Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Jestem za edukacją aż do śmierci...
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82

Nikt nie może mi imponować tylko dlatego, że ma magistra i pracę. Jest to chyba coœ zwyczajnego. Można czuć się czasem oszukanym przez system oœwiaty. W USA nawet na kierunkach humanistycznych się wykłada rzeczy zwišzane z fizykš, choć nie sš to dokładne dane. Wiem, że Einstein jest tam szanowany. Poznałam wczoraj kogoœ, kto jest tylko po liceum elektronicznym i ma firmę montujšcš tak zwane inteligentne domy. Ten ktoœ jeŸdzi na szkolenia nieustannie. Przyjemnie jest obcować z ludŸmi, którzy sš otwarci na nowe œcieżki. Sama edukacja państwowa jest pewnym kryterium, lecz najważniejszym kryterium jest skutecznoœć.

Natx:
''Nauka odbywa się przez praktyczne działanie, eksperymentowanie, a teoria pojawia się tylko w podsumowaniach. ...
Właœnie o takiej edukacji marzę, gdy będe miał kiedyœ małego ludzika to do takiej szkoły jak teraz sš będe go wysyłał tylko dla rozrywki. Będzie tam chodził tylko po to aby się poœmiać z tego cyrku, do czasu aż sam będzie na tyle œwiadomy że będzie umiał odseparować to co ważne od bzdur których nie należy chłonšć.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

Ogólnie przyjoł się inny system... Obserwacje->eksperymenty->wyniki->sprawdzenie->hipoteza->potwierdze nie->teoria naukowa->powszechna akceptacja->prawo naukowe
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 82
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.