| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Test Wiary | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37 |
|
http://www.beliefnet.com/story/76/story_7665_1.html
Oto test wiary.
A to moje wyniki
1. Mahayana Buddhism (100%)
2. Hinduism (97%)
3. Jainism (82%)
4. New Thought (81%)
5. Theravada Buddhism (78%)
6. Scientology (74%)
7. New Age (72%)
8. Unitarian Universalism (71%)
9. Neo-Pagan (71%) ( no , to powinno być na trzecim miejscu )
10. Taoism (63%)
11. Sikhism (61%)
12. Christian Science (Church of Christ, Scientist) (57%)
13. Liberal Quakers (57%)
14. Reform Judaism (51%)
15. Orthodox Judaism (44%)
16. Bahá'í Faith (43%)
17. Mainline to Liberal Christian Protestants (38%)
18. Orthodox Quaker (36%)
19. Islam (30%)
20. Secular Humanism (27%)
21. Nontheist (24%)
22. Mainline to Conservative Christian/Protestant (19%)
23. Seventh Day Adventist (17%)
24. Jehovah's Witness (7%)
25. Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints (Mormons) (2%)
26. Eastern Orthodox (0%)
27. Roman Catholic (0%)
Jak widać, to coś jest na ostatnim miejscu.
A teraz wy pokażcie swoje :D
|
|
|
Do licha, Old ! Mamy podobne plany. Z tym że ja obstawiam Centrum Polski, niestety...
[%sig%]
|
|
|
Leto, a gdzie spędzasz noc Walpurgii ? Może z Niklotem na kabatach ? To byśmym się spotkali.
|
|
|
Jak na razie, to mam "zaklepaną" miejscówkę u znajomego. Ma "posiadłość" <lol> na skraju puszczy bolimowskiej - większa dzikość i nie chodzą "City rangers" (Straż Miejska). Ale jeśli coś mu nie wypali, wtedy zostanę na lodzie i ruszę w Kabaty...
[%sig%]
|
|
|
Hi hi hi :D Śmiejecie się z obrzedów katolickich :D
Ciekaw jestem czy odkurzacie mieszkanie? tak?? he he he - wasi rodzice też odkurzali! Tragedia!! :D :D :D Jak mozna odkurzać? teraz się sprzataczki zamawia :D Albo wogóle - nie odkurza... to stare i niemodne :D
A myjecie się może czy to też stare i niemodne?
:) Hmm... a gdzie miałbym przyjechać?? Może się wybiorę jeśli mi terminy beda odpowiadać :) Ale nie obiecuję :)
wszytkiego dobrego :) pozdroweinia :)
|
|
|
Wiele rzeczy pojąłem, wiele rzeczy rozumiem, ale tego co teraz napisał Brat - za cholerę nie pojmuję...
|
|
|
Winter, Brat uważa, że stare rytuały, itd., wyszły z mody, trzeba odkurzać - po odkurzeniu, noc Walpurgii zastępujesz całonocnym czuwaniem, adoracją kawałka ciastka w zatęchłym budynku zwanym kościołem. Zapomnij o gwiazdach, niebie, drzewach, księzycu, ogniu i tym podobnych bzdurach - chłopie! Nic tak nie pobudzi Cię do życia jak leżenie krzyżem na betonie!
A mycie to pewnie pokuta, zjadanie kawałka ciastka z myślą, że to Bóg,itd.
A aluzji do sprzątaczki nie rozumiesz? A gdzież to niby ksiądz ma wyładować swoje...hmm. Zacisze plebanii...
|
|
O żesz w mordę...! A ja zawsze odkurzałem po to, by się kurzu pozbyć... Cholera, znów muszę się na 7 lat zamknąć w jakimś klasztorze i przemyśleć swe życie od podstaw...
Zacznę mantrować, może się samo posprząta...? OMMMmmmmmmmm.........
[%sig%]
|
|
|
http://www.kamtzang.com.pl/Klasztor.htm
Proponuje na początek ten, gdzie pobierał nauki mój Lama.I którego osrodek jest filią tego klasztoru :D
|
|
|
:D :D :D :D :D
Nikt nie rozumie moich przenośni - mówię więc prostym językiem.
1. Nic nie wiecie o rytuałach katolickich a je oceniacie.
2. uwazacie je za stare i niemodne ale nie zauważacie, że wszytko dookoła was jest właśnie takie
3. żyjecie na księżycu zamiast na ziemi...
;( Nikt mnie nie kocha nikt mnie nie lubi nikt mnie nie słucha idę jeść robaki :D :D :D :D :D :D :D :D
he he he ;) pax moi mili :D
|
|
|
Do Brata.
1. Wiem wszystko o rytuałach katolickich. Ty Bracie wiesz tylko to, co "wierzchem".
2. Kto tak uważa? Odnośniki, adresy, cytaty, konteksty.
3. Żyjesz w oparach iluzji i absurdu.
|
|
|
1. :D Old super :D :D :D Wiesz wsyztko a na każdym kroku wykazujesz sie niewiedzą :D jeśli dla Ciebie ważniejsze jest pochodzenie niż znaczenie to jesteś głupcem. Co mnie obchodzi skąd pchodzisz? Interesuje mnie tylko jaki jesteś - dla przykładu
2. Mówicie o KRzK jako o przestażałej instytucji.
3. napisałeś to samo co ja innymi słowami. Jedno z nas widac się myli. Stawiam na Ciebie :)
Pax :)
|
|
|
1. Bełkoczesz. Wykaż mi w którym miejscu wykazałem się niewiedzą, bo inaczej wciąż Twój głosik jest szczekaniem zza płotu. Znaczenie rytuałów w Twoim umyśle jest takie jak Ci wpojono, na potrzeby przetrwania zgnilizny pod nazwą KRzK. Znaczenie rytuałów bez Twojego umsyłowego w tym względzie pomieszania jest przed Tobą zakryte, a to co mógłbyś zobaczyć objawia się w taki oto sposób - karykaturalne gesty wykorzystujące atawizmy i archetypy.
2. Kto tak mówi i w jakim miejscu? Odnośniki, adresy, cytaty, konteksty.
3. Żyjesz w oparach iluzji i absurdu. Co do tego nie tylko ja jestem pewien.
|
|
|
Dobra dotond nie rozumiałem Brata, a wiecie dlaczego, staram się czytać arty w stanie trzeźwym, to jest mój błąd, dziś przeczytałem po jednym mocnym wypowiedzi Brata i wiecie co, dobze goda, dać mu piwo…
Nigdy tego nie robiłem, ale może jak by się dobrze zbakać, to bym pojął absoluty Brata i przyznał mu rację, chyba z katolikami tylko w takim stanie da się pogadać…
Bądź co bądź radze wam Leto, Old, Winter, przeczytajcie po mocnym browcu, i wszystko będzie jasne…
:) niech was prowadzi upojenie DROGĄ PROSTĄ : ))))))))
|
|
|
Leto ma kiepską tolerancję alkoholu. :( Zanim bym zdołał zrozumieć post;y brat'a wątróbka by mi wysiadła...
[%sig%]
|
|
|
Nic z tego Sew :-) Oprócz normalnego kaca mam jeszcze kaca "moralnego" ... Ucierpiała moja etyka :-))
[%sig%]
|
|
|
No cóż zawsze warto spróbować, wybacz gino nie chciałem twojej etyki na szwank narażać :)))
|
A właśnie, obiecuję powtórzyć eksperyment
browiec + post Brata = logika
Bo to moze być jedyne wyjaśnienie tej logiczności.
-------------------------------------------------------
"Old... ...na każdym kroku wykazujesz sie niewiedzą"
Brat
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 37 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |