Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
To naprawdę już koniec!!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94

"Nadchodzi dzień palący jak piec" - tak powiedział pewien indianin-szaman, może macie inne równie poetyckie określenia (najlepiej proroków) tego co ma się zdarzyć? Ja przytoczę jeszcze te: "Gdy ludzie osiedlą się na ziemi jakby mieli nigdy się nie wyprowadzić, wtedy Bóg skarze ten świat!" i to: "Kiedy miastowi będą ubierać się jak klauni, a wieśniacy jak miastowi, gdy kobiety będą pachnieć jak kozy, (...) wtedy Bóg skarze ten świat!" [%sig%]

Ja bym chętnie chodził do takiego koœcioła, gdzie ksišdz jest jednym z nas, ma rodzinę, dzieci, musi chodzić do pracy, nie sš mu obce problemy zwykłego człowieka. A w niedzielę zbiera ludzi choćby w sali gimnastycznej pobliskiej szkoły, gdzie się modlš, w ciepłe dni może to być modlitwa na łonie natury. I przez modlitwę nie mam na myœli bezsensownego klepania wierszyków z modlitewnika, tylko modlitwę. A kazanie nie powinno polegać na tym że ksišdz tłumaczy wiernym jakšœ ewangelię, ludzie powinni to sami zrozumieć. Ja bym zrobił tak że co niedzielę inny wierny wygłaszałby kazanie, sam od siebie - od boga. A instytucje charytatywne i przekazywanie im pieniędzy tylko uspokaja sumienie tych co dajš. A powinni oni sami pomuc, gdy widzš że rodzina w ich bloku jest biedna i w ciężkiej sytuacji, czy ktoœ w pobliżu, taka pomoc daje ogromnš satysfakcję i daje pomagajšcym do myœlenia.

Żeœ jest sprytny ja sam diabeł, to ci przyznać muszę. Od razu widać, od kogo nauki pobierasz. Tylko powiedz, jak pomożesz głodujšcym w Afryce ? Pobiegniesz tam albo pójdziesz piechotkš, żeby na komunikacji oszczędzić ? Wszystkie zdobycze nauki i techniki majš służyć człowiekowi. Jeœli trzeba, powinno się nawet samolotów używać, a nie dać ludziom z głodu umrzeć. To tylko maleńka czšstka wydatków na zbrojenia, a œwiat byłby inny. Co do zrozumienia ewangelii, to nie jest takie proste. Najlepszy dowód to twoje i moje zrozumienie. Te same słowa i dwa œwiaty. Pracuj nad sobš, czytaj, a nie odmówi ci Bóg œwiatła, żebyœ zrozumiał. Musi być jednak wola i wysiłek z twojej strony, inaczej klapa. Jeżeli ci się uda, będę wielce rad. Pamiętaj, że zbawienie jest tylko w Jezusie Chrystusie. On ma władzę i On jest bramš. I nie ma innej drogi do Królestwa Bożego. Poza tym to Bóg nas wybiera, nie my Jego. Życzę ci więc, byœ został wybrany.

http://www.forumowisko.pl/uploads/av-5757.gif To Naprawdę już Koniec !!!

Dzisiaj napisalam taki list : Ja tez wierze w Boga. Wierze, ze jest jakis ciag naszego istnienia po smierci. Jestem tez prawie pewna, ze niektorzy z nas w roznym czasie rodza sie na Ziemi powtornie. Dlatego uwazam, ze zycie na Ziemi nalezy polepszac i wzbogacac z mysla o naszym poleszeniu bytu kiedy urodzimy sie tutaj znowu. Ludzie mowia rozne rzeczy o zyciu po smierci. Ludzie mowia rozne rzeczy o nagrodach czy karach po smierci. Nikt nie wie nic na pewno. Jest duzo pomyslow na ten temat. Ja w to wszystko nie wierze. Nie czytam i nie slucham bzdetow na ten temat. Ludzie mowia za Boga, a to juz jest i smieszne i niebezpieczne. Ja to traktuje jako urojenia i uzurpacje wplywania na moje czlowieczenstwo i na moja osobowosc. Nie lubie uzalania sie nad zyciem i smiercia Jezusa. Po pierwsze, to w ogole nie wiadomo czy jest to prawda, bo dopiero 500 lat po jego smierci zostalo to wszystko napisane. Po drugie te wszystkie przekazy moga byc tylko po to zeby manipulowac ludzmi. Ludzie na Ziemi bardzo cierpia. Czesto calymi latami w straszny sposob. Nie malo jest wszelkich cierpien psychicznych. Do najgorszych zaliczam fakt utraty wlasnego dziecka lub przygladanie sie jak to dziecko cierpi glod. Takich tragedii Jezus nie przezywal jak wynika z przekazow. Od smierci Jezusa ludzie cierpieli i cierpia rozne wymyslne tortury. Powieszenie Jezusa na krzyzu wydaje sie niewinna igraszka. Bardzo duzo ludzi zginelo za lepsze zycie rodzaju ludzkiego na Ziemi. Nie tylko Jezus. Wielu ludzi nauczylo sie tylko modlic i dbac o czystosc swojej duszy, bo boja sie zycia po smierci. Trzeba zyc i nawet zbrodnia i oszustwem walczyc o lepsze i godniejsze zycie wlasnej rodziny i wszystkich ludzi na Ziemi. Takie jest moje zdanie. Mezczyzni zostali wychowani na panienki z dobrego domu, dlatego tak bezkarnie szerzy sie tyle zla i klamstwa w dzisiejszych czasach. W przyszlosci moze byc dzieki temu jeszcze gorzej. Wiekszosc mezczyzn nie zabije juz nawet kury dzisiaj, zeby nakarmic wlasne dziecko.

