| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Następstwa śmierci JPII | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28 |
|
Wiecie co to co napisze jest moe i dziwne ale niestety zauwazylem ze po smierci naszego Papy zle sie zaczelo dziac, w moim zyciu fatalnie wrecz ale i w zyciu innych rowniez z kim bym nie porozmawial to jest zly nieszczesliwy nie chce sie nikomu zyc, ja utracilem prace, w nastepstwie moja wielka milosc, pozniej ... no wlasnie pozniej co bedzie pozniej czy bedzie lepiej?? Czy u was tez jest teraz taka dziwna sytuacja czy tylko mnnie i moje otoczenie to spotyka?? prosze o sensowne wypowiedzi!!!
ii
|
|
|
Co wy sie tego Adolfa tak uczepilicie? tomekkk, a jak myslisz kto jest lepszym człowiekiem, ludzik "A" który zabił człowieka, czy ludzik "B" który całe życie sadzi pomidory i sprzedaje na targu? Według normalnych osšdów ludzkich powiesz pewnie że lepszy jest "B", a co powiesz jak się okaże, że człowiek którego zabił "A", gdyby nie zginšł sam zabiłby 10 osób - nasz zły "A" okazuje się uratował życie 10 ludziom! A od pomidorów "B" mogło umarzeć w cierpieniach setki ludzi. Nikt nie wie wszystkiego, więc nikt nie może osšdzać drugiego człowieka.
|
|
|
Szuing,cöz za wspanialywywög,podziwiam i gratuluje pomyslunku:-)
|
|
|
"Jaka miara sadzicie taka i was beda sadzili",a wiec nikt nie jest "Lepszy"lub "Gorszy"bo jaesli Biblia glosi PRAWDE to poczynania ciala nie maja nic wspölnego ze zbawieniem!!!
|
|
|
Czesc.. Harmagedon, czy Ty aby nie jestes Swiadkiem Jehowy????
|
|
|
Szuineg... Calkowicie sie z Toba zgadzam tylko nie wiem co ta twoja historyjka ma wspolnego z konkretnymi przykladami o ktorych mowil Harmagedon ?? ... No chyba,ze zapomniales dodac jeszcze,ze ten sadzacy pomodory to mial byc Hitler a ten ludzik A to JPII ... jesli myslales odwrotnie to sorki za niezrozumienie :)
|
|
|
Nie jestem wyznawca zadnej wiary a juz napewno nie "Kociej Wiary":-)
|
|
|
Ludzik "A" i ludzik "B" to może być każdy, nawet Wojtyła, Hitler, czy Stalin. Chodzi o to że nikt tak na prawde nie wie wszystkiego o innym człowieku i nie wie co on myli (mylał) gdy co robi, co go popchnęło do takiego a nie innego kroku. Gdy kiedy tam cała polska niemogła zrozumieć jak można być takim potworem żeby zabić nowonarodzone dzieci i pochować je w beczce (każdy pewnie kojarzy to wydarzenie), Ja nie dziwiłem się. Umiałem zrozumieć że to niekoniecznie nieludzkie uczucia spowodowały tš zbrodnię, lecz może całkiem przeciwnie. Może ta matka zbawiła swoje dzieci pozbawiajšc je życia i oszczędziła im piekła na ziemi. Jeżeli jest Bóg to on to osšdzi, nam pozostaje próba zrozumienia takich ludzi.
Ale nie my zawsze chcielimy być lepsi od Boga, więc sšdzimy nie rozumiejšc sšdzonych - a najpierw trzeba zrozumieć. Na szczęcie Bóg (o ile istnieje) rozumie wszystkich i to gwarantuje nam że On nie popełni pomyłki sšdowniczej.
PS. Słyszałem kiedy taki kawał:
Umarł ksišdz, przy bramie nieba wita go w. Piotr i oznajmia że niestety nie załapał się on do raju. Ksišdz zaczšł protestować bo zobaczył że jest tam zmarły niedawno kierowca autobusu - wyjštkowy bezbożnik i chulaka. Jak to? spytał Piotra, takich bezbożników wpuszczacie a mnie sługę pana nie? No tak, tyle że jak Ty odprawiałe mszę to wszyscy wierni spali, a jak on prowadził autobus to wszyscy nawet niewierzšcy się modlili - odparł Piotr.
|
|
|
Tu wszystko na ten temat!!!:-)
Słyszelicie, że powiedziano: Będziesz miłował swego bliniego, a nieprzyjaciela swego będziesz nienawidzil A Ja wam powiadam: Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was przeladujš; tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych.Jeli bowiem miłujecie tych, którzy was miłujš, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czyniš?I jeli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czyniš? Bšdcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski.
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |