Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
osoby, które przeżyły OBE...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27

O obe już było, ale tu chodzi o coś innego. Proszę o kontakt mailowy osobę bądź osoby, które faktycznie przeżyły OBE, lub były w astralu. Nie interesują mnie gdzieś przeczytane lub zasłyszane opowieści w styli "mój znajomy..." itp. Interesują mnie osoby które faktycznie to przeżły i są co do tego pewne. Wiem, że brzmi to troche śmiesznie to: "są pewne co do tego" ale ... muszą być tego pewni :-) !!! [%sig%]

dzisiaj próbowałam naturalnie wywolac OOBE,ale sie nie udało.ostatnio wywołałam je 3 dni temu,ale niestety przerwałam,czego bardzo żałuję:(Przerwałam je wtedy,gdy moje całe ciało objęły drgawki,czułam,że gdy tego nie przerwę,stanie sie coś nowego,czułam,że za chwilę ciało dosłownie mnie "wyrzuci"z siebie.

ok. sorki ze zadaje takie glupie pytania, ale nie jestm zbyt doimformowana w takich rzeczach. Czym sie rozni obe od smerci klinicznej?

Witam! Przeżyłem OBE ale nie tak do końca to była namiastaka tego, ale realna i wiem że można osiągnąć taki stan, nauczyć się tego i podróżować w innej rzeczywistości. Jak będziesz chciała pogadać odpisz Pozdrawiam Adam

Cześć! Przeżyłem to dwa razy i wiem co czułeś. Ja też przerwałem to niesamowite doświadczenie z powodu strachu i teraz żałuję bo trudno mi powtórzyć ten stan i osiągnąć z powrotem OBE. Muszę odwołać się do literatury na ten temat.Musisz poczytać więcej albo znaleźć nauczyciela który cię poprowadzi. Pozdrawiam Adam

Obe chyba nieswiadomie przezylem pewnie bylo ich wiecej ale pamietam dwa. Jeden to jak bylem jakies metr pol metra nad luzkiem i wtedy jak poruszylem reka to poczulem jak opadam na dol bylo to przyjemne uczucie i po chwili juz normalnie bylem na dole, drugie ob to tak bardzo slabo kontrolowane pamietam jak unosilem sie nad luzkiem i trwalo to krutka chwile potem stracilem swiadomosc i nie wiem co bylo dalej mogly to byc LD are to pierwsze to raczej OBE Probowanie osiagnac oobe albo wchodzenie w glebsze stany swiadomosci ma tez inne dobre strony poprawia sie koncentracja pamiec jak rowniez jest sie bardziej wywazonym nie reaguje sie nerwowo lub zbyt emocjonalnie... przynajmniej tak jest u mnie.

Wiecie co ciekawe tematy tu poruszacie , chciałbym przeżyć OBE i jeśli jest ktos kto poda mi pewne wskazówki jak do takiego stanu dojść , byłbym bardzo wdzięczny. Narazie jestem na etapie świadomych snów - wiecie takich na jawie , doszedłem do takich stanów że potrafię śnić na jawie nawet na stojąco, lecz jeśli taki sen zaczyna sie ja natychmiast z niewyjaśnonych przyczyn natychmiast go przerywam, moze jest tu ktos kto wyjaśni mi to zjawisko.

Uffff, dawno nie zaglądałem. Założony temat trochę zmienił formułę ale to dobrze. Przeczytałem posty, Simonus mój "duchowy brat" jak zywkle z wdziekiem i swobodą opisuje to, co jest jasne i oczywiste :-). Do Arkadiusza: "Obe osiągamy tylko poprzez medytacje". Nic bardziej mylnego. Może ona być pomocna, ja nie medytowałem nigdy, a świadomość tego co przeżywam jest po prostu faktem. Nie ma co, najpiękniej jest przeżyć to zupełnie świadomie !! [%sig%]
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 27
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.