Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Charakterystyczne Cechy Ludzi-Aniołów
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31

Zna ktoś takich ? Ja znam jednego Anioła :) W dużej mierze zgadzaja sie te cechy choć nie wszystkie . Może za krótko znałam :( Ludzie-Anioły wcielają się pośród zwyczajnej ludzkości, aby żyć na tej Ziemi, pośród zwykłych ludzi jako istoty „nie z tego świata”! Poczucie kosmicznego pochodzenia, nie pasowania do ogółu ludzi, wrażenie przynależności do innego poziomu bytu, to zwykle bardzo proste oznaki anielskiej natury i jej inności. Anielskie dusze, dewaiczne natury, są w swej istocie bardzo ufne i prostolinijne, szczere aż do bólu i uczciwe, i często trudno im jest funkcjonować wśród demonicznej, asurowej ludzkości pełnej fałszu, obłudy i rozmaitych intryg. Anioły wcielone w ludzkie ciała nie tworzą mocnych więzów z ziemskimi istotami ani z rzeczami, a suwerenność, niezależność i wyraźna odmienność jest w nich bardzo wyraźna. Anioł idzie przez ziemskie życie nie oglądając się wstecz i nie jest przywiązany do tego, co przemija ani do tych, którzy odchodzą. Jeśli ludzka istota pokocha Anioła z wzajemnością, może być pewna uczucia, ale jak odejdzie, to musi wiedzieć, ze nie ma już powrotu, gdyż Anioły nie wracają do przeszłości i nie bawią się w demoniczną grę rozstań i powrotów, jaką lubią asurowi ludzie. Anielska natura spontanicznie popada w nastrój refleksji i zadumy w czasie wschodu i zachodu Słońca, które bardzo lubi oglądać oraz w czasie pełni Księżyca. Człowiek anielski zwykle od dzieciństwa oddaje się spontanicznej, prostej kontemplacji i unika miejsc oraz rzeczy sztucznych, nienaturalnych, a wybiera wszystko to, co naturalne i ożywione ręką Stwórcy! Wcielone anioły nie boleją specjalnie nad tymi, co odchodzą z ich życia, ani nad tymi, co umierają, a ich uczciwość jest bardzo subtelna, tak, że ludzie ziemscy podejrzewają boskie anielskie inkarnacje o brak uczuć lub brak uczuć wyższych, choć w rzeczywistości Ludzie-Anioły mają jedynie Uczucia Wyższe.Anielska natura czuje też spontaniczny wstręt i niechęć do obrzędów i ceremonii ustanowionych przez ludzkie tradycje, złe żądze i szatańskie władze tego świata. Jakoś pijackie imprezy czy pijackie śluby, albo grzebalne pogrzeby budzą niechęć i anielska osoba naturalnie nie chce w nich uczestniczyć, wiedząc, że o związku decyduje miłość, a nie papier wystawiony przez pożądające zysku skorumpowane władze. Kiedy jednak anielska osoba ujrzy rytuał niebiański, czysty i nieskażony, zaraz będzie go pragnąć i za nim tęsknić. Stąd wiele dusz wcielonych aniołów odszukuje i odnawia spontaniczne starożytne misteria rytuały i inicjacyjne ceremonie o głęboko duchowym sensie i pełni mocy. Nawet seksualna, erotyczna natura wcielonych Aniołów i Anielic jest bardzo czuła i delikatna, bardzo inna od ziemskiej zwierzęcości i gwałtownej, pijackiej prymitywności. http://himalaya-tirtha.org/charakterystyczne_cechy_ludzi_aniolow,286,,full.html

Liszaj:
strasznie kłótliwa jesteś. Twoje wypowiedzi w tym temacie są tak nasycone jadem że pawia można puścić :/
Ja myśle, że naturalnych instynktów nie można hamować. Ulżyj sobie facet i tyle! A ja swoje wiem i tak! A jak kolka rozańcowe chcesz ze swymi przyjaciólmi zakladac to zakladaj. Jesteśmy wolni!

meduza

meduza:
A ja swoje wiem i tak!
no i dobrze kazdy ma prawo do pisania swoich wlasnych opini wiec dobrze ze masz swoje zdanie i swoja wiedze ale czasami warto ja poglebiac uczac sie na bledach i od innych. widze ze negatywnie wplywa na ciebie krytyka innych ludzi i za wszelka cene musisz sie odgrysc pewnie masz jakis uraz z dziecinstwa =]

Liszaj:
To co robisz to zaproszenie do kłótni. Nie dziw się że już wcześniej zwracano Ci uwagę.
meduza:
Ulżyj sobie facet i tyle! A ja swoje wiem i tak! A jak kolka rozańcowe chcesz ze swymi przyjaciólmi zakladac to zakladaj.
Meduza:
Wielkim grzesznikiem jestem i czesto powtarzam sobie z wielka skruchą mea culpa! po wielokroć. (...) Dostanę rozgrzeszenie?
Topic 'Reinkarnacja', strona piąta, post 90.
Wendol:
Witaj NIN :) Dawno Cię tu nie było. Miło spotkać kogoś z dawnych dobrych czasów, kiedy można było na tym forum normalnie, rzeczowo dyskutować i nikt cię zaraz nie atakował, że ''za mądry jesteś'' i się ''wywyższasz'', bo za dużo i z sensem piszesz. Ludzie zamiast się cieszyć i też coś fajnego napisać, to próbują cię ściągnąć w dół, zamiast sami się podnieść. Na dobre słowo od co poniektórych nie ma co liczyć, ale niech przynajmniej noża w plecy nie próbują wsadzać. Skąd tyle zła i zawiści w ludziach? Moim zdaniem z niedowartościowania - cecha charakterystyczna dla wyznawców religii katolickiej zwłaszcza. Pozdrawiam Cię NIN i mam nadzieję, że zostaniesz tu trochę.

wendol:
Kobieta to ZŁO, pomiot Szatana itp. itd. ;P Tylko nie oddanie! Nie dam się! ;) Dasz takiej palec, to ci na łeb wejdzie! :)
Dasz sie dasz :) Do twarzy Ci z odrobiną " złości" . Czy to takie straszne na głowe Tobie wejść? Wkurzaj sie, wkurzaj tylko na KOGO???? Dasz palec? który? to ja go w swych dłoniach "zmiażdże" !!! Męzczyzni dziela sie na : typu macho z nadmiarem testosteronu i dwubiegunowych - męski i żenski jednoczesnie. Pierwszy typ to agresja, "moc" męska ujawniajaca się w muskulaturze ciała aczkolwiek z małym możdżkiem uczuć wyższych. Natomiast typ drugi nie stroni od zachowania dobrej formy fizycznej i kierowania sie uczuciami , które stanowia o jego wartości. Oj! wendolku sam dobrze wiesz w który rytm muzyki kobiety nie chca tanczyć ! Przestraszyłeś sie ? I dobrze, bo jest kogo sie bać !!!! A już myslałam o dogodnym czasie by wejść na łeb :):)

Rozbrajasz mnie i zawstydzasz. Zaczerwieniłem się na twarzy i jest mi dziwnie - jakoś tak słabo mi się zrobiło i mam jakby dreszcze.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
Rozbrajasz mnie i zawstydzasz.
To znaczy, że "broń" złożona leży :)u mych stóp Wstydz sie, wstydz to dobra oznaka :) wroży niezle na przyszłość ! Liszaj Nie popuścisz, prawda ? :)

Typowa Anielica

Kto ich nie miał i nie znał- przytłaczających problemów, pokpionych spraw, lęków , zmartwień, bólu. I nagle pojawia się człowiek, który traktuje Cię z serdecznością. Który dzieli Twe troski, który rozwiazuje skomplikowane problemy, który wskazuje wyjście... Nabierasz odwagi. kamień spada Ci z serca. Z ulgą , pocieszony, uwolniony od zmartwień stwierdzasz: Jesteś aniołem. Anioły to ludzie, którzy w świat wyzuty z pocieszenia wnoszą promyk radości. Anioły to ludzie, ktorzy dodaja odwagi - swą wspołczująca obecnością, słowem zrozumienia, pomocą. Bez wielkiego gadania angażują sie tam, gdzie mogą być pomocni. Anioły to istoty z krwi i kości. Dzięki nim stykamy sie z tajemnicą dobra Anioły jeszcze istnieja - są wśród nas. Na szczęście! Nie maja skrzydeł, okazują za to serce drugiemu człowiekowi, któremu nie powodzi sie najlepiej. Mają oczy szeroko otwarte na ludzka biedę. Troszczą się o jedzenie i picie, odzywaja sie do samotnych, odwiedzaja chorych i nie zostawiaja umierających samym sobie. Gdyby ich nie było, do wielu pomoc nie dotarłaby. Anioły istnieja jeszcze na świecie. Wśród ludzi cierpiących mogłoby byc ich jeszcze więcej. Równiez w kazdym z nas ukryty jest anioł, który może pomóc komuś w potrzebie. Również w naszym otoczeniu sa ludzie, którym potrzebny jest anioł, którzy potrzebują ciebie...

meduza

http://media.putfile.com/aniol http://www.swietlniwedrowcy.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=48

meduza:
Z ulgą , pocieszony, uwolniony od zmartwień stwierdzasz: Jesteś aniołem.
Tak, stwierdzam. Jesteś aniołem. Chciałbym mieć takiego anioła stróża.

Droga człowieka, droga anioła...

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.