| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| silnik grawitacyjny. | |
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
|
Szukam osoby interesujące się sposobem podróżowania .
mam teorię na temat silnika grawitacyjnego, posiadam
kilka elementów do zbudowania go. Z zawodu jestem elektronikiem.
Posiadam generator funkcyjny , mogę mieć dostęp do rtęci metalicznej .
Szukam kontaktu na temat silnika a.g.
Marian.
|
|
|
W firmie Intersonics w Northbrook już dawno dokonywano lewitacji za pomocą ultradźwięków, musicie dobrze poszukać a znajdziecie ;)
W procesie wykorzystana była wiązka promieniowania w celu zstąpienia lewitacji elektromagnetycznej i aerodynamicznej ;))
Efekt jaki tam wykorzystano nazywa się akustyczną lewitacją ;))
Pozdrawiam
Igor
|
|
Niech Moc Będzie z Tobą |
|
Ktoś kiedyś nawet wysunął teorię, że za pomocą tej akustycznej lewitacji budowano piramidy.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Piramid może nie ale Koralowy Zamek na pewno ;))
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
chodzi o ten koralowy zamek?
http://www.playback.pl/numer25/pibi/terra-incognita-7-koralowy-zamek.html
Ciekawa sprawa.
|
|
The truth is constantly changing. Are you able to follow it? http://truthism.com/ |
|
Tak o ten Zamek chodzi, artykuł bardzo dobry pokazuje co faktycznie "Wiarą - czyli siłą woli" można dokonać.
Pozdrawiam
Igor
|
|
|
No tak, ale tego nie dokonał tylko przy użycju fal akustycznych
ponieważ w jego warsztacie było to urządzenie które tam wcześniej wskazywałem na 9,34 minucie filmu zespół magnesów przez tego Litwina używany.
Ale nikt nie jest świadomy jak to mogło wszystko działać.
|
|
|
Tutaj jeszcze filmik o Koralowym Zamku:
http://www.youtube.com/watch?v=Hr9U1cP68eU
|
|
|
niewiem jak się linki wkleja na te forum ale jak coś można przepisać-sporo ciekawych teoretycznych informacji i z sensem.
http://autodafe.salon24.pl/65165,to-nie-karuzela-lecz-wszechswiat-wiruje
|
|
Życie to sen, z którego każdy z nas się kiedyś obudzi... |
|
hm.idąc dalej, musiało by to wyglądać w kształcie trójkąta z trzema napędami-dyskami z nadprzewodnika w porządnej osłonie po rogah umocowanymi jak mechanizm żyroskopu sterowanego siłownikami we wszystkich obrotowych płaszczyznach by poza wzniosem osiągnąć inne kierunki pędu.silniki nadsprawne znaczy o większym udzwigu niż masa własna i stosunkowo małe by niewpływać na resztę konstrukcji tak by grawitacja ziemi mogła wpływać choć na część pojazdu.poza tym potrzebny by był czwarty centralny napęd pod kabiną pilota by przynajmniej częściowo znosić silne przeciążenia.szczeże to przypominają mi się opisy tr 3b i niektóre zdjęcia latającego skrzydła z czterema jażącymi się punktami pod spodem. teraz powinienem zakląć- bo ktoś wpadł na to wcześniej :-( . hej pozdrawiam
|
|
|
może trochę odwale głupi tekst, ale jestem bardzo ciekaw gdzie sie zgubił nas twórca tematu mam nadzieje że dobrze mu sie wiedzie tylko szkoda że go zabrakło na tym forum :/
|
|
|
Potrzebuje zrobic elektromagnes w ksztalcie kola,wie ktos jakiego drutu uzyc i ile zwojow nawinac na rdzen zeby
pracowal ciagle ?
A i jakie napiecia uzyc najlepiej? Nie chodzi mi zeby elektromagnes byl bardzo silny a raczej generowal objetosciowo duze pole magnetyczne
jesli rdzen bedzie mial ksztalt kola to jaki uklad bedzie biegunowi jaki bedzie rozklad lini pola?
Jesli by ktos wiedzial cos na ten temat lub zna jakas stronke to bym byl wdzieczny
POZDRAWIAM
|
|
|
hej witam i pozdrawiam. może coś już zbudował-i odleciał albo był wyciek i a b w już się sprawą zajeło w myśl tego na co nam WIELKI BRAT pozwala- to tak pół żartem pół serio-mam nadzieje że się nieobrazi po przeczytaniu. miejmy nadzieję że to tylko przejściowe problemy natury prywatnej i że niebawem sytuacja się unormuje i pojawi się znów niebawem- najlepiej z mega pomysłem wyciągnietym z naszych teori i pomysłów.bo przeciez gdzieś w tych postach jest prawda.
co do tego elektromagnesu-takie elektromagnesy są gotowe do zamiany 220v na 12v-do tego produkują w różnych rozmiarach uzwojenie te od 12v możesz odwinąć tego jest niewiele i przeważnie na wieżchu.
jeśli to do tego bączka i teori wirów to osobiście myślałem o tym troche- widziałbym to jako obudowę z diaelektryka a na górze i na dole obudowy elektrody wyptofilowane coś na kształt tych z rysunków podłączone po wysokiego napięcia-w/g schematu budowy jonolotu przepływ zjonizowanego powietrza czy wody powinien wystarczyć do zapoczątkowania reakcji-byłoby najprościej.powielacz do wysokiego napięcia można wykorzystać ze starego telewizorka ale to tylko takie tam moje gdybanie tylko do odpowiedniej konstrukcji i zero pewności że się uda.
|
|
|
|||
|
ok.więc musisz stworzyć go od podstaw.pamiętaj by odizolować przynajmiej farbą blahy rdzenia-chodzi o grzanie. najlepsza stal miękka nieutwardzana. grubszym przekrojem przewodu puścisz więcej prądu jeśli ma być na prawdę mocny jęśli ma byc to jednorodne pole to pewnie prąd stały-nie bardzo to rozumiem ale czasem tak mi się zdarza:-)więc trzeba wyeliminować nagrzewanie-jakieś chłodzenie i odpowiednio długi przewód-kiedyś przewijałem transformator do prostownika wzór był prosty i łatwy do wyliczenia jak coś łatwo napewno znależć w necie- niestety zmieściło mi się tylko ok 1000 zwojów drutu grubością przypominający w uzwojenie stojana silnika od pralki-piszę tak bo niemierzyłem-ręczna robota ale satysfakcja najwarzniejsza-piszę niestety bo po godz pracy spalił się.możesz zrobić to metodą prób i błedów-znaczy na czuja:-)12v śmiga wszędzie w instalacji-bezpiecznie a z mocy akumulatora ciężko coś spalić czyli 12 v i jakieś 140a krutkiego rozruchowego na zwarcie.zmienny ze spawarki ma chyba ok 60v i ustawiany amperaż od 60 a do powiedzmy 160 jak zewrzesz elektrodą 2-2,5 mm ugrzeje się do czerwonego. taki prąd w g wykresów jest już szkodliwy dla organizmu-a osobiście powiem że ze spawarki kopie choć o wiele miej niż z gniazdka i niepowoduje jeszcze skurczów.niewiem jak potężne użądzenie budujesz ale myślą że 12 v /24 v Ci wystarczy jeśli pobór prądu będzie długi można podłączyć równocześnie prostownik.trzeba powiedzieć że łatwiej troszke ze zmiennym 220-co już dawno Tesla zauważył. hej pozdrawiam
|
|
|
poza tym faktycznie dóze moce elektromagnesów uzyskuje sie niestety przy uzyciu nadprzewodników. za co czlowiek by sie niezabral-to pod górke
|
|
|
Elektromagnes nie musi byc mocny musi wytwarzac duze pole elektromagnetycze. Chcem nawinac jedno uzwojenie nad drogim te pod spodem bede chlodzone woda ,uzwojenie z druty izolowanego bedzie.
|
|
|
martwi mnie sprawa naszego napedu:-)
wychodzi ze utknela w martwym punkcie
poza marianem który najwidoczniej juz cos zbudowal i spinem który buduje -nic sie niedzieje.
ja osobiscie dopiero gdzies za rok rozpoczne swój projekt oparty o wlasna koncepcje.
ale chyba ogulnie zastuj na calym swiecie
hm-jakby spokuj przed burza i jakies zbieranie sil-az ciarki przechodza.
pozdro :-)
|
|
|
|
|
|
Ilość wypowiedzi w tej dyskusji: 3788 |
| Nowy temat | Spis tematów | Nowszy wątek | Starszy wątek |