|
|
Hmm....
Ujme to tak -
przeczytałęm pare ksišżek które dajš do mylenia i przekonujš o tym ze koniec niebawem
Pierwsza niedziela po Wielkanocy
Zgodnie z życzeniem Pana Jezusa, więto Miłosierdzia Bożego ma być obchodzone w pierwszš niedzielę po Wielkanocy, co wskazuje na cisły zwišzek pomiędzy wielkanocnš tajemnicš Odkupienia, a tym więtem. Liturgia tego dnia najpełniej wychwala Boga w tajemnicy Jego miłosierdzia.
więto Miłosierdzia ma być nie tylko dniem szczególnej czci Boga w tej tajemnicy, ale także dniem łaski dla wszystkich ludzi, a szczególnie dla grzeszników. Pan Jezus zwišzał bowiem z tym więtem wielkie obietnice. Największš z nich złšczył z Komuniš więtš, przyjętš w tym dniu - jest to obietnica "zupełnego odpuszczenia win i kar", czyli takiej łaski, jakš otrzymujemy tylko w sakramencie chrztu więtego. Wielkoć tego więta polega także na tym, że wszyscy, nawet ci, którzy dopiero w tym dniu się nawracajš, mogš uprosić wszelkie łaski, jeli one sš zgodne z wolš Bożš.
Chcę - powiedział Pan Jezus do siostry Faustyny - aby ten obraz (...) był uroczycie powięcony w pierwszš niedzielę po Wielkanocy; ta niedziela ma być więtem Miłosierdzia. (49) Pragnę, aby więto Miłosierdzia było ucieczkš i schronieniem dla wszystkich dusz, a szczególnie dla biednych grzeszników. W tym dniu otwarte sš wnętrznoci miłosierdzia Mojego; wylewam całe morze łask na dusze, które się zbliżš do ródła miłosierdzia Mojego. Która dusza przystšpi do spowiedzi i Komunii więtej, dostšpi zupełnego odpuszczenia win i kar. W dniu tym otwarte sš wszystkie upusty Boże, przez które płynš łaski; niech się nie lęka zbliżyć do Mnie żadna dusza, chociażby grzechy jej były jako szkarłat. (699)
więto to wyszło z wnętrznoci miłosierdzia Mojego dla pociechy wiata całego (1517) i jest zatwierdzone w głębokociach zamiłowań Moich. (420)
Słowa Pana Jezusa do więtej Faustyny:
W Starym Zakonie wysyłałem proroków do ludu swego z gromami. Dzi wysyłam ciebie do całej ludzkoci z Moim miłosierdziem. Nie chcę karać zbolałej ludzkoci, ale pragnš jš uleczyć, przytulajšc jš do Mego miłosiernego Serca. (1158)
Jest to znak na czasy ostateczne, po nim nadejdzie dzień sprawiedliwy. Póki czas niech uciekajš (się) do ródła miłosierdzia Mojego, niech korzystajš z krwi i wody, która dla nich wytrysła. (848) Nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, otwieram wpierw na ocież drzwi miłosierdzia Mojego. Kto nie chce przejć przez drzwi miłosierdzia, ten musi przejć przez drzwi sprawiedliwoci Mojej. (1146)
Byłem u egzorcystów podczas opętan widziałem błękitnš ziemie i na niej napis 144 000
Ludzie Czy wy niczego nie widzicie ?!?!?!?!?!
W sumie wiode niezłe zycie ale wiat nie jest szczesliwy takze dobrze by było zrobic z tym porzadek i wymazać zło z ziemii oraz zrobić jš STOLICĽ wszechwiata !!!!!!!!
Uprzejmnie prosze o re fleksje i wasze wersje
|