| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Kolejna pani Huragan w USA - WILMA | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 30 |
|
http://www.bbc.co.uk/polish/business/story/2005/10/051017_oil.shtml
http://www.nhc.noaa.gov/refresh/graphics_at4+shtml/084537.shtml?3day
Oby zyskała na mocy, bo z obecnš mocš którš ma w swych młodych piersiach - 73 mp/h nie wiele zdziała więcej niż poprzedniczki. Oj piękna Wilmo postaraj się wydobyć ze swoich płuc więcej pary, by mogła choć jednš noc Bushowi nieprzespanš zafundować...
[%sig%]
|
|
|
mierć nie jest cierpieniem ale uwolnieniem od tegoż cierpienia, choć niektórzy twierdzš, że chwilowym. Dziwi mnie też fakt, iż wielu ludzi teoretycznie wierzšcych w superistotę i zycie wieczne (m.in. nasi kochani katolicy) z takim przestrachem podchodzi do ewentualnego zejcia z tego wiata (w wyniku zagłady, epidemii itp.).
O czym to może swiadczyć? O asekuranctwie i faktycznym braku jakiejkolwiek wiary, braku spójnego systemu wartoci i nieumiejętnoci stosowania nauk swoich mistrzów duchowych w praktyce. Takiej mentalnoci ludzkiej mówię stanowczo nie i wcale mi nie żal tych teoretycznie niewinnych, bo faktycznie każdy z nas bez wyjštku dokłada swojš cegiełkę do takiej a nie innej konstrukcji tego swiata. Szczerze mówišc nie widzę sensu istnienia tej cywilizacji w obecnej kondycji społeczeństw i konkretnych (według mnie wszystkich łšcznie ze mnš) jednostek. Ludzkoć jest niereformowalna, co potwierdził nieudany eksperyment z komunizmem i powinna zostać zgładzona. Można się z powyższym poglšdem oczywicie nie zgadzać szuineg, ale ja przynajmniej piszę szczerze co mylę, a nie udaję niewiadomo jakiego empaty i swiętego.
|
|
|
nie ważne w co wierze i co myle, dla mnie życie ludzkie jest najwyższš wartociš, tylko dlatego jeszcze swojego nie skończyłem. Co może być lepszego? chyba totalny koniec i gdyby po mierci nic nie było, to byłoby wybawienie, ale nie o to chodzi żeby zbawiać innych na siłę. Bo ty uważasz że wiat jest bee i trzeba wszystkich wybić, to ja uważam że twoja ręka co pisze takie rzeczy jest bee i trzeba jš amputować.
A i jakby mógł pisać o tym co ja to by nam polepszyło komunikację, bo ja nigdzie nie napisałem że mierć to cierpienie, napisałem że mierć innych ludzi może być cierpieniem.
Acha wiem jak zgładzić ludzkoć czego tak bardzo pragniesz, popełnijmy zbiorowe samobójstwo - zacznij od siebie.
|
|
|
Co za dyskusja:-) "Mondre" jak fanki Mandarynki...
[%sig%]
|
|
|
Wiesz co Damian?
Ty by nie dostał pozwolenia na broń, bo na testach sš pytania w stylu:
k-te pytanie. Czy interesuje cię bardziej życie na innych planetach niż na Ziemi?
n-te pytanie. (Co podobnego, ale w sprawie życia pozagrobowego).
Mnie bardzo pocišgajš w/w typy żyć, ale mam zamiar jeszcze troszeczkę pożyć na Ziemi (i dobrze się przy tym bawić).
Make piss.
No dobra, idę robić "Płatnika".
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
Szuineg, mi tam rasy ludzkiej włšcznie ze mnš nie będzie żal jak już jej we wszechwiecie zabraknie. Przypuszczam, że nie ona pierwsza i nie ostatnia ulegnie samozagładzie.
Hmm zbiorowe samobójstwo jest tak samo w tej chwili realne jak stworzenie ogólnoplanetarnego rzšdu i zlikwidowanie państw. Co do mnie nie martw się, sam wybiorę odpowiedni moment:) Mimo braku zgody co do pewnych niuansów, szacunek dla Ciebie za wiarę w wartoć ludzkiego zycia, ja już jš dawno zatraciłem. Uwierz mi, Ci co polegnš w starciu z zywiołem choć przez chwilę odetchnš od tego piekła zwanego Ziemiš.
A na koniec zacytuję samokrytycznie:
"W moich słowach słoma czai się,
nie znaczš nic,
jeli szukasz sensu prawdy w nich,
zawiedziesz się".
|
|
|
tak czy siak drodzy przyjaciele serdecznie życzę wam wesołych wišt...
szczególnie tych następnych Bożonarodzeniowych, nastrojem może dorównajš tym najbliższym. Pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Uważam że huragany to zjawiska naturalne na Ziemi a skoro ludzie zdecydowali się zasiedlić Ziemię to powinni się z nimi pogodzić.W końcu i tak człowiek kiedy umrze. Moim zdaniem natura odpłaca ludziom za to że "JA" nie szanujš! Jestem za naturš!!
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 30 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |