Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Bliskie spotkania trzeciego stopnia
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 41

"Jeden z przełomowych dla gatunku science fiction filmów. Wpisuje się w nurt tak zwanego Kina Nowej Przygody. Bohater filmu, Roy Neary, na skutek kontaktu z obcą cywilizacją rujnuje swoje życie rodzinne. Bliskie spotkanie z obcymi przybyszami staje się jego obsesją. Wierzy, że dojdzie do niego w okolicach góry o charakterystycznym ściętym szczycie, której wizerunek prześladuje go od czasu, kiedy po raz pierwszy miał okazję zobaczyć statek przybyszów. Do lądowania kosmitów dochodzi w stanie Wyoming, przy wzniesieniu podobnym do tego z wizji Roya. Obcy okazują się pokojowo nastawionymi istotami porozumiewającymi się z ludźmi za pomocą dźwięków, które układają się w muzyczne frazy." źródło : Stopklatka Oglądaliście ten film? Ja teraz oglądam. Właśnie pomyślałem jak nie znoszę skurwieli za to co robią ludziom (lewa półkula mi pulsuje jakby podrażniona prądem). W tym samym czasie nad moim domem przeleciał czarny helikopter. To dziwne bo nad nami nigdy nie latają samoloty a tym bardziej helikoptery w dodatku tak nisko. Wirnik brzmiał jak kosiarka. Helikopter miał pod spodem czerwony halogen (podobne światło widziałem również przy spotkaniach twarzą w twarz).

Przypadek Marka

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 41
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.