| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kot, który zwiastuje rychłą śmierć | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7 |
|
Kot o imieniu Oscar, który mieszka w amerykańskim stanie Rhode Island, potrafi przewidzieć śmierć starszych ludzi na kilka godzin przed jej nastąpieniem - informuje prestiżowe pismo "New England Journal of Medicine".
Oscar odwiedza mieszkańców Ośrodka Rehabilitacyjnego dla Seniorów w Providence na kilka godzin przed ich zgonem. Personel kliniki zna już zdolności zwierzęcia i traktuje jego wizyty jako sygnał alarmowy.
Pracujący w ośrodku lekarz Oscar Sosa twierdzi, że kot przyszedł już do 25 pacjentów tuż przed ich śmiercią. Profesor Brown University Joan Teno, która opiekuje się pacjentami kliniki, twierdzi, że "kotu zawsze udaje się pojawić i zawsze robi to w ostatnich godzinach życia starszych ludzi".
Jej zdaniem jednak, jego zachowanie nie musi świadczyć o paranormalnych zdolnościach. - Możliwe, że ma to wytłumaczenie chemiczne - twierdzi.
Dwuletni szaro-biały Oscar mieszka głównie na trzecim piętrze kliniki w Providence.
Zrodlo: Onet
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Zgodnie z ostatnimi doniesieniami naukowcy postanowili sklonowac kota, a na jego klony nadeszlo juz mase zamowien. Na pierwszym miejscu listy widnieje Pogotowie Ratunkowe z miasta Lodz.
pozdro
|
|
Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO |
|
Emeryci zabili kota, który wróżył im śmierć
"Kot, który przewiduje śmierć" nie przewidział własnej. Oscar, niegdyś ulubieniec pensjonariuszy jednego z domu starców w USA, został przez nich zabity. Powód? Staruszkom przestał podobać się jego talent w przewidywaniu śmierci kolejnych emerytów. Bo ten niezwykły kot miał zwyczaj siadać przy łóżku osoby, która za chwilę miała odejść...
O Oscarze pisały gazety na całym świecie, pokazywały go i CNN, i BBC. Ale kot już nie żyje - podaje serwis TheDailyRedundancy. Od dyrekcji ośrodka dziennikarze dowiedzieli się, że martwego kota znaleziono na jednym z korytarzy i że przyczyna śmierci nie zostanie oficjalnie ujawniona.
"Powiedzmy, że po ostatnich doniesieniach o jego umiejętnościach Oscar stał się wyjątkowo niepopularny wśród naszych mieszkańców" - powiedział serwisowi Ronald Kitzmiller, członek władz domu starców.
"Dobrze, że go nie ma. Siedział tylko i patrzył się, z takim wyrazem pyska, jakby mówił: " - tak śmierć kota skomentowała jedna z pensjonariuszek, Gertrude Feinman.
|
|
|
Problem jest szerszy - niektórzy nie chcą znać prawdy, obojętnie czego by nie dotyczyła.
Ja tam cenię szczerość aż do bólu.
Zabijmy każdego, kto głosi niepopularną prawdę! ;/
Śmierć to temat tabu w zachodnich społeczeństwach.
Ja już wiem, że śmierć to najprzyjemniejsza rzecz w życiu :)
A może ludzie boją się spotkania z "Bogiem" - osądu?
To niech przepiszą wszystko na Kościół i Bóg będzie zadowolony ;)
Tylko ten, kto rozumie śmierć żyje naprawdę - jakoś tak to leciało :)
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Piep***** ludzie.. czemu kot był winny... Mogli komuś go oddać.. ale nie musieli zabić. Życzę im, żeby ten kot ich nawiedzał.... Chociaż nie... spokój dla duszy kota ...
|
|
Karzą mi żyć,Choć dawno umarłam... |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 7 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |