Jestem niezalogowany   zaloguj mnie   /   rekrutacja

Forum - Świat Tajemnic

Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek
Wywiad z morderca
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28

Film - wywiad z polskim morderca. Zawsze morderca mordujac uwaza, ze ma racje ! http://www.youtube.com/watch?v=GOmNvZ0UwMY

zbyszek123:
a najchętniej wyizolowałbym kilka ha powierzchni i tam ich zamykał wszystkich razem niech żyją w otoczeniu które próbują tworzyć gdzie myśliwy staje się zwierzyną i niech ma wtedy...
A jak nazwiesz tych, którzy takich psychopatów zamykają i patrzą jak się nawzajem wyżynają?:) A co do publicznej kary śmierci: dużo ich było w średniowieczu, kiedy to prości ludzie przychodzili patrzeć jak kogoś wieszają:P A dla samego skazanego nie jest to raczej jakaś "gorsza kara" ani różnica czy będzie się na niego patrzyła publiczność spragniona "innego rodzaju" rozrywki:P W końcu i tak żywy z tego nie wyjdzie:P

weltschmerz:
A jak nazwiesz tych, którzy takich psychopatów zamykają i patrzą jak się nawzajem wyżynają?:)
studiowałem tak sam sobie psychologie swojego czasu dla własnej ciekawości dużo obserwowałem i z niezłym baizlem miałem do czynienia myśle że nazwałbym to działaniami typowo prewencyjnymi poza tym czegoś takiego nie ma czyli w pytaniu błąd stylistyczny
weltschmerz:
A co do publicznej kary śmierci: dużo ich było w średniowieczu, kiedy to prości ludzie przychodzili patrzeć jak kogoś wieszają:P A dla samego skazanego nie jest to raczej jakaś "gorsza kara" ani różnica czy będzie się na niego patrzyła publiczność spragniona "innego rodzaju" rozrywki
ja niewidziałbym w tym rozrywki dla nikogo chodziło by o prewencyjny fakt- jest zbrodnia-jest kara nawet niechciałbym patrzeć na śmierć człowieka zawsze to akt unicestwienia cudu Bożego byłby to publiczny akt obrony społeczeństwa nic więcej jeśli ktoś zamordował kilka razy zrobi to ponownie weltschmerz- wierz mi niechciałbyś być tym co wypuszcza psychopate na wolność a za dwa dni oznajmia kolejnej rodzinie że straciła dziecko które niewiadomo jeszcze jak cierpiało. niema dyskusji o jego prawach potencjalnych czy jakichkolwiek innych gdyż on niema skrupułów i odziera z tych praw każdą ofiare jest tokie powiedzenie oko za oko ... i jak kuba BOGU... sądząc morderce powinno się patrzeć jego oczami i nie bronić wartości dla niego których on sam niewyznaje chodzi o wiedze strach że gdy coś zbroisz zostaniesz ukarany zwykły człowiek nie ma dostępu do wiedzy na temat morderstw zaginięć itp... policja działa ale jak? napewno niema jej tam gdzie trzeba bo łatwiej ganiać kulturalnych i spoko gości którzy nic nikomu by niezrobili niż tych napakowanych uzbrojonych w ciemnych betkach( wiem-stary stereotyp-tylko porównanie) więc co ma odstraszać skoro gdybyś do kogoś coś cierpiał/cierpiała potencjalnie na legalu po 10-15 latach wyjdziesz żyjemy w utopijnym poczuciu i bezpieczeństwa i kary za to co się tak naprawde dzieje

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

zbyszek123:
zawsze to akt unicestwienia cudu Bożego
No więc kto by się podjął dokonania tego czynu? Chyba tylko równie psychopatyczna osoba jak sama ofiara :)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Żeby nie było: nie bronie morderców, zabójców ani psychopatów:) Ale uważam, że zabijając kogoś kto zabija i niejako "ostrzegając" innych przed popełnianiem takich przestępstw, to po prostu zajmujemy jego miejsce i sprawiamy, że potencjalni mordercy boją się gorszych od siebie (czyli nas), dlatego jak dla mnie to nie jest żadne rozwiązanie. To trochę tak jakby mordując "złych" mówić: "o, tak właśnie robić nie wolno":P

Nie żebym bronił morderców, ale widzę to podobnie jak Ty weltschmerz :) Kult strachu przed silniejszym, iście "reptiliańska" doktryna ;)

The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/

Po co sięgać w tak odległe czasy. Publiczne oglądanie skazanych było wymuszane i 100lat temu. Macie troszkę obciętą pamięć historyczną. Matka kolegi prowadziła zapiski z histori parafi i pytała o wspomnienia najstarszych mieszkańców {teren należący obecnie do Mokotowa Warszawa}. I ci wspominali ze jako młode osoby zmuszni byli do oglądania że jak jakiś chłop zawinił władzom carskim to się go wieszało do góry nogami i czekano tak długo aż dokonywał on żywota. Czyli sto lat temu. Niedawno. Młodzierz była zmuszana do oglądania tego żeby im jakie podobne głupoty po głowie nie chodziły żeby nie spiskowali. Wot batiuszka Car otiec narodu.

Raptor:
No więc kto by się podjął dokonania tego czynu? Chyba tylko równie psychopatyczna osoba jak sama ofiara :)
ok-zamknąć ich w rezerwacie z podwujnym ogrodzeniem na 10 m z drutem kolczastym, psami i budkami ze strażnikami i puścić to w tv reszte sami uczynią
weltschmerz:
że potencjalni mordercy boją się gorszych od siebie (czyli nas), dlatego jak dla mnie to nie jest żadne rozwiązanie. To trochę tak jakby mordując "złych" mówić: "o, tak właśnie robić nie wolno":P
troche to pokrętne ale faktycznie kto by ich miał mordować ja niewiem czy w obronie własnej bym potrafił- no może bliskich ale prędzej też w gre wchodzi obezwładnienie i najzwyklejszy wpr( czyli wpieeeeee...ol) mój błąd sorki mam nadzieje że się poprawiłem i nowa teza was satysfakcjonuje- raptor-dzięki za link :-) niezłe i inspirujące średnio się nad tym zastanawiałem ale to ma sens:-)

Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi...

http://img.interia.pl/rozrywka/nimg/Rysunki_full_color_1884094.jpg

Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 28
Nowy temat | Spis tematów Nowszy wątek | Starszy wątek

Proszę zalogować się aby zabrać głos na forum.
Jeśli nie masz konta, możesz w prosty sposób zarejestrować się.