Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
potrzebuje egzorcysty???
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34

dlaczego całe moje życie to jedno wielkie pasmo nieszczęść ?

Gocha

jak na "gwalt" to koniecznie "egzorcystka" ;-)

Czasem tak dla równowagi psychicznej potrzebuję, by jakaś fajna "egzorcystka" sprowadziła mnie na ziemię, bo za dużo rządzę na co dzień.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Igor:
Czynności przymusowe - rytuały to stereotypowe i wielokrotnie powtarzane zachowania. Mają one zapobiegać mało prawdopodobnym wydarzeniom, które, w mniemaniu osoby dotkniętej zaburzeniem, mogłyby nastąpić, w razie zaniechania wykonania rytuału.
http://www.mojeezo.pl/warszt_program.php?id=4 A tak sobie wkleje ,co mi tam ,skoro zeszlismy juz na tematy karmiczne :)

Czyli zone sobie tez wyszkoliles? ;-) Pozwala Ci rzadzic ? Pierwsze slysze u mnie w domu to ja nosze gacie ;-)

A tak w ogole,to czekam na emaila zwrotnego !

Ten cytat z wklejonego przez Igora tekstu opisuje jakby osoby dotknięte zaburzeniem zwanym dewocją :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

gocha161616 dlaczego całe moje życie to jedno wielkie pasmo nieszczęść? hej, ja mialam to samo, ale nie uwazam, ze mam zaburzenia psychiczne, przynajmniej nie az tak ciezkie, jak wszyscy tu opisuja. ale w moim przypadku to tylko brak wiary w siebie spowodowal to wszystko. po prostu ludzie widzac, ze ktos jest slaby probuja go wyeliminowac. to oni sa przyczyna wszystkich niepowodzen. ja trafilam na takich, ktorzy prawie doprowadzili mnie na tamten swiat i mieli przy tym niezly ubaw. ale juz jest dobrze. ktos wyciagnal do mnie reke. i teraz ci wredni, zawistni ludzie moga tylko popatrzec z dala jak wraca mi radosc zycia, jak przychodza powolutku drobne sukcesy. i szlag ich trafia, ze nie moga nic popsuc. a ja im udowodnie, ze jestem lepsza. i nie bede sie mscic. patrzenie na moje zwyciestwo jest dla nich wystarczajaca kara. buziaczki dla wszystkich

najwazniejsze jest to,zeby nie zapomniec, ze jest sie czlowiekiem

Egzorcyści (katoliccy) - rozpoznają opętanie po następujących objawach: Objawy ingerencji diabelskiej - niekatoliccy czasami rozszerzaja te pojecia. Natomiast niechrzescjanscy egzorcysci rozruzniaja mozliwosci opetan, nawiedzen, pasozytow, przyklejonych, polozonych, naslanych itp. Najważniejsza pewnie bedzie krótka informacja podana na stronie z „omówienia stanów chorobowych wyróżnionych według obowiązującej klasyfikacji chorób ICD-10 (Międzynarodowej Statystyczna Klasyfikacja Chorób i Problemów Zdrowotnych - rewizja dziesiąta): F44.3 Trans i opętanie. Przynajmniej ukierunkowuje, czego dokładnie szukać w publikacjach medycznych. Klasyfikacja psychiatryczna opętań. Niestety tez sekciarskie bo katolickie zrodlo, ale zawsze to cos. Jeśli ktos porówna informacje podręcznikowe z zakresu psychiatrii z powyższą zawartością, chętnie się z tym zapoznam. Niemniej jednak interesujacym jest samo pojecie ZLA we wspolczesnej (najnowszej) psychiatrii oraz pojecie oblakania transowego, exaltacji mistycznej i nawiedzenia. Niestety dzisiejsza (wspolczesna) psychiatria coraz czesciej dopuszcza mozliwosc istnienia mocy, ktore zsylaja niejako schorzenia i uwarunkowuja ponadkulturowo do schematow i wizji. Stosunek psychiatrów do opętań zależy zapewne od ich światopoglądu, od tego czy są ludźmi wierzącymi. Zetknelem się jedynie z recenzją książki profesora medycyny Simone Morabito "Psichiatra all'inferno". Dlaczego, wedle wiekszosci psychiatrow, halucynacje są takie a nie inne. Ich przebieg, zbieżność są przypadkowe? Dlaczego chory słyszy, widzi, czuje obecność "złych duchów", a nie ma, np. omamów z krasnoludkiem w roli głównej? Czy to aby czegoś nie sugeruje? Moc slonecznych i serdecznych pozdrowien

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Romek:
Niestety tez sekciarskie bo katolickie zrodlo, ale zawsze to cos.
Uważasz, że katolicki kościół jest sektą? ps. Możesz poczytac o ojcu Johnie Boshobora. Katolicki ksiądz z Ugandy. Charyzmatyk.

Iść z uśmiechem na twarzy do końca.... a nawet i potem

http://www.taraka.pl/index.php?id=koscsek.htm http://www.eioba.pl/a69903/czy_kosciol_katolicki_jest_sekta

Olla:
Uważasz, że katolicki kościół jest sektą?
- Uwazam, ze kazda stronnicza wypowiedz, jednej tyko z z wieu (tysiecy?) zainteresowanych stron jest i powinna byc traktowana jak sekciarska. Nie daje bowiem obiektywnego obrazu sprawy, a znieksztalcony interesami reprezentowanej grupy (sekty). Co do samego KK to jest to tylko odlam z posrod okolo trzech tysiecy dzialajacych kosciolow chrzescjanskich i pomimo,ze w Polsce jest to dominujaca grupa, to wszystkie 3000 sekt chrzescjanskich sa niczym w porownaniu do leganie zarejstrowanych wierzen dajmy na to w Indiach - okolo 13 000 ! Prosze wiec czytac dokladnie moje wypowiedzi, bo moga latwo byc przeinaczone i zle zrozumiane. A tu dla uscislenia cytujac za WIKIPEDIA Sekta (od łac. secta - kierunek, droga, postępowanie, zasady, stronnictwo, nauka, od sequi - iść za kimś, postępować, towarzyszyć lub łac. secare, sectare - odcinać, odrąbywać, odcinać się od czegoś) - pierwotnie określenie grupy wyznawców, których poglądy religijne są przez tradycyjne Kościoły uznane za niezgodne z oficjalną, dominującą doktryną. Współcześnie termin kontrowersyjny (według jego przeciwników będący elementem pseudonauki), nie uznawany przez niektórych religioznawców[1]. Według nich każda grupa wyznaniowa i religijna może być nazwana sektą, z braku jedynego punktu odniesienia (względność). Sektą w znaczeniu potocznym są wszystkie podgrupy religijne, które odłączyły się od wyznania wiodącego i głoszą dogmaty niezgodne z dogmatami grupy macierzystej. Termin używany między innymi przez chrześcijan w odniesieniu do mniejszości wyznaniowych, m.in. które oddzieliły się od macierzystej organizacji wyznaniowej i które z uwagi na stosowane przez nie metody uważają za niebezpieczne. Sektę, według definicji encyklopedycznej, charakteryzuje zespół wybranych cech, które często uznawane są za negatywne przez oficjalne instytucje państwowe lub religijne, m.in. autorytarne sprawowanie władzy przez przywódcę sekty, traktowanie członków sekty w sposób instrumentalny przez jej kierownictwo, łączenie celów politycznych i ekonomicznych (czerpanie korzyści materialnych z działalności sekty przez wybrane osoby lub grupy osób) z celami religijnymi lub parareligijnymi, brak samokrytycyzmu, dążenie do uniezależnienia się od uznawanych przez społeczeństwo czynników kontroli (np. rodzina lub media). W kulturowym kontekście Indii i hinduizmu termin "sekta" nie ma wydźwięku pejoratywnego. Określenie "sekta" wykorzystywane jest tam w odniesieniu do każdego odłamu religijnego, "sekty" nazywane są sampradaja. Sekty hinduistyczne charakteryzują się przede wszystkim skupieniem wokół jednego aspektu tej religii czy jej teologii (na przykład na Wisznu czy Śiwie). Mają także własne dyscypliny i praktyki jogiczne, teologię oraz bóstwo uznawane za najwyższe, jednak są związane z resztą hinduizmu pod względem wierzeń i popularnych ogólno-hinduistycznych praktyk religijnych. to tyle w odpowiedzi Dzieki wendol ;) - milo z Twojej strony i fajne inki. pozdr

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

Wedle przytoczonej definicji KK spełnia przynajmniej kilka wymogów bycia sektą. Przede wszystkim jest odłamem judaizmu. Po wtóre jego cele są bardzo zbliżone do celów ugrupowań oficjalnie uznanych za sekty (wyzysk + ograniczenie zdolności postrzegania rzeczywistości + dostarczenie substytutu rozwoju duchowości = większy zysk + większa kontrola). To chyba wszystko co należy wiedzieć o tej i innych tego typu instytucjach. Czymś takim powinien być opatrzony każdy egzemplarz świętego pisma, żeby każdy wiedział, że czyta je na własną odpowiedzialność: http://img509.imageshack.us/img509/6515/biblewarninglabellf4.th.jpg

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

;D SUPER !

Egzorcyści z Zagłębia czekają na przypadki Dobre komentarze...

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.