Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Nieszczęśliwa miłość
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71

Już 3 razy tak było. Co z tego że 2 ładne i madre były mna zafascynowane jak ja do nich nic nie czułem. Umówiłem sie parę razy bo myslałem ze zaiskrzy ale nic nie było. I co robić. Wiazac sie tylko po to aby nie być samotnym? To bedzie ozukiwanie siebie i koiety. A latka leca. Mam juz prawie 29 lat i powoli odechciewa mi sie wszystkiego. Sam nie jestem zbyt smiały, gadki nie mam zbyt dobrej. I co mam robić.

ale gdy ty to wszystko czujesz i ta osoba nawet o tym wie ale nie odwzajemnia tego i nie zanosi sie aby to sie zmienilo ??/

Masz racje Darku...nic na sile, nie mozna na sile kogos uszczesliwiac...a tak na marginesie, moj byly ma na imie Darek, to bydle......mial u mnie wszystko, byla az za dobra a on od dwoch miesiecy lata za inna zdzira, a mnie nie wyobraza sobie z innym mezczyzna i tylko dlatego nie przyznaje sie ze jego cos z nia laczy, kreci,oszukuje, jest dla mnie w tej chwili bezwartosciowym dnem, poniewaz nie potrafi sie do niczego przyznac, wydaje mi sie ze on nie zniosl by tego, ze potrafie bez niego normalnie funkcjonowac i korzystac z zycia pelna para...odpisz prosze....NIGDY W ZYCIU NIE MIALAM OKAZJI POZNAC TAKIEGO LGARZA I KRETACZA.zADAJE SOBIE TYLKO PYTANIE....JAK MOZNA ZYC W TAKIM KLAMSTWIE ???i CZY JEMU Z TYM WSZYSTKIM DOBRZE????!!!!! cZY DOBRZE SIE Z TYM CZUJE???!!!

Tego typu ludzie jak ten twój były sš bardzo niesamodzielni. Boi się ciebie stracić, boi się że zostanie sam, bo co do tamtej wyraŸnie nie jest pewien, woli mieć w odwodzie ciebie. To sš egoiœci i najwyraŸniej nie wiedzš, że na kłamstwie nie da się zbudować zwišzku. Taki człowiek to bardzo zły materiał na partnera, bo będziesz go musiała nieœć na własnych plecach, oni nie wiedzš na czym polega partnerstwo, to raczej typ pasożyta, będziesz się musiała nim opiekować. Taki typ będzie nawet z osobš która mu nie odpowiada, ale zapewnia mu stabilizację, i będzie wiecznie niezadowolony. To tyle jeœli chodzi o moje i znajomych obserwacje (najczęœciej bardzo bolesne) odnoœnie takich typów. [%sig%]

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Zgadzam sie z Wami, nie wolno nikogo zmuszać do miłoœci,żadnymi sposobami,sztuczkami,intrygami i proœbami. Ludzie często kierujš sie w sprawach uczuciowych egoizmem,checiš zdobycia szczęscia tylko dla siebie,na wyłšcznoœć,roœnie w nich duma i niskie uczucia. Nie raz probowalam dostrzec jakšœ regułę, na której bazuje i w której odnajduje się œwiat uczuć,zwaszcza miłoœć.I nie udało mi sie nigdy zrozumieć w jaki sposób ludzie dobierajš sobie partnera.Moje dociekania zwišzane sš z tym,że sama od 6 lat kocham jednego chłopaka,poznałam go jak miałam 13 lat i tak już zostało.Na przestrzeni tych lat doznałam od niego dowodów symaptii,uznania mojej urody,ale poŸniej nie było już nic poza upokorzeniem,znęcaniem sie psychicznym,pogardš,wyzwiskami,żeby w końcu okreœlił,ze nie bedzie sie spotykać z ładnš ale głupia baba.Bolało.Była depresja,pomimo młodego wieku.Rok temu mi to powiedział,udaje ze zapomniałam,w moi życiu pojawiło się paru mężczyzn,ale z wyjštkiem dwóch były to znajomoœci przelotne,imprezowe,jednowieczorowe.A te dwa pozostałe...w jednym chłopak nie wytrzymał moich nastrojów,wiedzšc skad czerpiš swoje Ÿródło,w drugiem okazalo się,ze byłam jednš z wielu i szybko skończyłam te znajomoœć.Oba końca bolały,ale nie tak jak tamta miłoœć.Teraz pojawił się w moim życiu ktoœ na kim może i potrafiłabym się oprzeć,ale oboje jestesmy zbyt nieœmiali,by wykonac pierwszy krok.Mysle,ze mu na mnie zalezy,czesto mnie kiedys zagadywal,usmiechal sie,mimo mojego chłodu,az w końcu zniknšl,przestał sie pojawiac... Straciłam już nadzieję.Nie potrafię się zmobilizować i zawalczyć.Z drugiej strony za kazdym razem gdy spotykam mojš piewrszš miłoœć,zamiera we mnie człowiek,staję się pusta i widze tylko jego twarz. Myslę,że wiele jest podobnych smutnych historii,czasami boję się,że jestem chora,że miłoœć nie moze tyle trwać,że kocham obcego człowieka po tylu latach i mam ochotę skoczyć z okna.Czasem chcę jeszcze raz sprobować,walczyć,udowodnic.Ale po co,lepiej pójœć przed siebie i zapomniec na zawsze.

Mam za soba wiele doswiadczeń i nie raz bardzo bolesnych. Z moich obserwacjii wynika,że nie ma czegoœ takiego jak przeznaczenie.zajmuje się numerologiš,tarotem i uczę się jak to wyglada.Z tego wszystkiego płynie jasny wniosek ze przyszłoœc jest płynna.Sš jakies tensencje które wynikajš z naszej karmy "co posiejesz to i zbierzesz":)Ale codziennie tworzymy i modelujemy przyszłoœc. Tak więc jeœli chodzi o partnera jest tak samo. Moim zdaniem najważniejsze jest to żeby samemu kochac dawac i akceptować. Oczywiœcie bardzo jest przyjemnie jesli dostajemy pozytywny zwrot.Jest to słodkie. Przez długi czas œcierały się we mnie dwie opcje:czy kochac bez oczekiwania czegokolwiek w zamian, czy też powinna nastapic uczciwa wymiana? Do tej pory nie wiem. Kocham pewnego mezczyznę bardzo mocno,trudno mi jest okreœlić czy on kocha mnie.Jest to dziwne bo póki o tym nie myœlę jestem szczesliwa,kidy za bardzo zaczynam myslec pojawia się ból.czym sš mysli? Czy nie jest to tylko wewnetrzy dialog który prowadzimy ze soba samym? Czym jest ból? Jeœli wszystkie zjawiska sš "puste" w tym sensie że sš tylko emanacjš,sš energiš....po co tak dramatyzowac? Jest ktos z nami,kochamy go,dajemy mu miłoœc,kiedy odchodzi powinniœmy to zakceptować,bo przecież ta osoba jest wolnym człowiekiem? Mam bardzo duzo sympati do ZEN,...ale osobiœcie jest mi trudno zastosowac to w działaniu. Czuję zazdroœc,czuję lęk,ale wiem że to tylko uczucia powstajace we mnie jak chmury i które przepłynš.... Dziwnie.Ale kocham go bardzo,tego wariata:)

Laila dostrzegam pomieszanie i jak to czuję .. powodowane lękiem przed zostawieniem "chwytania" .. "łapek" natura umysłu nie jest zestalona .. to ruch zmiana ... tak ego lubi siebie samo wzmacniać ... taki paradoks: nawet wtedy gdy koncentrujemy się na "zostawianiu" .. puszczaniu cały myk w tym że wszelkie starania się :) usiłowania to kręcenie jak pies za ogonem swoim zauważyłaœ że gdy po prostu zostawiasz to jesteœ spokojna szczęœliwa jak to okreœliłaœ gdy zaczynasz myœleć czujesz ból ... myœli to projekcje umysłu .. sš nim być tu i teraz ... pozwolić na to .. po prostu a jednak w przejrzysty sposób .. widzšcy czym jest metoda? :) pozdrawiam

...jestem wreszcie w domu i ciesze sie z tego ale nie w pelni...moj chlopak jest tysiace km ode mnie...jest mi z tym bardzo zle....zobaczymy sie dopiero za 5 miesiecy...to dlugo,nigdy sie na tak dlugo nie rozstawalismy...nawet tydzien nie minal od mojego powrotu a juz mnie nosi...i mam cholerne poczucie winy ze go tam samego zostawilam...

Godini To trudne. To tak jakby nagle się "puœcić" i wtedy powstaje lęk przed spadaniem i przed zatraceniem się w tym....Czasem jest tak,że to czuje i umiem,ale jednak całkowite zrozumienie tego o czym mówisz wymaga nie lada odwagi.... Boję się tego że jeœli przekroczę próg...Nic już nie bedzie dla mnie miało znaczenia, tymbardziej trzymanie się kurczowe jakiegoœ człowieka. Taka słaboœć...pragnienie miłoœci.... Gdzieœ w I Ching znalazłam słowa mniej wiecej o tym,ze łatwo zrozumiec że rzeczy materialne nie sš tak istotne itp,ale najtrudniejszym czesto etapem do przezywyciężenia jest uswiadomienie sobie czym jest romantyczna miłoœć... Skad jest we mnie to pragnienie, chciałabym się go pozbyć,ale czy robišc to nie wyrzekam się czegos ważnego...jak to głeboko siedzi,to naprawdę dla mnie problem.

jesteœ tak blisko Laila ten lęk .. to właœnie to o czym mówisz: "Boję się tego że jeœli przekroczę próg...Nic już nie bedzie dla mnie miało znaczenia, tymbardziej trzymanie się kurczowe jakiegoœ człowieka." nic nie ma do przezwyciężenia przestrzeń "po prostu bycia tu i teraz" nie jest obojętnoœciš a na odwrót: takoœciš wszystkiego pełniš nie ma walki ani niczego do przezwyciężenia

Laila http://www.mudra.pl/index.php?page=dets/det_wolnosc.html [%sig%]

:)
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 71
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.