| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| pytanko!wazne | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
|
ej amm pytanko czy wiecie cos o szkolach kursach studiach akademiach czym kolwiek co uczy o zjawiskach paranormalnych prosze odpowiedzcie jak najszybciej
|
|
|
Brat-Wykładnia niczego sobie tyle że demagogiczna.Bo nie dodałe jednego ,że co z tego iz mšdry powie jak głupi nie pojmie?I skšd wiadomo że mšdry to mšdry w twoim przykładzie? Bo niewiem kogo masz na myli?-Podstawiajšc w jego miejsce słowo mšdry?Czy nie jest to aby (mędrzec) który obstaje przy np.Dogmatach -które już nawet nie tyle kłucš się z najnowszymi odkryciami nauki ale z szeroko pojętš logikš?
No a teraz to oco wczeniej pytałe-
-------------------------------------------------------------------------------
Czy lata czyniš mędrca? Dowiadczenia zapewne Ci nie brak, ale skšd masz pewnoć, że Sitchin nie blefował? Nie zmylił wszystkiego? Nie jest bajkopisarzem? I skšd wiesz, że Ty się nie mylisz?
-------------------------------------------------------------------------------
Ja mam pewnoć bo sprawdzam chodz może jestem leniwy w życiu codziennym lub może za takiego tylko uchodze ale nie jestem leniwy jak chodzi o poszukiwanie i sprawdzanie -czego TY nie miałe nawet ochoty zrobić .W innym wypadku nie zadałby sobie tyle trudu aby te pytanie zadać.Jeli pytasz poważnie chodz jeste leniwy aby samemu to sprawdzić to odpowiem-
1) Czy Sitchin nie blefował -Hmm jeli by to co napisał ,nie potwierdzało się w innych żrudłach -zapewne bym takš wykładnie przyjoł.
2) Nie zmylił wszystkiego- Gdyby nie to iż przed nim kto inny i to sporo wczeniej nie przetłumaczył częci tych płytek Znajdujšcych się bodajże w British Muzeum w Londynie. -I jak wyżej nie miało by to odbicia w innych żrudłach to napewno to samo co wyżej.
3)Nie jest Bajkopisarzem.-Nie wiem ile i jakie Bajki TY czytasz.(nie wnikam w gusta)
Ale może powiem CI jedno .Greckie słowo Bajki jeli chodzi o tak zwanš mitologie,jest słowem dwu znacznym.W jednym tłumaczeniu tak jak wyżej można to tłumaczyć -tak jak przyjmuje to większoć .Ale w drugim To słowo można tłumaczyć też jako WIEDZA !? A to zmienia całš Interpretacje-nieprawdarz?
4)Skšd wiem że ja się nie mylę?-Hmm zapewne to najtrudniejsze z pytań.
Ale powiedziało się "A" trzeba powiedzieć i reszte.Może ujme to tak.Wiele postów napisałem na ten temat i w paru ujołem może nawet lepsze tłumaczenia ale ,postaram się to jeszcze raz napisać.Ja jestem SCEPTYKIEM to taki w Tomasz (niedowiarek) który musi dotknšć aby uwierzyć.I według mnie jeli jest przykład że nie trzeba przyjmować wszystkiego na wiare.(czytaj mojš sentęcje pod postami)
To jest możliwoć Poznania a nie zawierzenia.I jeli czytam jednego który co pisze,
to moge to pominšć bo jakiemu Julkowi Verne co się przyniło a że akurat sie sprawdziło to traf-niech tam.Jeli pisze to dwuch no to juz można się zastanowić.Ale jak pisze to już więcej ludzi to zaczynam to rozpatrywać szukać porównywać .Owszem to nie jest łatwe ale kto powiedział że będzie? Ale jak porównam rozczšse na czynniki i poskładam a okazuje się że niestety PASUJE .To zmieniam zdanie-"Bo tylko GŁUPIEC nie zmienia zdania !" A jak kto nie potrafi wyliczyć całoci cišgu-(mowa np o DNA) to nawet znajšc 98% całoci -nie może wiedzieć czy z takiego zarodka narodzi się małpa czy człowiek ! Bo taka jest zgodnoć! Więc każdy nie umiejšcy mylowo ogarnšć całoci zawsze powie że to bzdura! Ale czy napewno?? Jeli usłyszysz np co takiego- że aby komu uratować życie trzeba mu złamać nos?!!!Czy UWIERZYSZ w takie twierdzenie?? Napewno nie!! Ale czy to wiadczy o tym iż twierdzšcy tak- to WARIAT? czy TY poprostu NIEWIESZ !!Bo twój leniwy stosunek do poznania i odkrycia prawdy niema ochoty(ruszyć tyłka z miejsca).Nie będe czekał na twojš odpowiedz bo z góry wiem jaka by była na postawione wyżej pytanie.Więc odpowiem od razu-
Awięc TAK! takim sposobem można człowiekowi uratować życie gdyż złamanie takie
powoduje iż człowiek po takim urazie przy zwiększonym cinieniu krwi ma krwotok z nosa co zostaje spowodowane uszkodzeniem naczyń krwiononych.
Ale taka włanie reakcja powoduje że taki kto- unika wylewu w takiej sutuacji krwi do muzgu co w większoci przypadków kończy się mierciš albo poważnym kalectwem.
Ale jak napisałem nie znajšc takiego cišgu -zawsze powiemy to głupota.
Więc może lepiej pomyleć zanim się kogo tak nazwie.Ale owszem pytać zawsze można ale czeba wiedzieć oczym się rozmawia. W przeciwnym wypadku to rozmowa z daltonistš o kolorach.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Edwardzie jeli chcesz zajšć się rozkładaniem mojego podpisu na czynniki filozficzno-logiczne to uwierz mi, że robisz to włanie co chcę aby ludzie robili - mylisz. Interpretuj jak chcesz - interpretacja zależy od człowieka i stopnia skomplikowania jego psyche.
Heh... Znów żmudne punkciki...
1. Co potwierdzajš ródła?
2. Czy na podstawie jakich płytek można dociekać wszytskiego w co wierzysz? Skšd wiadmo, że te "płytki" to nie malowanka małego dziecka sprzed 2000 lat?
3. Nie komplikujmy życia, przyjmijmy interpretacje powszechnie znanš. Skšd wiesz że nie jest bajkopisarzem?
4. I słusznie piszesz. nie rozumiem tylko jednego - skoro wszystko Ci pasuje, wszystko ogarniasz a pisało o tym załóżmy 100 osób, to czemu nie wierzysz w co co pisało miliony osób, rozważało miliardy ludzi i czym dzisiaj zyje bez mała 99% wiata?
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
"A jak kto nie potrafi wyliczyć całoci cišgu-(mowa np o DNA) to nawet znajšc 98% całoci -nie może wiedzieć czy z takiego zarodka narodzi się małpa czy człowiek ! Bo taka jest zgodnoć!" Edward jak większoć ludzi mylisz się. To że nasze dna jest w 99% identyczne z dna szympansa nie znaczy tego co napisałe, dlaczego?
Wyobra sobie, że dna to klocki lego, a my jestemy budowlš z tych klocków. I teraz można powiedzieć że z jednego zestawu klocków można zbudować szympansa, ale żeby zbudować człowieka nie wystarczy dobudować tego brakujšcego 1%. Należy rozłożyć całego szympansa i poskładać to wszystko od nowa dokładajšc jeszcze 1% klocków z innego zestawu.
A więc majšc nawet 5% tej budowli z dna mozemy stwierdzić czy to będzie człowiek czy szympans.
To że jakš teorię popiera 1, 2, czy 1 000 000 ludzi nie ma znaczenia, znaczenie ma od ilu ludzi równolegle ona wyszła (i czy ci ludzie nie mieli ze sobš kontaktu).
|
|
|
mšdrze powiedziane
[%sig%]
|
|
Pszed urzyciem zapoznaj sie z tresciom ólotki dołonczonej do opakofania bonć zkonsóltój sie z lekażem lub farmacełtom. |
|
Mšdrze... ale ilu ludzi nauki wniš wierzy też jest ważne.
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
No tak bracie, to w co większoć ludzi nauki wierzy, wierzš całe rzesze bezmylnych oglšdaczy tv, słuchaczy nauczycieli (profesorów itp.), a mylšcych jak na lekarstwo.
