| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| "Prawa Czlowieka" dla szympansow | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
|
W Hiszpanii rozważajš przyznanie "Praw Człowieka" szympansom
Socjalistyczny rzšd hiszpański zajšł się sporzšdzeniem nowej ustawy majšcej przyznawać szympansom "prawa człowieka". Minister rodowiska Cristina Narbona wyjania co prawda, że "Nie mówimy tutaj o przyznawaniu praw czlowieka szympansom, ale o 'ochronie ich rodowiska, unikaniu złego traktowania i używania ich do różnych przedstawień cyrkowych".
Jest charakterystyczne, że socjalistyczny rzšd Hiszpani zajmuje się "prawami szympansów" i zwierzšt, a jednoczenie w tym samym czasie uchwala najgorsze ustawy zabijajšce nienarodzone dzieci, dopuszcza i legalizuje destrukcyjne badania nad embrionami ludzkimi, legalizuje zwišzki homoseksualne, niszczy tradycyjne wartoci społeczne i promuje anykatolickie wychowanie. Hiszpania, swego czasu ikona katolicyzmu i stabilnoci moralnej, staje się wymierajšcym krajem z jednym z najniższych wskaników urodzeń.
ródło
|
|
|
Widzę, że jeste zwolennikiem rozwišzań radykalnych :)
Ciekawy pomysł.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Półrodki nie rozwišzujš problemów, odcišgajš je tylko w czasie.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Tys prowda, ale wolałbym widzieć ludzi rozwiniętych, wiadomych, sami dokonujšcych wyboru, zamiast narzucania czego odgórnie.
Ale jeli rozmawiamy o konkretnym temacie aborcji, to czy nie wystarczyłoby, gdyby ludzie mieli odpowiednie warunki dla wychowywania potomstwa, a wiedzę i rodki mieliby odpowiednie aby zapobiegać niechcianej cišży?
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Bez wiedzy można myleć logicznie, posiadanie jakiejkolwiek wiedzy nie nauczy nikogo logicznego mylenia. Będš mieć wiedzę i rodki, ale cišgle pozostanš ludmi których ponoszš emocje:
"Autor: antiUS
Data: 02-05-2006 00:31
stary, nie zdarzyło ci się nigdy przy licznej panience stracić kontrolę i zapomnieć o gumce? Wiesz mi że łatwo dać się ponieć emocjom..."
|
|
|
szuineg i dariusz, powinnicie się pobrać. Akurat cytat w tym miejscu panie szuineg jest ni przypišł ni wypišł, bo o zupełnie innych emocjach mówie.
|
|
|
Ja się cały czas kontroluję (panuję nad takimi emocjami), więc pewnie nie jestem człowiekiem :(
Jak komu się zdarza nie zapanować, to go ubezwłasnowolnić?
[%sig%]
|
|
|
A dlaczego mielibymy się pobrać?
Ja się z nim nie zgadzam, nie kocham go i jest brzydki :)
[%sig%]
|
|
|
No nie przesadzaj daiuszu, czasem się ze mnš zgadzasz, a trochę My tu już słów przelali. Masz rację brzydki jestem :(. Ale Ja cię kocham!! Ale rozumiem, jeste lesbš, więc odpadam ;(.
AntiUS, cytat jest na miejscu. Miał pokazać darkowi że nawet jak ludzie będš wyedukowani seksualnie, będš mogli zapewnić dobry byt potomkowi, zawsze może się zdarzyć sytuacja gdy dwoje przypadkowych ludzi "co" do siebie przycišgnie tak mocno że o tym wszystkim zapomnš w chwili uniesienia i niechciane dziecko gotowe. Sam bym mu co takiego napisał, ale cytat oponenta zawsze jest większej wagi.
|
|
|
Dobrze, ze juz o tym mysla i wyposazaja szympansy w prawa czlowieka, bo ludzi wreszcze braknie, a szympansami bedzie sie moze latwiej rzadzilo.
Czlowiek - szympans jednako na urzedzie dzisiaj. Tak nas widac z za komputerow !!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |