Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Czy istnieje życie poza ziemią?
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24

Aby dyskutować poważnie o UFO, należy najpierw krytycznie spojrzeć na naszš cywilizację. A widok jest przeokropny. Jesteœmy bandytami, idiotami a największe mocarstwo œwiata ma ne czele durnia, który powoduje coraz to nowsze nieszczęœcia, mordujšc setki tysięcy ludzi, a planuje dalsze miliony. Co gorsze, spora częœć œwiata popiera tego "idiotę ze wsi", jak go niektóre media nazywajš. Na dokładkę œwiat 'nowoczesny' propaguje wszystko, co zabija najważniejszš komórkę ludzkiego społeczeństwa - rodzinę. Naszš 'dumš' sš dwie wojny œwiatowe, Hiroszima i Nagasaki, Drezno oraz groŸba III Wojny. GroŸba III wojny jest dowodem na to, że niczego nas poprzednie dwie wojny nie nauczyły. W samym USA kupuje się narkotyki za sumę ponad 500 milionów dolarów rocznie. Mamy nadal niewolnictwo, biedę i wyzysk. Nasza cywilizacja ma zaledwie 300 lat. Od około 1700 roku zaczęto stosować coraz to nowsze wynalazki, technologie i dzisiaj z 'dumš' możemy stwierdzić, że technologia nasza służy głównie zabijaniu. Istnieje wiele technologii, które wyeliminowałyby olej jako paliwo, ale wszystkie patenty sš wykupione oraz strzeżone przez przemysł naftowy oraz banki. Bank Morgan jest właœcicielem niemal wszystkich patentów Tesli. W takim œwietle stwierdzenie, że jesteœmy sami we wszechœwiecie jest co najmniej arogancjš i brakiem dojrzałoœci. Gdyby ktokolwiek wyjechał sobie do wszechœwiata, zajrzał na kilkanaœcie układów gwieznych, podobnych do naszego układu słonecznego, wylšdował na kilkuset planetach, pobrał próbki, sfotografował i stwierdził, że według jego opinii istnieje SPORE prawdopodobieństwo, że jedynie na Ziemi jest życie, byłbym skłonny takiemu facetowi uwierzyć. Ale o takim facecie jeszcze nie słyszałem, a gostkom, którzy reprezentujš współczesnš naukę, którzy nosa poza ziemię nie wysadzili ponieważ sš w technologicznych powijakach to raczej nie wierzę, jeżeli negatywnie sie wyrażajš tak o zyciu w kosmosie jak i o Bogu. Jeszcze 500 lat temu twierdzono że ziemia jest płaska i słońce kršży wokół ziemi. pzdr

Chyba mnie nie zrozumiałeœ. A Biblię bierzesz dosłownie? Znasz jedynie słusznš wykładnię? Gosia i prof. Pajšk majš ostrš obsesję. Ty chyba nie? Ja uczę się przez całe życie (jak dziecko) i nigdy nie mówię, że wiem wszystko.

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl

http://www.sm.fki.pl/odczucia_kaplana.htm

Innymi słowy Realianie ....hmmmm

prof. Pająk? Z tego co wiem był wielkim nacjonalistą. Napisał kilka książek o nacjonaliźmie, ale że pisał o UFO to nie wiedziałem.
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 24
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.