Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Góra Żar
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31

Jak to jest z Górą Żar Słyszałem że woda płynie tam pod górę. To sprzeczne z prawami fizyki

Gosiu, chociaż raz przestań walić nam tu smuty z tym HAARPEM

Koolman Ty rozne smuty walisz i ja sie Ciebie nie czepiam ! Czytaj albo nie i nie przeszkadzaj sobie.

No dobrze, ale powiedz mi jak tam może działšć HARRP ?? Po co im to ?? Wydajš bazsensownie pienišdze, aby ludzi robić w konia ?? Gosiu, tam akurat HARRP nie występuje !!! Wszędzie indziej moze tak, ale tam nie !!!

Fajne miejsce nad jeziorem Żywieckim i miejsce do latania na lotniach. Byłem tam parę razy na wakacjach, pełny odlot. Zbiornik jest głęboki, niekiedy przy brzegu lezš zatopione drzewa, trzeba uważać. Elektrownia w tym miejscu wzmacnia naturalne anomalie pola garwitacyjnego i z tego ten efekt, jak więc widzicie istnieje poœredni dowód, że nowe rodzaje silników będa na wodę. Ale rzeczywiœcie HRPA tan niema i nikt go nie widział, przynajmiej moja rodzina co tam mieszka od 30 lat go nie widziała. Pozdrawiam Igor

Nic sie na to nie poradzi, ze fal nie widac. Czesto widac efekt ich dzialania, ale ludzie wola to nazywac czarami, choroba albo cudami. Malo kto zdaje sobie z tego sprawe, ze HAARP przestla bezprzewodowo swoje fale tysiace kilometrow, a dzieki sputnikom wszystko widzi i slyszy. Operator, ktory chce sie zabawic ludzmi wyszukuje odpowiednie sytuacje i mozliwosci. Nie wszyscy na Ziemi przeliczaja wszystko na pieniadze. HAARP pieniadze ma i robi za nie co chce. To tak jak z lekarzem. Lekarzowi zaplacisz, ale zdrowia nie kupisz. Polecam wspanialy link o kontroli samochodow - jez. angielski http://news.independent.co.uk/uk/transport/article334686.ece

Co fakt to fakt fal nie widać i nie słychać ale jak dowiodły sotatnie wybory od HAARPU wiele nie zależy, lub wiele zależęć nie może. On dociera tylko do tych co sš dostrojeni do jego fal i sš w stanie odebrać sygnał nadawany przez niego.
http://www.haarp.alaska.edu/haarp/images/Array.jpg[img]</div>

<div align="center">Nawet te anteny w HAARp-ie ciekawe.</div>

A co do samej Poršbki to jak mówiłem Gosiu bardzo ładne miejsce.

<b>z ciekawostek to:</b>  Na szczycie góry Żar (761 m) w Beskidzie Małym znajduje się zbiornik górny Elektrowni Wodnej Poršbka-Żar. Jest to sztuczna budowla bez dopływu naturalnego o głębokoœci 22 m, brzegi zbiornika tworzš obwałowania tzw. zapory boczne, usypane z miejscowego urobku skalnego, dobrze zagęszczonego. Duża różnica poziomów (440 m) między zbiornikiem górnym (sztucznym) a Jeziorem Międzybrodzkim (naturalny zbiornik) oraz niewielkie odległoœci między tymi elementami topograficznymi zapewniajš elektrowni korzystne parametry techniczno - ekonomiczne.

[img]<div align="center">http://www.porabka.pl/img/galeria/foto_52.jpg</div> Teraz myœlę, że się przyczyny anomali trochę wyjaœniły, to dzięki wodzie te anomalie powstajš. dziwne ale cóż taka prawda. Pozdrawiam Igor

http://www.porabka.pl/img/galeria/tn_foto_52.jpg

Igor o jakich anomaliach pola grawitacyjnego mówisz?? gdyby działała tam jakaœ siła będšca nastepstwem anomali grawitacyjnych to działałaby cały czas. A mnie na 10 prób z różnymi rzeczami, które mogš się toczyć (poczšwszy od samochodu) 10 razy wszystkie przedmioty w końcu stawały w miejscu i wszystkie w promieniu 2-3 metrów (w zależnoœci od tarcia). 2 próby z przedmiotami nie dajšcymi się toczyć skończyły się fiaskiem, więc tam po prostu jest z górki. A te korzystne parametry ekonomiczne elektrowni wodnej która się tam znajduje, to po prostu fakt że w nocy pršd jest tańszy (tz. taryfa nocna). Więc w nocy pompuje się wodę w górę, a w dzień się jš spuszcza na dół produkujšc droższy pršd i stšd zyski. W modelu energetycznym, elektrownia ta produkuje tylko straty mocy, no ale dzięki "ekonomii" komuœ się to opłaca. PS. Już prędzej zakładałbym tam działanie haarpa, bo oni mogš włšczać i wyłšczać swojš "moc" więc mogliby robić ludzi w wała, a po co to już drugorzędna sprawa.

Igor, HAARP jest w stanie dopasowac sie swoimi falami do kazdego i do wszystkiego.

Gosiu, ale co HARRP ma do Góry Żar w Beskidzie Małym ??? To nie jest tak jak myœlisz, Ty wszystko co tajemnicze i niewytłumaczalne sprowadzasz do jednego worka, którym jest Twój HAARRP. A czy jeœli kiedyœ jeœli szedłem w pewnym miejscu i poczułem się tam Ÿle, bardzo Ÿle, i jak te miajsce mijałem zpowrotem to znów miałem te same odczucie to też był HRAAP ?? Za każdym razem jak porzechodzę w pobliżu tego miejsca to potem mam dziwne nie wywyołane niczym emocje i odczucia. Czy to może być również Harrp ??

Koolman, to moze byc HAARP. Naprawde !!!
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 31
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.