| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Mrugający punkt na zielono-czerwono | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49 |
|
Od jakiegoś czasu zacząłem oglądać niebo nocą i zauważyłem pare punktów które są zawsze w tym samym miejscu (np. po lewej stronie od małego wozu) Ciekawe co to jest?!
|
|
|
Hmm...to może byc gwiazda :) Również satelita, czasami je widac ;)
|
|
|
Nie może to być satelita one się przemieszczają !!! a nie znajdują się ciągle w jednym miejscu , to samo dotyczy kosmicznych śmieci.To po prostu gwiazda zgodze się w pełni z duchem wiele razy widziałem to zjawisko przez rolnetkę i bolym okiem .Hejka jestem tu nowy pozdrawiam wszystkich !!!
|
|
|
Satelita na geosynchronicznej się nie przemieszcza - zgodnie zresztą z nazwą orbity. :))
Pozdrowienia, Nowy ! Masz kamizelkę kevlarową (antyindoktrynacyjną) i airbag (na wypadek zderzenia z głupotą) ?
[%sig%]
|
|
|
sorka nie wiem za duzo o satelitach geosynchronicznych zawsze się można nauczyć ,nie nalezy zaraz besztać widziałem wiele satelit które lecą po swojej orbicie, kilka razy widziałem nawet stacje ALPHA duuza jest :) juz myślałem ze to nol lecz przelatywała w równych odstępach czasu .Poprawiajcie mnie jeśli chcecie nie wszyscy wszystko wiedzą a ja się wtedy dowiem od was :)
|
|
|
też to chyba widziałem, a moi koledzy mówili, ze to widzieli na pewno, a kloeżanka mówiła, że to co pół godziny się przesuwa w inne miejsce
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 49 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |