| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Pycha | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 113 |
|
Czym jest? Czy potrafimy przyznać się przed nami samymi do pychy? Jak się ona objawia? Jak ją rozpoznać? Czy jest sens aby z nią walczyć?
Zapraszam do jakże polemicznej i niekonkretnej ( akurat w sam raz na to forum ;) ) dyskusji na temat jednej z najgroźniejszych cywilizacyjno-umysłowych chorób współczesnego świata - pychy.
Pozdrowienia :)
[%sig%]
|
|
|
Zaraz, chwileczke...... Sorry, Ago, ale wytłumacz mi Twoje twierdzenie, bo jestem za głupi, by to zrozumiec.....:)
Znać, nie znaczy wiedzieć.......
A wiedzieć, nie znaczy rozumiec.....(tę częć twierdzenia rozumiem i zgadzam sie z nim.....)
Bo albo wiemy, albo wierzymy, ze wiemy....... tego to juz ZUPEŁNIE nie łapie......:)
Wiem, albo nie wiem. Potrzebuje wyjanienia, definicji wiedzy, bo inaczej nawet nie bede mógł wierzyć, ze wiem, o co chodzi.....
Pozdrawiam.....:)
Ps. Znać, nie znaczy wiedzieć, tez jest dla mnie niezrozumiałe......:)
Czyli w swej głupocie, jestem w stanie pojšć tylko rodkowš częc twierdzenia.....:))))))
|
|
|
Ago! przepraszam, przepraszam, przepraszam! pytanie adresuje do Edwarda!!!
Pomyłka! Wiec jeszce raz.... Edwardzie, wytłumacz mi swój cytat, ktorym sie posługujesz, bo próbuję znaleć w nim jaki sens......:(
Mam nadzieję ze mi w tym pomozesz.....
Ago, jeszcze raz przepraszam, Edwardzie, owiec błšdzšcego!!!!! :)
|
|
|
Teraz jestem zakręcony...... ten sam cytat u Agi i u Edwarda..... Mam nadzieje ze nie bedziecie sie kłócić o prawa autorskie.....;)
Obojętnie kto, ale niech kto mi to wyjasni....:)))))))
|
|
|
Remigius..
odpowiedz znajdziesz w temacie "a tu dalej po staremu..."
miedzy innymi tam...
pozdrawiam
|
|
|
Wielkie DZIĘKI RZECZNIKOWI (oczko) Tantiemy po spotkaniu.Tak prawde mówišc sam już niepamiętam gdzie co i oczym pisze więc naprawde dzię ki za podpowiedz. Ale jakby jeszcze były jakie pytania to chętnie wyjanie-Remigius.
Brat- A jeste pewien że inni tez to wiedzš co (ON ) mówi?
Wytrwałoć to jeszcze nie sukces,trzeba jeszcze dowiadczenia.
---------------------
O ile dobrze pojałem chdzi Ci w cały pocie to, że jestemy jak zegarek i że sa trybiki A które poruszajš trybikami B i nikt tego nie chce zrozumieć...
---------------------
I włanie na niezrozumieniu i własnej interpretacji cudzych myli polega cały szkopuł.
Po pierwsze jak może CI wiadomo Zegarek to jedna całoć no nie te elektroniki ale te z tak zwanymi kamieniami,majš trybiki które sš zaco odpowiedzialne .Każdy za co innego,ale razem tworzš CAŁOĆ ! Każdy jest inny inaczej się obraca (tz z innš prędkociš lub w innym kierunku-jeden większy jeden mniejszy itd itp)) lecz wszystkie majš jeden cel -Aby zegarek FUNKCJONOWAŁ ! Tyle że jek każdy zacznie chodzić według swojego widzimisię -jak to dzi ma miejsce (mowa o ludziach) to taki zegarek tak jak pożšdek na ziemi można o kant d...y rozczać !
A na temat pychy swoje już powiedziałem.
Dziękuje i pozdrawiam.
[%sig%]
|
|
|
Trudno jest nierozumieć "własnej interpretacji cudzych myli"... ... ... właciwe jest to alogiczne założenie.
[%sig%]
|
|
|
bylo napisane:
"na niezrozumieniu i własnej interpretacji cudzych myli"
czyli: na niezrozumieniu...i w zwiazku z tym (ze tylko myslisz ze zrozumiales) wlasnej (czyli przez siebie) zinterpretowanej cudzej mysli...
nie zauwazyles spojnika "i" Brat... ktory tam malutki ale jest...i zmienia postac rzeczy-budowy tego zdania
pozdro
Beata
|
|
|
temat tak jakby znowu nabrał wierzoci na naszym forumku.
Czemu co jaki czas kto tu prubuje badać swojš popularnoć?
|
|
|
miałem kiedy takš beeme, żeby mi chociarz taki lewarek został :D
|
|
|
Trochę spónione: Beato może i maasz rację.
Szuineg mówisz o mnie?
Pax :-)
[%sig%]
|
|
|
Temat warto kontynuować , nie jednemu sie przyda zastanowić nad treciš !
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 113 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |