Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
E-books
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94

Był tu kiedyś temat (a może dwa) o książkach elektronicznych, ale strony tam podane już nie działają. Wrzucajcie tu adresy do takich stron. Ja znam dwie takie: KiPPiN i moją stronę. Rozumiem, że zamieszczanie książek w necie może być problematyczne moralnie, ale co z książkami, które w formie papierowej nie są już osiągalne? Ja osobiście wolę książkę papierową, bo się ją przyjemniej czyta niż na komputerze, a i zapłacić lubię komuś za kawał dobrej roboty. Tym, którzy mają problem ze zdobyciem (z różnych względów) książek papierowych, polecam e-book'i i urządzonka do ich czytania (np. odtwarzacze MP4), bo na komputerze się niewygodnie i mało mobilnie czyta. I szanujcie lasy!!! :) Jeszcze raz proszę o adresy takich "wypożyczalni" ("bibliotek elektronicznych") lub o linki do stron, z których można ściągnąć e-book'i odpłatnie (w pełni legalna forma sprzedaży). Chodzi mi tu o książki poświęcone szeroko rozumianej parapsychologii i ezoteryce - czyli tematy poruszane na Naszym tajnym Forum Tajemnic :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

ah miałem jeszcze napisać że idzie nawet kupić bogactwo narodów na allegro z 56r. ale nie wiem w jakim jezyku, chodz jest jakiś zamiennik z 2009r. co ma 256 str. coś koło tego ale tam jest bardziej opisane to jako wyjaśnienie dlaczego Smith myslał tak a nie inaczej, więc o dupe roszczaś bo lepszy jest oryginał i samemu sie z czytaniem pomęczyć:P kocham wyzwania i zawsze zawieszam sobie poprzeczke

Ocelot:
powiedz mi zbyszku bo tak sie nie interesowałem ile można archiwizowac
nie ma ograniczeń tak już uczyniłem :-) Zachomikowałeś 13918 plików (3314301,7 MB) nic nie płacisz ale lepiej mi się wydaje unikać podawania własnych danych osobowych co fajnego możesz zachomikować całe foldery- pod tym drugim linkiem masz free fransfer ok 20 gb w niektórych działach w tym ekonomia więc można coś pociągnąć co interesuje- niestety mi to raczej...choć również zachomikowałem

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

to sie potem nie dziwie że macie dosyć dużą wiedze, bo masz tam zbyszku w czym wybierać i pisemka i gazetki, ksiązki wszystko:) sam coś powrzucam na chomika mam dużo ksiązek, komiksy, filmy, tematyczne. i tylko internet network siednie i wszystko pujdzie w pi.du :D

Ocelot:
tylko internet network siednie i wszystko pujdzie w pi.du :D
dlatego co mogę na płyteczki :-)

Cześć Trafił ktoś z Was może na "elektroniczną" wersję: Podręcznik wędrowca Tom 1 Instrukcja obsługi dla kosmitów i innych duchowych odmieńców autor: Carla Lisabeth Rueckert ???

Niestety nie, ja przynajmniej nie mam :/ ale w miare mozliwosci i szczescia jak bedzie to rzuce:)

bartektw:
Cześć Trafił ktoś z Was może na "elektroniczną" wersję: Podręcznik wędrowca Tom 1 Instrukcja obsługi dla kosmitów i innych duchowych odmieńców autor: Carla Lisabeth Rueckert ???
Mam wersję papierową - jak mieszkasz w Warszawie, to dostaniesz ode mnie :)

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

wendol:
to dostaniesz ode mnie :)
otóż to, a potem goście nie oddają :-) np taki zbyszek :-/ ale przynajmniej doczytałem ręce precz od tej książki, hipotetycznie mógłbym ją już oddać, co w praktyce w formie przeprosin o browarka się prosi :-), choć pora zabiegana i może być z czasem kiepsko pzdr

wendol:
Mam wersję papierową - jak mieszkasz w Warszawie, to dostaniesz ode mnie :)
Niestety W-wa nie. Zdecydowanie często Trójmiasto a czasami Toruń. Za propozycje dzięki. Uderzę w papier. Pzdr

zbyszek123:
otóż to, a potem goście nie oddają :-)
Chętnie oddam komuś coś pożyczonego, ale nie mam jak - przynajmniej na razie. Wprawdzie okazji mogło być wiele, tyle, że wtedy nie chciałam się narzucać. Więc może latem będzie jakaś sposobność. Jesień - na pewno stworzy wiele okazji. Ale teraz mamy wiosnę i to zaganianą dla mnie. Sumienie trochę gryzie, bo dług to dług. Przepraszam, że jeszcze trochę przetrzymam :)

Ancik1410:
Sumienie trochę gryzie, bo dług to dług.
Było się zadłużać? :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Raptor:
Było się zadłużać? :)
Kiedy tak ładnie zachęcał: "przeczytaj, zobacz, dużo zrozumiesz, sprawdz sobie to i owo, ..." No to jak tu nie zaciągać takich "długów"? :)

Dobry zwyczaj - nie pozyczaj ! Tylko dlug zjada moje sumienie. Bez sumienia czlowiek tez umiera wiec staram sie go nie narazac !

Wrona:
Bez sumienia czlowiek tez umiera
kwestia częściej czy rzadziej bo to z lekka ważne przy wyborze opcji inaczej bez znaczenia :-)

Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.