzeba leczenia nasz upośledzony sposób myślenia poddaństwo apatie niemożność decydowania za siebie i potrzeba dominacji tej horej zepsutej i pomylonej grupy na szczycie by utrzymać jakikolwiek ład, do tego nasza niekreatywność itd...
skupili nas w klatkach i traktóją jak broilery
nikomu nieprzychodzi do głowy że można inaczej
przez to trzeba nas leczyć bronić i pilnować nawet przed samymi sobą
doszliśmy do tego że przy prostej pomyłce w sklepie niezwróci nam nikt uwagi i np 2 dychy w plecy-niby nic a jednak w aspekcie społecznym jak wiele
przez to system staje się niewydolny koło się zamyka stąd i pomysł pozbycia się pewnej części tego koła czyli ileś tam % LUDZI
wszystko proste jak drut
jesteśmy zagnani jak kozy w klatce w oczekiwaniu na chupacabre:-)
broń dałaby jakąkolwiek szanse ludziom by bronić się
spowodowałaby że może kyoś zacząłby traktować nas z szacunkiem i respektem
może ktoś w końcu zacząłby wywiązywać się z obietnic a nie ganiać za piłeczką czy kłucić się o samolocik
może ktoś w końcu pytałby nas co o tym sądzimy jak chcemy żyć i wytłumaczył wszystkim jakie zagrożenie niosą za sobą pewne decyzje i zmiany tylko tak szczeże a nie
MANIPULACJA KONIEC KROPKA MANIPULACJA...==> CEL(własna chata kupa kasy wakacje najlepiej wieczne)a nas wszystkich w du....
pozdro.miłego wekendu-wszystkim:-)
|
|
|
http://www.konservat.cba.pl/
jak tak pośledzić wstecz wydarzenia lepiej niektóre rzeczy widzć
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 11 |