Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Filmy z "przeslaniem"
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 38

jest wiele filmow w ktorym pod plaszczem wartkiej akcji czy strezlanin tak ubostwianych przedostaja sie pewne niepokojace tresci na poczatek cos z "nowosci" v jak vendetta...orwellowski swiat pelnej inwigilacji, film dosc IN YOUR FACE bez zbytniego maskowania, czyli co nas czeka w niedlugiej przyszlosci (w dyskotekach angielskich pobierane sa odciski palcow!!)

naprawde bardzo goraco polecam "Zolwie potrafia latac" dskonaly film, dolaczam dwie notki na jego temat, moze gdzies go sciagniecie, moze sie da wypozyczyc, choc bardzo watpie aby w Polsce... 1 - tutaj 2 - tutaj 2 naprawde doskonaly, pierwsza nagroda na festiwalu w san Sebastian z roku 2004 http://images.amazon.com/images/P/B000A7LR82.01._SS500_SCLZZZZZZZ_V1121349681_.jpg [%sig%]

Smiej sie pomimo wszystko ! smiej sie pelna geba, i poki jeszcze masz zeby... - Nie powiem ci jak jest w raju, ale wskaze jak tam dotrzec. - = wrozba@wrozba.info = www.WROZBA.INFO

do "taka jedna": prawdopodobnie chodzi ci o film "The Forgotten" z Julianne Moore, nie wiem pod jakim tytulem film byl wyswietlany w Polsce. Tez mi sie ten film podobal, fajnie zrobiony, trzymal w napieciu do konca no i interesujace przeslanie niosl ze soba, no coz moze cos w tym jest?

tak!:)dokladnie ten!dzieki bo mnie to meczylo od wczoraj:) no daje troszke do myslenia,choc mysle ze mozna go bylo nakrecic troche bardziej...hmmm ..nie wiem czy to okreslenie pasuje...wiarygodnie? ale jak juz pisalam to chyba bylo zamierzone.. co do filmu znaki to uwazam ze to klapa....choc tu tez moze o to chodzilo;P?

widzialam przed chwila na hbo "szkole lotrow".....nic dodac......przezywam za mocno takie filmy i z reguly ich nie ogladam to bylo tak znienacka.....

"zielona mila" zarabisty film z przeslaniem ale film "silent hill" jest po porstu zajebisty brak mi slow kocham to ogladac.. no i oczywiscie "opowiesci z narni" jest z przeslanmiem

http://k-pax.vision.pl/ [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Znaki,Szósty zmysł,Osada,jeden reżyser,jedno przesłanie.Œwiat jest pełen talemnic!

Zgadzam się z Tobš!!na C+ leci "ukryta tajemnica M. Nighta Shyamalana"_goršco polecam!!Dokument poœwięcony jest samemu reżyserowi i jego twórczoœci!pomimo,że na jego koncie jest ok.6 Filmów,odniósł sukces,dlaczego??Ciarki przechodzš po plecach!!!!

Jeœli chodzi o film "silent hill" to jeszcze nie oglšdałam,ale gra to jest to!!!szczególnie 2!

Widziałem ten dokument jest œwietny.

EDI

"kontrolerzy" - węgierski film, cała akcja dzieje się w metrze, miodzio.

Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa.

tak .. mi też się "Kontrolerzy" podobał .. i muza neo

Kontrolerzy byli super, zwłaszcza jak spotykali tych przypakowanych :) Pozdrawiam Igor

a jak myœlicie czy ten który wpychał to był nasz kontroler? Mnie się tak wydaje, że dlatego się go tak przestraszył, on się bał samego siebie.

zobaczyłam to tak: to jego cień alt-er e-go strach przed 'zewnštrz' który był w nim strach przed samym sobš {skulony w jaskini cienia głęboko} sen/spotkanie anioła .. proces otwarcia .. spotkanie z cieniem .. walka .. anioł/miłoœć/wskazanie/kierunek .. pokonanie lęku/cienia .. wyjœcie/wejœcie w otwartš przestrzeń życia

dokładnie, trochę uproœciłem bo bałem się niezrozumienia. Zobaczyłaœ (:o ;)) to bezbłędnie, lepiej twego nie można opisać, dobrze że nie próbowałem i poszłem na skróty.

v for vendetta
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 38
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.