Ufita jednak będę ignorował twoje agresywne i bezpodstawne posty, jak się nauczysz rozmawiać bez obrażania współdyskutanta to zgłoœ się, a twoich postów gosiu nie komentuje, bo przecież tobš kieruje haarp, więc rozumiem że czasami tak tobš pokieruje że piszesz zabawne rzeczy. Bez odbioru Ufita/Gosia. [%sig%]

gosiu, powrót do korzeni "Trzeba zyc i nawet zbrodnia i oszustwem walczyc o lepsze i godniejsze zycie wlasnej rodziny". A co na to ufita??

A Ufita to chyba ksišdz, bo nadaje jak radio Maryja!!!

ufito dlaczego zakładasz że mój punkt widzenia jest zły i to ja mam szukać boga, może to ty otwórz oczy i go szukaj. A co do afryki, to musi poczekać, praca u podstaw, dasz im jeœć - jutro będš głodni, dasz im wędke i nauczysz łowić - będš zawsze mieli co jeœć. Najpier pomagajmy tam gdzie mamy zasięg, każdy według możliwoœci. W końcu dzięki współpracy nasze możliwoœci się powiększš i będziemy mogli dotrzeć i do afryki.

Ufito. Jesli Bóg nas wybiera, jesli wiara jest łaskš, to co z tymi, ktorzy sš tej łaski pozbawieni? To, ze zbawienie jest w Chrystusie, to stanowisko Koœcioła.... Moim zdaniem zbyt radykalne i pochopne, ale to nie jest mój problem, tylko polityki Watykanu....:) Słuchałeœ dzisiaj moze w programie III PR audycji o nowym przekładzie Biblii? Jesli tak, to na pewno przestaniesz sie dziwić, ze kazdy trochę inaczej inerpretuje treœc.... Jeœli nie słuchaleœ, to radze Tobie, bys to TY troche nad soba popracował i poczytał..... to naprawde nie boli:)))))) Zeby nie było niejasnoœci..... Nie zamierzam Cie nawracać, ale zastanów sie, jaki dajesz przykład tym młodym ludziom, którzy tu piszš..... Przykład zaœlepienia, nieumiejętnoœci słuchania, a, co najgorsze, nieumiejetnoœci przekazywania swoich racji..... Brak Tobie empatii, dlatego nie potrafisz słuchać.:( Moze warto byłoby pisać o DUCHU Ewangelii, a nie o Ich LITERZE? Ale do tego potrzeba troche otwartoœci na bliŸniego swego.....:) Doro ładnie napisała, kochaj bliŸniego swego jak siebie samego..... Pytanie, JAK TY kochasz siebie?..... Pozdrawiam....:)

Brawo Goœka - czynisz ogromne postępy, chyba już niedługo będziesz zdrowa. W dowód uznania wysyłam Ci Polskš wiewiórkę z Łazienek Królewskich http://img417.imageshack.us/img417/8614/sa4000496fb.th.jpg ale uważaj - takie wiewiórki bywajš groŸniejsze od HAARP-a, ta zabrała mi orzecha (nie miałem szans). Dobrze, że nie wyglšdała tak: http://img446.imageshack.us/img446/5597/1084873190260032407by.jpg bo mogłaby mi zabrać aparat.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

Mialam kiedys zraniona wiewiorke w domu. Jak wyzdrowiala, to przyzwyczajalismy ja do wolnosci. Na noc przychodzila do domu. Wreszcie znalazla chyba druga polowe i tylko moglismy sie przygladac jak szalala po debie stojacym na srodku naszego parku. Mam kolege w Kanadzie, ktory ma mase wiewiorek w ogrodzie i zima je dokarmia. Niektore przychodza jesc z reki. Sa w roznych kolorach i takie wyrosniete. Duzo wieksze jak polskie wiewiorki. Przyslal mi tez sporo zdjec z nimi. Dziekuje Ci bardzo za zdjecia.

Ale wiewióra na szóstej stronie hehe:) Gosia fajne sš wogule Zwierzštka:)

:D Aha czyli Koœciół w tym temacie uczestniczy w dziejowym spisku:D A kontaktuje się z Ufem? :D :D :D :D Aaa i koœciół rzšdzi na całym œwiecie :D Noooo nawet w krajach islamskich też rzšdzi :D A "Opus Dei" to zapewne katolicka organizacja terrorystyczna powołana do szerzenia miłosci na œwiecie :/ ;( nic tylko płakać ;( Albo się œmiać :D To forum od zawsze poprawiało mi humor :D I wpędziało w wyrzuty sumienia... bo nie powinienem się cieszyć z cudzych błędów i cudzej nazwijmy to wprost: głupoty. Pax :-) [%sig%]

Zapraszam wszystkich forumowiczów na nowe forum! http://apokalipsy.fora.pl/ Przepraszam za tę reklame ale nie wiem jak inaczej wylansować forum :( Forum jest bez spamu, głupich tematów itp. jest poœwięcone zjawiskom paranormalnym i roku 2012, obowišzuje wolnoœć słowa, admin poprostu będzie andzorowšł takie rzeczy jak przekleństwa itp. Jeœli kogoœ tym postem zdenerwowałem to bardzo przepraszam i proszę o przemilczenie... :) Jeszcze raz serdecznie zapraszam na NOWE FORUM WWW.APOKALIPSY.FORA.PL
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.