| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Nowa Era (New Age) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
|
Widzę że wiele miejsca zajmują na tym Forum dysputy religijne, chciałbym coś od siebie dorzucić, New Age, nieformalny ogólny ruch światowy bez żadnego przywództwa, jedynie wyczuwalny w róznych artykułach, filmach...
Przyznam sie jestem ochrzczony córke też ochrzciłem, nawet ślub mam kościelny, ale chrześcijanstwo jest nie dla mnie ono u samych podstaw jest żle zbudowane, juz nie chodzi mi o mordy i pogromy choć wynikiają one z fundamentalnego zdania dającego poczatek chrześcijanstwu- "IDŹCIE I CZYŃCIE SOBIE ZIEMIĘ PODDANĄ, JEST WASZĄ WŁASNOŚCIĄ" postawienie człowieka na samej górze wszystkiego dało mu prawo do niszczenia innych kultur, ograbienia i wyniszczenia całej Ziemi, New Age przez to mi pasuję że tutaj głównym mottem jest żyjcie w symbiozie z Ziemią jesteście jej częscią , jest jeszcze wiele innych aspektów tego ruchu ale nie będę wszystkiego na raz wypisywał.
|
|
|
hmm... Alfo dziękuję, że cenisz mnie:) Jest mi niezmiernie miło, a ze swej strony mogę zapewnić o docenianiu ludzi takich jak Ty :) - potrafiących dyskutować na poziomie.
A co do Wintera... wiesz co? Nie wiem co jest bzdurniejsze - czy to, że w Arce Przymierza był kielich, czy to, że Arka przymierza < jak pisze podobno biblia > była czymś w rodzaju "krótkofalówki" jak to określiliście...
A w Egipcie Starożytnym czy łamano chleb nie wiem, ale nawet jeśli to chyba się zgodzisz, że wtedy < za czasów Jezusa > raczej nikt nie interesował się historią Egiptu Starożytnego. A Jezus sam ustanowił taki obrzęd... i moja skromna znajomość Biblii mówi mi nieśmiało, że ospis Chleba i Wina i ich łamania, nie znajduje się w ST tylko w NT...
heh :D Winter Ty to masz za to tysiące tematów, wątków, myśli i spostrzeżeń którymi nieustannie się dzielisz. m.in że Bóg to UFO i może jeszcze, że UFO to Bóg, A czasami że Bóg to UFO... A w supermomentach że kościół jest okropny, a Bóg to UFO. Różnorodność straszliwa... Przeraża mnie jej ogrom :)
hmm... winter jeśli nie szanujesz papieża to powtórzę, że to Ty jesteś zamkniętym w sobie, zadufanym egoistą... hmm... ale Bogiem nie... raczej najlepszym świadkiem na to, że Bóg istnieje...
A pierwotne znaczenie tego Sakramentu... można o tym pisać godzinami... Ale raczej nie wszyscy tego słuchaliby...
Alfo mnie też Winter zadziwia... a Kego oceny są po prostu przerażające. Moja religia mówi żebyśmy nie oceniali ani nie osądzali. Staram się tak czynić, wiem że to trudne, ale masz pełną rację Alfo, że Winter przesadza i to zdrowo szafując w ten sposób wyrokami...
Natomiast Winter nie krytykuj Alfy za jej teorie... wiesz ta jest nawet bardziej prawdopodobna niż Wasze krótkofalówki, wimany, UFO - Arce Noego, Gwieździe Betlejemskiej - UFO < ... > etc etc etc... żeby więcej nie przytaczać... Ja osobiście przełknę kielich lepiej niż to, że Arka Noego była statkiem UFO na którym trzymano DNA... < ... > ... < ... > ... < ... > ... Ja zawsze przełykam coś co nie jest pogonią za sensacją tylko rozważaniem, myśleniem, filozofią. Przełykam coś czego nie podają mi na siłę, tylko tłumaczą dlaczego tak a nie inaczej. nie przełknę tego kiedy mówisz: " UFO to Bóg, tak jest i my na tym forum to wiemy i nikt nic nam udowadniać nie musi. " A na moje pytanie skąd wiecie odpowiadasz: " Nie chce mi się rozmawiać z tak zacofanym i tępym idiotą jak ty " hmm...
Pozdrawiam :) Trzymajcie się cieplutko:)
|
|
|
Przepraszam za "przepychankę" , za bardzo mnie poniosło , to wszystko przez Brata , rozdrażnił mnie i nastawił wrogo do innych. I tak chrześcijaństwo niszczy wszystko , co dobre...
|
|
|
hmm... Winter bardzo ładnie zrobiłeś że się przyznałeś. ale nieładnie jest zwalać inę na innych... Chrześcijaństwo buduje i utwierdza dobro. Niczego nie niszczy co jest dobre.
Bo głupota niszczy mądrość i dobro...
Pozdrawiam :)
|
|
|
Brat powoli stajesz się legendą na tym forum, może byś uchylił rąbka tajemnicy i napisał coś o sobie, widze że na każde pytanie dotyczące Ciebie nic nie odpowiadasz.
|
|
|
Legendą na tym forum pozostają dendi9 , Sew , szlachcic , Moskit. Ci najstarsi bywalcy. Może i ja ?
|
|
|
hmm... bez przesady legedą... pochlebiasz mojej próżności, ale legendą to jednak jeszcze nie... < "jeszcze" - faktycznie jestem egoistą, nawet nie wiedziałem co piszę. Przepraszam za moją wredną próżność >... :)
hmm... ja nic nie odpowiadam? Moje życie nie jest tajemnicą ale... hmm... niech moje życie pozostanie moim :) OK???
Trzymajcie się cieplutko:) Już mnie nie ma :D hmm... "zobaczymy" < "napiszemy"??? > się za kilka dni :) wszystkiego dobrego:)
|
|
|
Sorry Winter ty też jesteś legendą a Brat jest osobą najbardziej widoczną i kontrowersyjną, jeszcze teraz jak nic nie chce o sobie napisać to będzie osobą z tajemnicami.
Brat ja nie chce byś pisał imię i nazwisko tylko np. ile masz lat co porabiasz,nawet domenę masz ukrytą pod IP, jak nie chcesz pisać to nie pisz nie będę naciskał twoja sprawa.
|
|
|
Brat a więc skonczyłeś studia teologiczne to wszystko wyjaśnia, nawet ładnie napisałeś tym swoim owieczkom z twojego Kościoła na ewangelia.com może im się po- otwierają co niektóre klepki, które im fanatyzm pospawał, choć wątpię, fanatykiem zostajesz po wstrząsie i tylko następny wstrząs może cie wyleczyc
|
|
|
Dziękuję za pochwały... tylko że oni nie są fanatykami - oni wierzą... i bardzo dobrze... a wyleczyć człowieka z niewiedzy nie jest trudno... A oni własnie jak widać mają inną wieeddzę niż ja... tutaj potrzbna jest dyskusja...
Trzymajcie się cieplutko:) I ciesze się że nie będziesz naciskał:) Pozdrowienia:)
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |