| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Slowianie.... | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 34 |
|
Od czasow Wielkiego Cesarstwa Rzymskiego Slowianie byli najlepszymi niewolnikami. Pracowici, lojalni, prosci, zdrowi. Nie bez powodu srodkowoeuropejskie plemiona nazwano Slowianami - Slavonic. Etymologia slowa slavonic siega czasow rzymskich i pochodzi z wysp brytyjskich. Ekwiwalentem angielskiego slowa "slave", zapozyczonego z jezyka wloskiego "schiavo" (wym. skiavo) w j. polskim jest "niewolnik".
|
|
|
Tolerancja prowadzi chociażby do tego, że ciebie tolerujemy.
A co do gejów, to gdyby ich bardziej tolerować zamiast dyskryminować, to nie chcieliby tak bardzo legalizacji swoich zwišzków.
Ach ta Polska. Dlaczego tu takie sprawy budzš tyle emocji?
Moim zdaniem problem jest głębszy, tu chodzi o brak tolerancji dla wszelkich "innych" i mylšcych inaczej.
Homoseksualizm nie jest zaraliwy, a homofobia i inne lęki najwyraniej tak.
I dlaczego niektórzy chcš koniecznie decydować za innych?
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Przeginanie w jakš kolwiek stronę jest chorę. To co piszesz o wyższoci "białej rasy" to miech na sali. Może się spotkamy mam dużo ksišżek w których sš szczegółowe opisy anatomiczne "białej rasy", sprawdzimy czy jeste czysty rasowo. Jak się okaże że nie to może skoczysz z bloku? W końcu żadne cierwo, oprócz "białej rasy" nie powinno istnieć. A czarni nie majš nobli bo czarni nie majš się gdzie edukować, sš to często biedni ludzie, których nie stać na wykształcenie. A to że sš tacy sami jak my można zaobserwować na przykładzie wszystkich czarnych gwiazd sportu i estrady, większoć z tych co się dohapali milionów zapominajš skšd się wywodzš i kupujš sobie jednorazowo buty za parę ty dolców.
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
Mijasz sie z prawdš. Mylisz , że po co sa te wszystkie pikiety pedałów? tak naprawde tylko po to ,by zalegalizowano ich zwiazki . Własnie oto im chodzi. Za jaki czas będš chcieli by pozwolono im adoptowac dzieci. Tego chcecie? no powiedzcie szczerze czy włanie tego kurwa chcecie? Jak chcš to niech sie walš w dupę w domu, ale niech nie robia tego publicznie! a już za nbiedługo może tak byc!
szacunek dla wszytskich skinheadów , kibiców i wszystkich zakłócajacych te manifestacje gejowskie.
[%sig%]
|
|
|
Z pedałami to jest przegięcie na pewno, tak samo zresztš z feministkami. Ogólnie najgorzej to jest się urodzić białym mężczyznš i być hetroseksualnym. Bo jak co się stanie kobitce to dyskryminacja płci (molestowania itp.), jak kolorowemu to wiadomo, jak zrobisz co ciepłemu to od razu jest że krzywda się dzieje pedałom. Może nie powinno się zakłucać ich demonstracji lecz robić swoje i pokazywać ludziom absurd ich działalnoci. Raz zrobić pikietę kibiców, potem blokersów, blondynów i blondynek, brunetów, rudych, bezrobotnych, itp. mielibymy pikiety codziennie i nikt by już na nich (pedziów) nie zwracał uwagi.
PS. A co kibolku powiesz na to co ci napisałem o czarnych i białej rasie?
|
|
Każdy głupiec jest geniuszem i vice versa. |
|
A czy heteroseksualni walš się publicznie?
A jak by chcieli, to mylisz że by im pozwolono? Jako nie chcš.
A czy wszystkie pary chcš mieć dzieci, a tym bardziej je adoptować?
Mylisz, że geje majš jakiego szczególnego zajoba na punkcie seksu?
Uwierz mi, że gdyby miał do czynienia z jakimi gejami, to prawdopodobnie by się wcale nie zorientował, że nimi sš.
[%sig%]
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Geje sš chorzy, a na ich chorobę jest skuteczne lekarstwo.
Pozdro
|
|
|
Chyba powiniene dostać Nobla Ufito.
Co to za lekarstwo?
Co oni poradzš na to, że podnieca ich ta sama płeć?
A co ja poradzę na to, że podniecajš mnie kobiety i to ładne kobiety?
[%sig%]
|
|
|
rada jest jedna trzeba was wysterylizowac. Bo kobiety sš moje i dla mnie stworzone.
|
|
|
"Zupełnie innym rozdziałem w dyskusji jest pochodzenie słowa “Słowianie”. Częć badaczy uważa, iż jest to słowo pochodzenia rdzennie słowiańskiego i wzięło się od “słowa”. Jednak dużo większy kršg zwolenników ma teoria o obcej etymologii tego wyrazu. Prawdopodobnie celtyckiego lub germańskiego. Inna teoria (J. Peiskera i H. Łowmiańskiego) głosi pochodzenie nazwy Słowian od “slovy”- czyli błota. Tłumaczy to upodobanie naszych przodków do wilgotnych terenów. Jednak i w tej kwestii nie ma jednoznacznego wyjanienia."
a gosce harp cos o slaveach mowi.. ciekawe
zrodlo by mogla podac chociaz , ja podaje:
http://mikilo.prh.pl/slavinja/php-files/readarticle.php?article_id=12
|
|
|
Podreczny Slownik polsko - angielski : Jan Stanislawski - Malgorzata Szercha
Slowianin - Slav
Niewolnik - Slave
Wystukajcie na Google "Slav". Wyskoczy Wam pelno stron o niewolnikach murzynskich w USA i w Europie.
Z tego samego slownika :
Polak - Polish
Pasta do butow - Polish
|
|
|
homoseksualizm jest choroba...wiekszosc przezylo w dziecinstwie jakiegos rodzaju traume, ktora doprowadzila do zaburzen...oczywiscie nie nawoluje do jakiejs homofobii, rzucania jajkami bo to zwykle kretynstwo... z tym ze adopcji przez takie pary nalezy sie przeciwstawic...
promocja homoseksualizmu ktorej jestesmy teraz swiadkami jest niebezpiecznym zjawiskiem poniewaz probuje burzyc fundamenty rodziny...a bez zniszczenia instytucji rodziny nie ebdzie molziwe wprowadzenie nowego porzadku swiata(Novus Ordo Seclorum)...
|
|
|
Polak - Pole
Polski - Polish
Biegun Północny - North Pole = Północny Polak
--->
Polak = Biegun..zatem
Polka = Biegunka
--->
Goka = Polka
Goka = Biegunka