| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| PROPOZYCJA ZMIANY NA FORUM (restrospekcja) | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
|
Proponuję by zamiast rejestracji wprowadzić przepisywanie kodu, który zabezpieczał by przed spamem, bo niedługo będziemy dyskutować tu w 3 osoby.
Klimat dyskusji tutaj stał się taki... monotematyczny od kiedy wprowadziliście rejestracje, wyraźny prym w dyskusjach tutaj wiedzie towarzystwo jednej myśli, i jakkolwiek cenię poglądy np. wendola i paru innych osób tu się mocniej udzielających to cenię jeszcze bardziej pluralizm i odmienność poglądów na forum, dlatego bardzo proszę aby panowie albo pan admin ewentualnie pani, pomyślała nad zlikwidowaniem wymuszania rejestracji by pisać na forum. Wiele forów w ten sposób funkcjonuje, łącznie z moim, wystarczy poświęcić tylko troszkę więcej czasu na moderowanie, ale naprawdę tylko troszkę więcej. Pozdrawiam
|
|
... |
|
|||
|
|||
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
|||||
|
|||
|
Rosomak, ty chyba lubisz obrażać innych - twoja duma wyraźnie została urażona i nie spoczniesz póki nie dogryziesz osobom które słusznie zauważyły że się podlizujesz, jak byś nie zauważył spór został w zasadzie zażegnany tylko z twoich ust leci siarka i w zasadzie ty wywołałeś ten spór, ty skłóciłeś wszystkich z wendolem, nie sam wendol - bo nikt nie ma wątpliwości że gdyby nie on niestety to na forum wiele by się nie działo, ale jednocześnie - właśnie oto chodzi żeby pisali inni, a takie osoby jak ty które koniecznie chcą się podlizać zniechęcają innych do pisania.
Rosomak to osoba która sprytnie wznieca konflikty - takie ja mam wrażenie.
|
|
|
Nudzisz root.
Przypiąłeś się pierwszy więc nie płacz teraz ze czujesz się obrażany.
Najlepiej zakończmy ten temat.
Ja już nie mam nic do dodania- a jeśli dalej będziesz się starał mnie zaczepiać to licz się z odpowiedzią bo nie pozwolę po sobie jeździć.
|
|
|
Teraz to Ty mi się podlizujesz Root2012, ale robisz to bez sensu :)
Jak się "dyskusja" zaczęła i rozwijała, to każdy może sobie poczytać.
Fakt, że Rosomakowi poleciała niedawno siarka i moim zdaniem niepotrzebnie.
|
|
Nie idź przede mną, bo może za tobą nie pójdę. Nie idź za mną, bo może nie potrafię pokazać ci drogi. Idź koło mnie i bądź moim przyjacielem. http://wendol.cba.pl wendol@o2.pl |
|
To ciekawe co piszesz wendol, komu niby się podlizuje?
Że napisałem że bez twoich postów nie było dyskusji to nie podlizywanie tylko zarzut, zarzut dla ciebie i wszystkich innych którzy za to są odpowiedzialni poprzez ton jaki nadali forum.
Ja się nie podlizuje a obiektywnie opisuje fakty, że piszesz tylko ty, ale nie sądzę by była ci za to chwała. Poprostu to forum jest twoim blogiem.
Są to obiektywne fakty które ja zauważyłem, czy mi się to podoba czy nie, więc to że może nie darzę cię ostatnio sympatią nie sprawi że będę pisał że nie jest jak jest.
|
|
|
OK.
Z tego samego powodu, ani Rosomak nie podlizuje się mi, ani np. ja komukolwiek, chociaż jest też tak, że niektórych ludzi po prostu lubię i ciężko mi ukrywać takie rzeczy :)
W ogóle nie lubię jakichś frakcji, grup poparcia itp., bo wtedy łatwo zatracić obiektywizm, a dyskusja zaczyna przypominać ustawkę dwóch band z sąsiedztwa.
Nie lubię też np. utożsamiać się z jakąś firmą, chodzić w ciuchach z napisami.
Właściwie polubiłem tak naprawdę tylko jedną firmę: AMD :)
Obserwuję ich poczynania i korzystam z ich produktów już od wielu lat, podoba mi się też "duch", misja tej firmy i ich zasady działania - nie oczerniają konkurencji i nie stosują nieczystych praktyk - grają fair.
|
|
|
Jeszcze coś mi do głowy przyszło.
Handlowiec jeździ samochodem służbowym z wielką nazwą firmy, kierownik ma już tylko mały napis, a szef (właściciel) nie ma wcale na samochodzie logo firmy.
Mój brat był handlowcem i mi o tym powiedział.
Bądźcie szefami dla samych siebie, zamiast pod coś lub kogoś się podpinać - każdy może mieć unikalną drogę różniącą się wieloma szczegółami - swój sposób smakowania życia. Nie musicie wybierać ściśle określonych wzorców - możecie sobie tworzyć własną "plecionkę" i firmować ją własnym imieniem, zamiast wybierać między komunizmem, katolicyzmem, faszyzmem, czy innymi standardami, w których ktoś inny wie lepiej od was, co jest dla was najlepsze. Żeby nie było nieporozumień - ja tylko proponuję, piszę o swoich zapatrywaniach i tym, co sam robię. Karą za "grzechy", czy inne "nieposłuszeństwo" nie straszę :)
Szefowie szanują się nawzajem - rodzaj uznania. Podają sobie ręce kłaniając się przy tym.
A psy się gryzą, gdy ktoś ma inne zdanie.
|
|
|
jak już kiedyś pisałeś wendol, ty masz chyba dwa ego, teraz mówi to pojednawcze ego i to co mówi jest w pełni słuszne aczkolwiek idealistyczne do bólu (przez to już przechodziłem), drugie Twoje ego jest mniej zgodne i lubi się kłócić o czym świadczą poprzednie strony tego tematu, powiedzmy sobie szczerze żarliśmy się jak psy - ja również. A czemu?
Powiem wam, lubie się kłócić, bo w kłótniach ludzie mówią prawdę, wychodzi szydło z worka, natomiast gdy jest zgoda i każdy każdemu całuje nóżki to się robi fałsz aż się żygać chce i wszyscy są cacy, najgorzej później jak to pęknie. Wam tu na forum potrzeba rozładowania to forum jest zbyt napompowane.
|
|
|
Faktycznie trochę mnie poniosło ale zostałem sprowokowany waszymi określeniami, które nie dość że są nieprawdziwe to jeszcze obelżywe.
Wam przeszkadza narcyzm Wendola, ja nie zwracam na to uwagi, być może dlatego ciężko jest wam docenić jego wkład w to forum.
Nigdy nie właziłem nikomu w tyłek, nie cierpie lizusostwa - może dlatego posądzanie o nie działa na mnie jak płachta na byka... ale potrafię docenić pozytywne strony w człowieku i je szanować bo za rzadko się z nimi spotykam.
Nawiasem mówiąc uważam że nie jest potrzebna wojna zeby utrzymać pokój, wystarczy odrobina tolerancji.
|
|
|
|||
|
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 94 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |