| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Telekineza | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
|
Kto z was ma dziwne przypadki z telekinezą.
czy wiecie że można ją wyćwiczyć
|
|
|
Witaj Xirtam !
|
|||
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
chodzi mi oto Romek że chcem znalezć ludzi którzy posiadają zdolności telekinetyczne ja sam posiadam.
|
|
|
Napisz jak to robisz - jak się nauczę, to będziesz miał z kim pogadać :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
|
|
|
Psi - jest litera alfabetu greckiego. - Jest uznanym symbolem dla psychologii i innymi przedmiotami z nia zwiazanymi, powszechnie uzywane jako symbol - okreslenie na roznego rodzaju przypuszczalne zdolnosci, wlasciwosci i umiejetnosci, oraz sily i energie psychiczne.
Omawiane zjawiska, klasyfikuje sie w dwuch podstawowych grupach.
Extra-sensory perception - postrzeganie pozazmyslowe lub pozaczuciowe (ESP), znane takze jako poznanie anomalne, zawiera telepatia, jasnowidztwo, clairaudience, clairalience, clairgustance, i jasnowidzenie.
Jako operacje anomalne uwaza sie: psychokineza, psychokinezja (znany dawniej jako telekinesis), doswiadczenia poza cialem, out-of-body experiences, przezycia posmiertne, medium i reinkarnacja.
W tej terminologii generalnie okresla sie mianem "zjawisko psi" (lub nieco starsze okreslenie, "zjawisko psychiczne"). To okreslenie obejmuje wiec wszystkie kategorie.
Z pewnoscia slyszeliscie juz wiele razy slowo 'psi' ? Psi okresla szerokie pojecie fascynujacyh i kontrowersyjnych zarazem zjawisk, ktore obejmuja: ESP ('mind reading' - czytanie mysli), psychokinesis - psychokineza ('mind over matter' - umysl ponad materia), uzdrawianie psychiczne, prorcotwa i prorocze sny. ZJAWISKA: telepatia (ESP) psychokineza (PK) out-of-body experiences - doswiadczenia poza cialem (OOBE), zimne czytanie umyslu - psychic (cold) readings, psychic archaeology, business and the stock market i wiele wiele wiecej.
Psychokineza (PK) Psi Kappa - Mysl-ponad-cialem (materia).
Psychokineza (dokladnie "rozum-ruch"), poruszanie za pomoca mysli, lub PK - to okreslenia ktorych sie uzywa dla opisu zjawisk, ktore w przeszlosci byly okreslane mianem telekineza czyli ruch na odleglosc. To okreslenie sluzy nam do opisu wlasciwosci PSI, ktore pozwala nam wplynac, lub wplywac na zachowanie materii. Od roku 2004 okreslamy tym terminem rozne typy psychokinezy, takze i poruszanie cialem stalym, lub plynnym i gazowym na odleglosc za pomoca naszych mysli i koncentracji.
We wszystkich kulturach swiata, istnieje mnostwo przekazow niemalze anegdotycznych mowiacych jasno o takich fenomenach. Np. historie z duchami, poltergeist itp, charakteryzuja sie poruszajacymi sie przedmiotami, bez jakiejkolwiek jasnej przyczyny, ale tez sa i tacy, ktorzy twierdza wlasnie, ze sa to sliy PK, wyzwalane bez naszej swiadomosci. Mimowolnie przez mlodziez i dzieci wkraczajace w okres dojrzewania.
Tak samo jak w przypadku wszystkich innych fenomenow PSI, naukowcy nie potrafia znalzezc wspolnej, zgodneji jednoznacznej odpowiedzi w temacie psychokinezy. Zgodnie z obecnie znanymi prawami nauki, nigdy nie udalo sie sie udowodnic istnienie psychokinezy.
Parapsychologowie rozrozniaja PK - Makro (macroscopic PK)-(efekty o ogromnej potencji, dajace sie zauwazyc golym okiem) i PK - Mikro (microscopic PK)-(efekty na mala skale dostrzegalne jedynie przy pomocy specjalnych pomiarow i scislej analizie statystyk). Obecnie przeprowadza sie experymenty i badania obu przypadkow PK, ze szczegolnym uwzglednieniem i zainteresowaniem fenomenami mikroskopijnymi.
Przeprowadzono takze szereg badan dotyczacych mozliwosci wplywu za pomoca umyslu, w systemach zywych, organizmach itp. , jako efekt modlitwy czy uzdrawiania na odleglosc. W bylym Zwiazku Radzieckim prowadzono badania naukowe majace nacelu ustalenie mozliwosci wprowadzania kogos w stan hipnozy na odleglosc.
Zdolano rozgraniczyc kilka roznorodnych modeli PK, ale pdobnie jak z innymi zjawiskami PSI, nie udalo sie jak dotychczas znalezc jednej, wspolnej teorii fizycznej lub jakiegos mechanizmu, ktory bylby szeroko akceptowany po to by wytlumaczyc jak i dlaczego, oraz w jaki sposob zachodza te zjawiska. Wielu naukowcow nie potrafi do dzisiaj dac jednoznacznej odpowiedzi, zgodnej z dzisiejsza wiedza i obowiazujacymi prawami fizyki, na temat PSI i psychokinezy, jednak zakladaja, ze juz wkrotce nasze znajomosci praw fizyki poszerza sie na tyle, ze zdola sie wypelnic obecna luke i pustke.
Wielu teologow i uczonych religijnych uwaza psychokineze za Dar od Boga, lub rodzaj duchowego wzniesienia; rozwoju duchowego, cudu itp.
Sa naukowcy, ktorzy twierdza, ze istnieje dostatecznie duzo dowodow na istnienie psychokinezy, potwierdzonej w experymetach kontrolowanych droga laboratoryjna, ktore wykazuja jej istnienie przez co sprawiedliwiaja ja (psychokineze) jako pole badan.
pozdro |
|
|
Efekty telekinetyczne potrafe wywoływać świadomie ale zdarzały mi się przypadki często że jak na kogoś popatrzałem i chyba wtedy byłem zamyślony to różnym ludziom coś ciągle spadało.
Telekineze trenuje kostką(nawet 4 razy z rzędu udało mi się że wypadła liczba nad którą się koncętrowałem), wiatraczkiem( udało mi się na odległość).
|
|
|
Słabo ;)
Myślałem o czymś innym.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Bardzo slabo, pozatym nie odpowiedziales na zadne z postawionych powyzej pytan. Nic, idz do kasyna. Moze ci sie do czegos przyda rzucanie kostka.... Wiatraczkiem to kazdy umie, kazdy kto potrenuje odrobinke. Jak zaczniesz powazniej traktowac wspol-rozmowcow i wspol-forumowiczow, to moze ktos bedzie jeszcze na twoje posty odpowiadal. Pozostalo mase pytan bez odpowiedzi. Kasyna czekaja.
Tez myslalem o czyms innym. Baaardzo slabo.
Rada: Nie spogladaj i nie patrz na ludzi gdy jestes zamyslony.
Pozdro
|
|
|
|
|
|
morfeo1: Teraz online, konto od 30 Lipca 2007, Ilość postów: 1
Czyli jednym slowem wpadles tu koles tylko zeby zaspamowac ?
I to tak po chamsku wrecz, bez zadnego komentarza, czy jakiejkolwiek wzmianki typu: polecam te stronke czy tam przeczytacie, badz tam sie dowiecie, lub po prostu zapraszam.
oj, zle sie robi z ta planeta, ale to sa chyba skutki medytacji wlasnie...
OSZOLOMY WSZECH KRAJOW ! LACZCIE SIE !
ALBOWIEM KONIEC JEST JUZ BLISKI...
spamerom nasze NIE ! |
|
|
|
|
|
|||
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 18 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |