Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Biblia?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42

Wklejone z Joe Monster: Hmm... ujmę to tak : nie wierzę, że tego nie było. Poœwięciłem chwilę na szukaja (niestety, nie jestem mistrzem w jego używaniu, albowiem jest to debiut mój). Jako, że kawałek zacny w moim uznaniu, to zaryzykuje, a nuż ktoœ zapomniał o tym tekœcie, nie czytał go, lub też nie pojawił on sie na łamach forum (taa, jaasne). Ryzyk fizyk... ********************************************************************* Drogi Panie Poœle. Ostatnio słyszałem w którymœ z Pana licznych wywiadów, że dla Pana, praktykujšcego katolika, homoseksualizm jest odrazš, tak jak jest to napisane w 3 Ks. Mojżeszowej 18:22 i nie można tego ominšć. Dziękuję za wszystko, co Pan robi, by edukować ludzi w zakresie Prawa Boskiego. Dużo się dowiedziałem, słuchajšc Pana wypowiedzi, i staram się podzielić tš wiedzš z jak największš liczbš ludzi. Gdy ktoœ usiłuje bronić homoseksualistów na przykład, przypominam mu po prostu, że 3 Ks. Moj. 18:22 mówi jasno, że jest to obrzydliwoœć. Koniec rozmowy. Mimo tego potrzebuję Pana pomocy odnoœnie kilku specyficznych praw, by móc je wdrażać w czyn: 1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym, wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna (3 Ks. Moj. 19). Problem jest z moimi sšsiadami. Mówiš, że dla nich zapach ten nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować? 2. Chciałbym sprzedać swojš córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7. W tych czasach, jaka byłaby, według Pana, najlepsza cena? 3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietš podczas jej nieczystoœci miesięcznej (3 Ks. Moj. 15:19-24). Problem jest, jak się tego dowiedzieć? Usiłowałem zapytać, ale one często były obrażone moim pytaniem. 4. Moja żona po wielu latach straciła upodobanie w moich oczach. Znienawidziłem jš, gdyż odkryłem w niej odrażajšcš cechę, gadulstwo. Wypisałem jej list rozwodowy (5 Ks. Moj. 24) i chcę jš odprawić, tylko nie wiem, jak go jej wręczyć. Osobiœcie, czy przez policję? 5. Mam jednego sšsiada, który uparcie chce pracować w dzień szabatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno powiedziane, że ma być skazany na œmierć. Czy moralnie jestem zobowišzany, by go zabić sam? 6. Jeden z moich przyjaciół twierdzi, że nawet jeżeli jedzenie owoców morza jest obrzydliwoœciš (3 Ks. Moj. 11:10), to mimo wszystko jest mniej gorsze od homoseksualizmu. Nie zgadzam się. Czy może Pan osšdzić? 7. W 3 Ks. Moj. 21:20 jest powiedziane, że nie mogę się zbliżać do ołtarza Boga, jeżeli mam problem ze wzrokiem. Muszę zdradzić, że noszę okulary do czytania. Czy muszę mieć wzrok 20/20 lub czy można negocjować? 8. Większoœć moich przyjaciół obcina sobie włosy, również w tzw. kółka, mimo że jest to jasno zabronione 3 Ks. Moj. 19:27. Jak oni majš umrzeć? 9. Wiem, że wg 3 Ks. Moj. 11:6-8, jeżeli dotknę skóry martwego wieprza, staję się nieczysty. Ale czy mogę nadal grać w piłkę nożnš, jeżeli będę nosił rękawice? 10. Mój wujek ma jednš żonę. Nie respektuje 3 Ks. Moj. 19:19, ponieważ sieje dwie różne roœliny na tym samym polu. Jego żona zresztš również, ponieważ nosi ubrania z dwóch różnych materiałów (mieszaninę bawełny i poliestru). Ma również zwyczaj przeklinania. Czy naprawdę muszę zebrać całe miasto, by ich kamienować (3 Ks. Moj. 24:10-16). Czy nie moglibyœmy ich po prostu spalić żywcem podczas prywatnego zebrania rodzinnego, jak to zrobiliœmy dla tych, którzy sypiajš z ich rodzinš? (3 Ks. Moj. 20:14). Wiem, że wnikliwie Pan przestudiował te tematy, i jestem pewien, że mi Pan pomoże. Dziękuję Panu jeszcze raz, za przypominanie nam, że słowa Boże sš wieczne niezmienne. Z poważaniem, Septhiroth

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

kolory tu nie działaja jakoœ

Nie działajš. Takie ograniczenie. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 42
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.