I przez to dochodzi do tego że procentowo mylšcych jest pewnie 10%, oszołomów też 10%, a reszta to "oglšdacze" - zapomniałbym w tej kategori dopisałbym jeszcze polityków. No i "oglšdacze" których jest najwięcej często mylš teorie mylšcych z teoriami oszołomów i ich samych na wzajem.
|
|
|
Szuineg- Piszesz że---
"A jak kto nie potrafi wyliczyć całoci cišgu-(mowa np o DNA) to nawet znajšc 98% całoci -nie może wiedzieć czy z takiego zarodka narodzi się małpa czy człowiek ! Bo taka jest zgodnoć!" Edward jak większoć ludzi mylisz się. To że nasze dna jest w 99% identyczne z dna szympansa nie znaczy tego co napisałe, dlaczego?
Wyobra sobie, że dna to klocki lego, a my jestemy budowlš z tych klocków. I teraz można powiedzieć że z jednego zestawu klocków można zbudować szympansa, ale żeby zbudować człowieka nie wystarczy dobudować tego brakujšcego 1%. Należy rozłożyć całego szympansa i poskładać to wszystko od nowa dokładajšc jeszcze 1% klocków z innego zestawu.
A więc majšc nawet 5% tej budowli z dna mozemy stwierdzić czy to będzie człowiek czy szympans.
To że jakš teorię popiera 1, 2, czy 1 000 000 ludzi nie ma znaczenia, znaczenie ma od ilu ludzi równolegle ona wyszła (i czy ci ludzie nie mieli ze sobš kontaktu).
Popełniłe podstawowy błšd LOGICZNY!!!
Nie udawadniajšc niczego choć dołożyłe jeszcze jeden procent do mojego przykładu !
Bo nawet jak co jest zgodne w 99,9 Procentach! i masz tylko te same 99,9 % z jednej i drugiej struktury- możesz złożyć dwa identyczne obrazki (TAK???)ale dokładajšc dopiero ten brakujšcy ułamek .Obydwa obrazki stanš się RÓZNE !!!!!!!!!!!
Więc twój wywód jest błędny logicznie. I wten sposób ja wycišgam wnioski ANALIZUJĽC a nie bioršc na wiare .Więc nie podkładaj swoich interpretacji pod mije myli bo sš błędne i wnioski okazujš się Fałszywe.Oczym nieraz pisze.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Nie edwardzie to ty użyłe złego przykładu (DNA).
Taki błšd popełnia wielu ludzi mylšc że jak mamy dna w 99% (może być 98%) zgodne z dna szympansa to jestemy w 99% tacy sami, a tak nie jest.
Nawet bioršc pod uwagę tylko te fragmenty dna które występujš u człowieka i szympansa, to u człowieka te fragmenty sš poukładane całkiem inaczej niż u szympansa i sama kolejnoć tych "klocków" daje nam informację z jakim gatunkiem mamy do czynienia.
Napisałe: " A jak kto nie potrafi wyliczyć całoci cišgu-(mowa np o DNA) to nawet znajšc 98% całoci -nie może wiedzieć czy z takiego zarodka narodzi się małpa czy człowiek !" - Mowa o DNA i CIĽGU, i do tego się przyczepiłem bo to nie prawda w przypadku DNA. Wiem o co ci chodzi co nie zmienia faktu że przykład DNA tu nie pasuje, żywych istot nie można tak sobie rozebrać na częci pierwsze i ułożyć co nowego. Ten procent (czy dwa, czy trzy) różnicy nie stanowi istotnej informacji która w magiczny sposób zmienia szympansa w człowieka.
|
|
|
Szuineg-Masz racje teraz i ja pomylałem twoim torem rozumowania w kłutni o słowo.
Tak Przykład w takiej interpretacji jest zły dlatego że sama interpretacja jak wczeniej dowodziłem może być błędna.Bo nie znajšc 100% nie można ułożyć cišgu,w rozumieniu (identycznego a zarazem zgodnego z Oryginałem) gdyż dopiero te 100% to końcowe wyliczenie które daje tš pewnoć.W innym przypadku zawsze zadanie zostaje nieukończone,z powodu jakiej niewiadomej.I takie wyliczenie można tylko nazwać PRAWDOPODOBIEŃSTWEM ! Lecz nie pewnikiem.
[%sig%]
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 29 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |